Gyermekről lemondás hogyan működik?
Sziasztok.
Érdemlegest választ, tanácsot szeretnék kérni. 2008-ban házasodtam össze feleségemmel akitől nemrégiben elváltam. A házasságkötéskor az első gyermekét a nevemre vettem mivel "ismeretlen apa" szerepelt az anyakönyvében. A válás óta egyáltalán nem akarja velem tartani a kapcsolatot és ki is jelentette hogy nem is vagyok az apja. A döntését természetesen elfogadom de szeretném akkor a döntését "jogilag" is rendbe tenni és kivezettetni a nevemet mint apa az anyakönyvezésből.
Az lenne a kérdésem hogy van-e lehetőség erre és hogyan működik.
Köszönettel
Így már nem tudsz, hogy bőven felnőtt.Alapban úgy ahogy a 3-as írta.
Ha nem akarod, hogy örököljön akkor vagy végrendelet,( de kötelesrész jár), vagy ajándékozással tudod kizárni kvázi.
Öröklés szempontjából ajándékozási, eltartási (ez mondjuk már nagyon időseknél életszerű) vagy öröklési szerződést javasolnék. Törvényes örökösként akkor is fel lesz tüntetve az örökbefogadott gyerek a hagyatéki eljárás során, de nem fog örökölni és ezekben az esetekben kötelesrész sem jár, mint végrendelet esetén.
Bankszámlára elhalálozási rendelkezést kell hagyni, jelen esetben nyilván a vérszerinti gyerekedre. Az még bíróság előtt sem támadható, mint az említett szerződések. Merthogy azokat megtámadhatják természetesen, feltéve, hogy a szerződéskötéstől számított 10 éven belül elhunysz (remélhetőleg nem így lesz).
Üdv? egy hagyatéki ügyintéző
Igy van,ki lehet tagadni különböző okokból.
Sajnos hasonló volt a sogoromeknal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!