Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagy hibàt követtünk el?Ez...

Nagy hibàt követtünk el?Ez miatt most rosszabb anya lennèk?

Figyelt kérdés
Este volt a tv-ben a jurassic world ès a 4èves kisfiam szerette volna nézni,megengedtük neki.Nem fèlt,mondta,hogy cuki a dinò,meg hogy a kedvencei.Kèrdezett is közben.Egyèbkènt nem szokott ilyen jellegű filmeket nèzni,sőt szinte csak mesèt nèz.Reggel is jòl èbredt,az estèje is nyugodt volt.Van a kisbaràtja anyukàja,ő azt mondta,hogy visszajöhet a fiam jàtèkàban az agressziò,fèlelem.
2023. febr. 13. 13:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%

Ilyenkor mindig elgondolkodom. Vajon mi a 80-90' gyermekei, akiknek nem volt még korbesorolás, hogyan tudtunk még is felnölni anélkül, hogy belehaltunk volna bármibe is.. 🤔

Aztán most pont ez a generáció aki túlfélti mindentől a gyereket, és nevel legtöbbször mimóza gyermeket.

Tisztelet a kívételnek, amellett ez nem azt jelenti, hogy le kell ültetni a gyereket a horror elé..

2023. febr. 13. 14:19
 12/20 anonim ***** válasza:
81%

Dehogy fogunk vele ilyet nèzetni

Az a baj, hogy mondani könnyű. Most is megnézhette, amit akart. Legközelebb meg még plusz indok lesz, hogy de az előzőnél sem volt semmi gond. nehéz lesz következetesnek lenni.

2023. febr. 13. 14:25
 13/20 anonim ***** válasza:
85%

Annyiban nagyon egyetértek a 11-el, hogy valamiféle rózsaszín szemüvegen keresztül nézitek a gyerekkorotokat.

Sokkal több gyerek nézett nem neki való tartalmat régen!

Emlékszem nekem a Kickboxer volt a kedvencem oviban, pedig ott gerinc eltörésen keresztül erőszakolásig minden volt. Nekem csak tetszettek a nagy pörgőrúgások.

Nem azt mondom, hogy helyes, sőt, csak ne tegyetek már úgy mintha ez új lenne 😀

2023. febr. 13. 14:41
 14/20 anonim ***** válasza:
59%
Ne nézess vele ilyeneket. Iszonyúan megemeli az ingerküszöböt, egyre brutálisabbakat akar majd. 4 évesen borzalmasan korai. Mindegy, mennyire szeretné, neked kell leállítani. Az én fiam is rettentően szeretne reggelire-ebedre-vacsorára is kókuszgolyót. Nem kap. Mert rosszat tesz.
2023. febr. 13. 14:50
 15/20 anonim ***** válasza:
85%

11 évesen toltam az Y aktákat miután anyámék elaludtak, hát a mai napig be vagyok tojva a hosszú fekete körmű, szemfeherje nélkül élő nénitől:'''-)

Nem lesz baja.

2023. febr. 13. 14:59
 16/20 anonim ***** válasza:
77%
Hát, ha pálcát törtök felettem, ha nem, én elmondon nektek, hogy a 2 éves, az 5 éves és a 11 éves lányom is odavan a Jurassic world krétakori táborért. Az 5 és 11 éves a Jurassic world filmeket is láttak. A 11 éves a legújabbat ráadásul a moziban. Nem tiltom őket, nekem is volt dínómániás korszakom, ahogy most épp nekik. Karácsonyra plüss Bütyköt kaptak, legót, ágyneműt.. Sőt a nagyobbik PS-en még a Lego Jurassic World - öt is kijátszotta már. Egyiken se vettem észre, hogy rossz élmény lett volna nekik.
2023. febr. 13. 15:00
 17/20 anonim ***** válasza:

15,az olyan mint az x aktak?

Az ilyeszto neni felkeltette az erdeklodesemet 😅

2023. febr. 13. 15:35
 18/20 anonim ***** válasza:

Ilyeszto=ijesztő.nem tudom miert irtam ly-vel 😂

17

2023. febr. 13. 15:36
 19/20 anonim ***** válasza:
17: hasonló, psi factor néven fut angolul, a viasaton ment régen nagyon későn, csak nem ufok, hanem paranormális lényekkel kapcsolatban nyomoztak. Úgy tudom amúgy nem volt köze az X aktákhoz. Nagyon para volt :-O a nénire emlékszem, a nyomozó(?) csávót akarta megszekszuálni, és csókolózás közben kinőtt vagy öt centi fekete körme meg megfeketedett az egész szeme. Még az ominózus részben előtte festmény is volt róla. Most megpróbáltam a részt megkeresni, de inkább hagyom is a francba :-D
2023. febr. 13. 16:52
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Kis mennyiségben, szülővel nézve nem annyira káros. De azért azt hozzá kell tenni ezekhez, hogy van, akinek nem csak annyi lesz az utóhatása, hogy “felnőttként is fél”.

Pl. a Death Note-tól több gyerek öngyilkos lett, mert nem vették komolyan a 18-as karikát.

Meg emlékszem, amikor az egyik gyerek a bátorságpróbán (végig kellett menni egy iskolai folyosón, talán négyen voltunk együtt), pánikrohamot kapott, rendesen befulladva meg minden, még két órával később is remegett. Pedig előtte nagy lelkesen mesélte, hogy ő 18-as karikás filmeket néz, mi meg nagyon menőnek tartottuk. Csak nem volt annyira kész még rájuk, vagy túl sokat nézett, vagy nem tudom, és egy egyáltalán nem ijesztő helyzetben is azon szorongott, hogy jönnek a vámpírok az ablakon keresztül, hogy összeomlott.

De én magamon is éreztem tiniként (persze a szüleimnek nem vallottam volna be), hogy sokkal boldogabb voltam, mikor egy-két hétig nem néztem egyes sorozatokat, és a mai napig ha öldöklős filmet nézek, akkor napokig feszültebb vagyok.

Szóval szerintem talán 1-1 alkalomtól nem lesz gond, de azért nagyon nem erőltetném.

2023. febr. 13. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!