Montessori szoba a babának? Kiságy vagy matrac?
Most készítjük a szobáját a babának, de eladaktam abban, hogy mi legyen az ággyal.
Baba öböl legyen vagy igazi kiságy?
Úgy gondoltam, hogy addig lenne a kiságyban/öbölben amíg nem tud mászni. Utána tenném át a matracra.
Ha egy ilyen matracról legurul, úgy beüti a fejét, hogy végigordítja az éjszakát.
Pedig ha ilyen nem fog aludni, akkor néhányszor garantáltan le fog gurulni.
Cukin hangzik de amikor a gyerek elalszik és a szoba másik felében ébred a parkettán akkor milyen jó lesz vinni a dokihoz. Felfázik akkor is milyen jó lesz.
Én is nézegettem ezeket de a fiam 8 hónaposan sem aludja át az éjszakát. Állandóan mozog álmában is.
Nekünk sima egyszerű babaágy van, tölgy színű. Semmi flanc
Az, hogy a te babád nem mászott/kúszott le éjjel álmában, az nem azt jelenti, hogy nincs tapasztalatunk, és nem tudjuk miről beszélünk.
Nekünk pont hogy az a tapasztalatunk, hogy a mi babáink álmukban bizony gurultak, kúsztak, másztak, forgolódtak.
Fiam 6 hónapos. Nem arról van szó, hogy mászkál álmában: kirándul.
Reggel, vagy amikor megébred, a kiságy másik végében találom, feje-làba ellentétesen, mont ahogy letettem.
A matracrol tuti leesne. De ez hagyján. Ő olyan, hogyha reggel felébred, udvariasan nem sir, hanem egy ideig elvan, nézelődik, hagy minket aludni.
Ha ki tudna szabadulni a kiságyból, a maga csendességében “bejárná” az egész szobát, semmit nem lehetne kint hagyni kb.
Nálunk abszolút nem volna opció ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!