Kislányom a tapasztalatszerző, megismerő tevékenységeket jóval korábban kezdte, mint az átlag. Utalhat ez arra, hogy valamilyen képessége vagy adottsága erősebb, érdemes rá odafigyelni és fejleszteni?
Az én lányom soha nem nézegette a kezét, viszont sokkal gyorsabban tanul, mint a környezetünkben az ismerős gyerekek.
Később kell erre odafigyelni, pár évesen, most még mindegy mit csinál, csak csinálja :)
Hogy mikor kezd el járni, mozogni, beszélni, stb ezeknek semmi jelentőségük nincs.
Első válaszoló, minek írsz, ha érdemben hozzá se tudsz szólni a kérdéshez?
Nem arra gondolok, hogy kis csodagyerek, hanem konkrétan egy-egy képességre. Lehet ilyeneket olvasni (ez csak egy általam kitalált mondat lesz, nem idézet): azok a gyerekek, akiknek jó a kézügyességük, már csecsemőkorban megmutatkozhat, hogy "ezt-azt" korábban, ügyesen csinálják. És ez visszafelé: azok a csecsemők, akik korán csinálnak "ezt-azt", utalhat arra, hogy jó lesz a kézügyességük.
Jobb példát hirtelen nem tudtam kitalálni, de valami ilyesmire gondoltam a kérdésemben.
21,53 vagyok.
Én értem mire gondolsz amúgy, de tényleg nincs még jelentősége.
Írtam, hogy az én lányom sosem nézegette a kezeit. Viszont nagyon hamar elkezdett játszani a formaevőkkel, hatalmas tornyokat épített kockákból, bármit összeillesztett sokkal hamarabb mint a korosztálya, gyöngyöt fűzött alig másfél évesen, és ez sem olyan gyakori.
Szóval nagyon jó a kézügyessége, és szeret is nagyon így "vacakolni-szöszmötölni". De ezt a képességét babakorában még nem láttam rajta egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!