Gyermekről lemondás hogyan működik?
Sziasztok.
Érdemlegest választ, tanácsot szeretnék kérni. 2008-ban házasodtam össze feleségemmel akitől nemrégiben elváltam. A házasságkötéskor az első gyermekét a nevemre vettem mivel "ismeretlen apa" szerepelt az anyakönyvében. A válás óta egyáltalán nem akarja velem tartani a kapcsolatot és ki is jelentette hogy nem is vagyok az apja. A döntését természetesen elfogadom de szeretném akkor a döntését "jogilag" is rendbe tenni és kivezettetni a nevemet mint apa az anyakönyvezésből.
Az lenne a kérdésem hogy van-e lehetőség erre és hogyan működik.
Köszönettel
Ha örökbe fogadtad vagy tettél apasági nyilatkozatot,és be vagy jegyezve mint apa, és tartásdíjat kell fizetned, akkor sehogy.
Ha csak a nevedet vette fel,és addig kis pista volt,utána meg kovács pista,akkor ezt is csak akkor tudod, ha ő beleegyezik.De anyakönyvbe, csak hivatalosan kerülhettél bele, szóval ő jogilag a te gyereked, minden anyagi vonzatával.
Itt azt írja, hogy évi 10-20 örökbefogadást bontanak fel, aminek a fele házastársi örökbefogadás volt, mint nálatok. Tehát egy létező gyakorlatról van szó, de nem mindig engedik. Én a helyedben előbb a gyámügyön érdeklődnék.
3
Ez marhára nem így működik szerencsére. Kérdező,keress egy ügyvédet. Ő majd elmondja az opciókat.
Itt kérdezhetsz név nélkül. A csoportban vannak ügyvédek, jogászok, meg sajnos egy csomó idi.ta is, azok válaszait nem kell komolyan venni
Köszönöm szépen a gyors válaszokat.
Igazából az örökbefogadott lányom már 22 éves, tehát nem gyermektartás miatt érdeklődöm. Van egy közös lányunk is aki a válást követően 1.5 évvel úgy döntött hogy velem szeretne élni. A döntése után sem az édesanyja sem a mostoha testvére sem az anyai nagymama nem tartja vele a kapcsolatot semmilyen formában sem. A kérdésem inkább az öröklődés témában fogalmazódott meg bennem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!