Mit tennél, ha kiderülne, hogy van egy gyereked, akinek a létezéséről nem tudtál?
Volt egy nagy szerelmem kb 10 éve. Együtt is éltünk, minden klassz volt, amikor közölte, hogy vége. Nem értettem, mert apróbb vitákat leszámítva semmi jele nem volt. Az okok, amiket akkor mondott is, nagyon erőltetettek voltak. De olyan dolgokat vágott a fejemhez, amikkel annyira megbántott, hogy nem is firtattam tovább.
Letörölt facebookról (igaz, én annyira nem is használtam) és visszaköltözött vidékre.
Közben új párom lett, összeházasodtunk, van egy 4 éves kislányom és egy 1,5 éves kisfiam. Az életem teljes volt.
Aztán pár hete mintha ezt a régi szerelmet láttam volna az egyik boltban. Nem mentem oda, de rákerestem facebookon és ismerősnek jelöltem. Visszaigazolt és elkezdtem nézegetni a képeit és láttam, hogy van egy kisfia, aki kiköpött olyan, mint én voltam gyerekként. Egy szülinapi képet nézve a kor is stimmelt és a kisfiút pont úgy hívják, mint a nagypapámat. (Ez persze lehet véletlen, de a lány tudta, hogy ha fiam lesz, ezt a nevet adom majd neki. Egyébként ez is lett a kisfiam második neve). Ráírtam csak úgy kerülgetve a témát, de végülis bevallotta, hogy enyém a kisfiú és azért szakított velem, mert akkor már 10 hetes terhes volt és tudta, hogy én nem tartanám meg és nem akarta rámerőszakolni. Mondta, hogy rajtam múlik találkozom-e a fiammal, csak azt kéri, hogy akkor mondjam el neki, ki vagyok, ha utána nem sétálok ki az életéből.
A feleségem nem szeretné, ha találkoznék vele, szerinte ez teljesen felborítaná az életünket és ő nem tudná elfogadni, ha lenne egy másik családom. Féltékeny is a volt páromra, mert tudja, hogy tényleg nagy szerelem volt és valószínűleg házasok lennénk, ha nem esett volna teherbe. De az sem kizárt, hogy vállaltam volna a gyereket is, annyira szerettem azt a lányt. Bár akkor tényleg nem lett volna időszerű egy baba.
Viszont most ott van az a fiú. És az enyém. Akár akartam, akár nem, már megszületett. Nem tudom azt sem, hogy neki mi lenne a jobb. Nélkülem, ahogy eddig vagy a semmiből berobbanva. Azt sem tudom az anyja eddig mit mondott neki rólam.
Hű, ez kegyetlen helyzet. Feleségedet is megértem, de téged is. Ha annyiban hagynád a doglot életed végéig enne belülről valószínűleg. Ha felveszed vele a kapcsolatot a feleséged lesz rad dühös. Viszont a kisfiú nem tehet semmiről, azt kell nézni neki mi a legjobb. Ha megismerkedsz vele, valóban mostantól az élete része kell hogy legyél. Így viszont a felesegeddel kell harcolnod. Úgy gondolom ezt a mostani párodnak kell helyre tennie, hisz erről senki nem tehet, ( kivéve a volt szerelmed ), de mert neki nem tetszik attól még az apja vagy.
Nagyon nehéz, én a helyedben megismerkednék vele.
Neki van "apa" az életében, aki mondjuk felnevelte?
Kamu az egész kérdés.
Vagy finomabban szólva "elméleti".
5, nem azért jelöltem be, mert akarok tőle bármit is. Egyébként a feleségem is meg szokta nézni időnként az exeit. Csak kíváncsiságból, hogy hol tart most az életük. Ugyanezt néha megteszem volt osztálytársakkal is. Ebben szerintem semmi rossz nincs. Egyébként nem írtam volna rá semmiképp, ha nincs az a furcsa érzésem a kisfiút látva.
Az a legnehezebb az egészben, hogy folyamatosan kavarognak a dolgok a fejemben. Hogy talán jobb lett volna nem tudni róla. De valahol meg az is bánt, hogy nem tudtam előbb. És olyankor megint nyomorultul érzem magam, mert ha tudtam volna, akkor nem lenne a mostani családom, akiket nem adnék semmiért. Folyamatosan bűntudatom van az érzéseim miatt.
Tudomásom szerint hosszabb távon nem volt apafigura az életében.
". Egyébként a feleségem is meg szokta nézni időnként az exeit. Csak kíváncsiságból, hogy hol tart most az életük. "
Beteges. Ki nem kakkantja le mi van az expasival/nővel? Oka van annak, hogy ex.
No vagyok, így nalam ez ugye fel se merulhetne, de a helyedben egészen biztosan nem találkoznék a gyerekkel
#9 Szerintem normális, hogy ránézel, ahogy a volt osztálytársakra is.
Kérdező, kezd azzal, hogy keresel egy jó pszichológust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!