Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szólnátok ebben a helyzetben?

Mit szólnátok ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
5 éves gyerekem van. Mikor ma jöttünk haza biciklivel utánunk jött egy nő autóval és mikor megálltunk a házunk előtt megállt ő is és azt mondta,hogy ha még egyszer azt mutatja neki a gyerek, hogy "kapd be" ne csodálkozzak, hogy el lesz törve a keze. Látásból ismerem a nőt, köszönünk is egymásnak. Természetesen nagyon leszidtam a gyereket és elnézést kértem a nőtől, de utána gondolkoztam, hogy konkrétan megfenyegette a gyerekemet. Nekem ha ezt mutatná egy gyerek az utcán eszembe se jutna megállítani ezért. Férjemnek el se merem mondani, mert képes lenne megkeresni a nőt.
2023. febr. 9. 16:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Megnevelném a gyereket.Én se állnék meg szólni,de ha utcán találkoznék, akkor biztos szóvá tenném.Már csak azért is,mert a gyerek valószínűleg azt se tudta mit mutogat.Valakitől biztos látta,el kell neki magyarázni hogy ez csúnyát jelent,nem szabad mutogatni,főleg nem felnőttnek.Kicsit túltolta a néni,de jól tetted,hogy elnézést kértél.Mondjuk én azért mondtam volna neki,hogy azért túlzás kéztöréssel fenyegetni egy kisgyereket,de ha nem szól, akkor lehet hogy később egy nagyobb gyerek fogja eltörni az ujját.Szóval alapvetően igaza volt hogy szólt,csak nem pont így kellett volna.Ha ismered, akkor talán megbeszélhetnétek valamikor az incidenst.
2023. febr. 9. 16:50
 2/11 anonim ***** válasza:
65%
Igaza volt hogy megállt és rászólt a gyerekre! Csak mérgében túltolta kissé.
2023. febr. 9. 17:11
 3/11 anonim ***** válasza:
95%
Hát, én nem mondom, hogy ne szidd le a gyereket, de el sem tudom képzelni, hogy így kommunikáljak egy környékbeli ismerős anyukával, ha beint a gyereke, biztos nem így beszélném meg vele.
2023. febr. 9. 17:12
 4/11 anonim ***** válasza:
81%

Nekem az is fura, igy ilyet mutat a gyerek.

5 éves a lányom.

Dogalma sincs erről, pedig elég tájékozott..

2023. febr. 9. 17:20
 5/11 A kérdező kommentje:
Enyém se tudja mit jelent, óvodában mutatták neki azt mondta. Teljesen kivagyok még mindig akadva. Nagyon jó lesz ezzel a nővel így a boltban vagy bárhol találkozni majd, egy kis faluban lakunk.
2023. febr. 9. 17:23
 6/11 A kérdező kommentje:
Simán nekem is jött volna ha olyat mondok, tiszta ideg volt
2023. febr. 9. 17:25
 7/11 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem legközelebb ha talalkozol vele mondd el nki is hogy a fiad nem tudta mit jelent, nem akarta bántani ezzel. De megbeszelted a gyerekeddel, hogy nem illik ilyet.
2023. febr. 9. 17:59
 8/11 anonim ***** válasza:
89%

Elmondanám neki, hogy a gyerek nem tudja, mit jelent, az anyja pedig én vagyok, ezért a fegyelmezést hagyja rám. A gyerekemhez pedig úgy nyúljon, hogy abban a pillanatban taposom meg.

Esetleg ha nem egy utolsó tahó lenne, akkor restellném, és elnézést kérnék, úgy mondanám el, hogy a gyerek úgy tanulta az oviban, de már elkezdtük leszoktatni róla. De aki felnőtt létére ilyen gyökér, az nem érdemel mást, csak ugyanezt.

2023. febr. 9. 19:29
 9/11 anonim ***** válasza:
98%

Persze el kell magyarázni a gyereknek hogy ez nem helyes, nem illő, mit jelent, miért ne csinálja, de azért a nő nagyon túltolta.

Egyrészt ilyennel fenyegetőzni egy nyomorult kézjel miatt, nála is lehetne problémák fejben.

De ha elképzelem hogy megyek autóval egy bicikliről beint egy 5 éves kisgyerek...hát nem tudom én leszrnám. Biztos meglepne, lehet nevetnék is, ha jó kedvemben talál, de semmiképp nem venném így magamra, hogy utána menjek meg üldözzem hazáig.

2023. febr. 9. 19:59
 10/11 anonim ***** válasza:

Mivel anya vagyok, tudom, hogy egy gyereknek nagyon sokszor kell elmondani, mi az, amit nem szabad. Nem feltételezném egy gyerekről sem, hogy az anyukája engedi neki, inkább arra gondolnék, szegény nő, ő is megszenved az ilyen ovis hozadékokkal, ahogy nekem is kijutott bőven.

Túlzás ez az agresszív fellépés, biztosan a gyerekem védeném. Nem tudom, ki hogy van vele, az ilyen kretén viselkedés belőlem nem hoz ki kedvességet. Így egy idegbajos reagál. Én is megmutatnám neki a középső ujjam.

2023. febr. 9. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!