Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudom túl tenni magam...

Hogyan tudom túl tenni magam azon, hogy sosem éltem át a tinédzserkori "ártatlan" szerelmet és lemaradtam bizonyos dolgokról az életben?

Figyelt kérdés
Szüleim válása után hátrányos helyzetűként töltöttem a tinédzserkorom és mindig a háttérben néztem azt, hogy a szüleik által pénzelt (vagy annak vélt) emberek boldogok és szórakoznak. A pszichém nem tudta feldolgozni azt, hogy elveszik tőlem azt, ami jár (tisztában vagyok vele, hogy senkinek sem jár semmi és meg kell dolgozni mindenért, de akkor gyerek voltam). Ahogy teltek-múltak az évek, kezdtem lemorzsolódni a társadalomról, míg másokat barátok és család várt, engem csak a könyvek, irigység és gyűlölet várt és tett komfortossá. Voltaképpen ezek segítségével törtem ki a nyomorból és képeztem magam. De hiába értem el jó eredményeket, van biztos karrierem (ami egyben a hobbim is és szeretem), még mindig nem tudtam megbocsátani a világnak. Abban tisztában vagyok, hogy ez a sok negatív élmény, meg a társadalom visszautasításából nem szabadott volna merítenem és motiválnom magam. Testi adottságaimban nem található kifogás, bár nem vagyok valami magas (180 cm). Hogyan tudnám leélni úgy a mindennapjaimat, hogy ne akarjam magammal rántani a világot, esetleg bosszút állni az emberiségen? A szüleim sosem voltak tisztességes, hűséges és becsületes emberek (egymáshoz sem). Többek között őket is sok minden érte gyermekkorukban (pl. édesanyám a már halott édesapjára talált rá, lógva). Feltételezhető, hogy örököltem a mentális betegségre való hajlamot és egy romlott alma volnék születésem óta? Voltam pszichológusnál a problémámmal, de fél órával előbb lefújta az egész beszélgetést. Tudtok nekem segíteni?

2019. szept. 26. 17:36
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Igen. :-) Mögöttem a múltam, előttem a jelenem és a jövőm. Ezt tanuld meg! Minden okkal történik. Így jobban tudsz értékelni mindent és ezáltal jobb emberré váltál. Ebben is higyj! Értékes ember vagy. A múltad már nem bánthat. De Te bánthatod magadat ezekkel az önmarcangolásokkal. Ha mdg tudsz bocsájtani, boldogabb ember leszel! Sok sikert hozzá! :-)
2019. szept. 26. 18:23
 2/7 A kérdező kommentje:
A problémám pont ez, hogy nem tudok megbocsátani.
2019. szept. 26. 18:41
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

A szüleimre én is időnként haragszom, amiért igazságtalanok és képmutatóak, és átvágtak. Próbálom tudatosítani ilyenkor, hogy én egy teljesen független ember vagyok, és az, hogy ők hogy viselkedtek velem, az nem miattam volt úgy, azaz nem én tehetek róla, abszolút nem az én hibám. A látott rossz mintákat eszem ágában sincs folytatni, és olyan társaságot keresek, ahol megfelelően bánnak velem, vagy egymással.

Amit írtál, hogy mentális betegség, arról azt gondolom, hogy egy nagy átvágás, nincs ilyen. A pszicho...-oknak az az üzlet, ha mindenki mentális beteg, és eljár hozzájuk, ráadásul még gyógyszerre is költ. Inkább jó társaság, jó hobbi, ez a jó gyógyír.

2019. szept. 26. 21:20
 4/7 anonim ***** válasza:
94%

En nem ertem a haragod.

Az en szüleim is vàltak, nem volt fényes gyerekkorom sem (elnyomo agressziv szülök),minek hatasara valahol aldozattipus lettem ugyan (kihasznalnak atvernek masok), mégsem haragudtam soha azert a vilagra mert mondjuk másnak meg idilli a csaladja.

En az oszttarsakon kivül megismertem intézetis gyerekeket is(az iskola mellett volt az intezet par szaz meterre es poenbol bejarkaltunk), rengetegen jatzottunk bandaztunk nevettünk, szerelmek szövöttek es tanultunk is.

Nem ertem igazabol mi bajod.de tenyleg.

2019. szept. 28. 10:02
 5/7 anonim válasza:
78%

Az én szüleim brutálisan szugorúak voltake, ezért nem lehetett barátom, még egyetem alatt sem...

Csak az iskola, csa a jegyek, semmi szórakozás. Cserébe terrorizálás, meg verések pedig 12 évig voltam osztályelső, abből 8 évig kitűnő, de nekik ez sem volt jó... Más buliba járt, meg barátja vopt, engem meg bezártak és gyógyszert kevertek az italomba, hogy hozzam az eredményeket... Körömlakkot sem engedtek...

Úgyhogy n3kem minden kimaradt, de amúgy is ribinek tartották, akinek barátja van...

2019. szept. 28. 13:00
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves #4!

Miután a legjobb barátom öngyilkos lett, úgy fogtam fel, hogy maga a világ ragadta őt el tőlem. Szerettem őt. Sajnos nyúlszájjal született és sok sérelem érte. Feltételezhetően én voltam az egyetlen ember, aki értékelte (fordítva is).

2019. szept. 28. 16:13
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell feltétlenül megbocsátani a szüleidnek.

Szimplán ignoráld őket amennyire lehet. Gondolom a kapcsolatot nem tartod velük.

Kimaradtak dolgok az életedből (nekem is), ezen már nem tudsz változtatni. Viszont van még időd kezdeni magaddal valamit és olyan dolgokat megvalósítani amit mások nem mernek. Van karrier, van pénz is valószínűleg. Menj el prostizni, utazz el spontán helyekre, vegyél egy sportkocsit. Bármi olyan, amit nem tehetnének meg azok az emberek, akik nem voltak ennyire kitartók.

2019. okt. 9. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!