Azok közül a családok közül, akik sok gyermeket
nevelnek, mennyire magas lehet azok száma, akik mindezt
vallási okokból teszik?
A kérdező szavazást indított:
21 szavazat
Sok nagycsaládos ismerősöm van, mind vallásos. Gyerekkoromban nagyon tetszett az ilyen èletforma, felnőttkènt taszìt. Ha nem nyìlik ki a szemem, belőlem is szektàs tenyészkanca lett volna.
2023. febr. 26. 11:44
Szerintem az olyan, aki vallási okokból nem védekezik, ezért 1-2 évente szül egy gyereket, viszonylag kevés van. Létezik, de kevés. Inkább arról lehet szó, hogy a vallásos emberek értékrendje általában hagyományosabb, családcentrikusabbak, és ezért sokkal inkább belefér náluk a több gyerek.
Én nem vagyok vallásos, de van pár ilyen ismerősöm, jellemzően 3-4 gyerekük van, tehát nem arról van szó, hogy nem védekeznek soha.
2023. febr. 26. 11:50
Van 11 gyerekes vallásos ismerősöm... a védekezés bűn, a gyerekverés nem. Bibliai alapok... 😂
2023. febr. 26. 12:07
Mit jelent a sok?
Nekem a 3 is több mint sok, mégis manapság teljesen normális és a legtöbb 3 gyerekes ismerősöm egyáltalán nem vallásos.
2023. febr. 26. 12:38
Én keresztény vagyok és a vallásos kisbabás ismerőseim közt, kb mindenki minimum 4 gyereket tervez, de több 6-8-12 gyerekes család is van. Ráadásul a 12 gyerekesek 2 szobában élnek, a 6 gyerekesek nem hajlandóak védekezni, mert ha Isten báránykát ad... Úgyhogy inkább nem szexelnek, nehogy véletlen teherbeessen a nő. Így sokkal jobb. :D Én is 6 gyerekes, keresztény családból jövök, és gyerekként tetszett is ez, de felnőttként inkább elég lesz nekem kevesebb gyerek, akiknek mindent meg tudok adni.
2023. febr. 26. 12:47
Nagycsaládból jövök, anyum felől öten vagyunk (én egyedül első házassága, tesóim pedig aputól /nevelőapum, de ő nevelt/).
Nem vallásosak, vagyis nem mélyen. Nem járnak templomba, nem olvasnak bibliát, de hisznek Istenben.
Én hívő vagyok, de védekeztem a férjemmel mégis sok gyermeket szeretnék öt vagy többet is akár. Mi inkább családcentrikusak vagyunk és kisebb mértékben keresztények ilyen szempontból.
2023. febr. 26. 17:42
öt gyereket tervezni 2023ban basszus...
2023. febr. 26. 19:19
Nem tudnám megbecsülni, ismerek ilyet is, olyat is. Mi 4-en vagyunk, van aki szerint már ez is sok ;), de nem vallási okokból lettünk ennyien. Édesanyám nem vallásos, édesapám olyan neveltetést kapott, nem terveztek ennyit, de így alakult. Védekeztek, csődöt mondott, anyám pedig azt mondta nekem, hogy nem bírta volna ki ép ésszel az abortuszt. Hosszú, de több oka is volt rá, hogy miért. Szeretetben felneveltek minket, bár biztos okoztunk pár ősz hajszálat.
2023. febr. 27. 00:40
Nekem 3 van de nem vagyok vallásos és nem is tervezek többet. Újrakezdő vagyok, ezért van 3, különben csak 2 lenne.
2023. márc. 7. 00:20
Kapcsolódó kérdések: