Nem tartjátok igazságtalannak, hogy miközben bizonyos férfiak hiába szeretnének gyereket, nem lehet nekik, addig mások képesek fiatalon és könnyelműen sterilizáltatni magukat?
Nem az. Mindenkinek a maga döntése. + A természet is szelektál bizonyos esetekben, biztos nem ok nélkül.
Egyébként Magyarországon sajnos nem is lehet sterilizáltatni. Mi is megcsináltatnánk a párommal mert soha nem akarunk gyereket, de mivel nyilván nincs 3 poronty, várni kell 40 éves korunkig. Ezt a jogot is elvette a kormány az emberektől. Undorító.
22. Ettől nem félek.
15 éves korom óta biztosan tudom, hogy nem akarok gyereket, és határozottan ezt érzem azóta is, és most 37 évesen is. 3 év múlva, 10-20 és 40 év múlva is ezt fogom érezni.
A gyerek és a vele kapcsolatos kötelezettségek, rengeteg munka, stressz stb nem tűnnek el sehova csak mert idősebb leszek. Attól ezek még ott lesznek ha gyereket vállalnék, és amiket nyilván a hátam közepére se kívánok.
Számomra az egész gyerekes dolog nyűg és teher lenne, ez nem fog megváltozni. És A férjem is ugyanígy érez.
Akkor megmondod hogy az ő döntése volt és ne neked panaszkodjon. Mi ezen olyan bonyolult?
Én is meg tudtam tenni ezt, amikor gyerekes ismerős panaszkodott mennyi meló van a gyerekkel, fáradt, nincs ideje magára, elege van és úgy hiányzik a régi élete, amilyen a gyerek előtt volt.
Én simán megmondtam az ilyennek hogy az ő döntése volt ez az élet, viselje el. Nem volt kötelező gyereket csinálni, a saját döntése volt. Nekem ne hisztizzen hogy mennyire szar. Gondolta volna át jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!