Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyibe van mai világban...

Mennyibe van mai világban gyereket nevelni?

Figyelt kérdés
Családos szülők tapasztalatát véleményét várom hogy mennyibe kerül a mai világban gyereket nevelni? Iskoláztatni etetni ruházni stb. Érdekelne hogy 1-2-3 gyerek esetén hogy alakul.

2023. febr. 7. 19:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
96%

Mi max. 15.000-et szánunk egy szülinapra.

Amúgy a menza kb. 10.000 Ft, itthon ha főzök, nyilván nagyobb adag kell, mintha csak mi ketten lennénk a férjemmel, de nem mondom, hogy ez a gyerekekre megy el.

Ruházat: minden szezonban komplett új ruhatár kell, mert kinövik, a cipő amúgy sem bír a lábukon pár hónapnál többet. Kicsinek még jó a turkáló, de később már nem nagyon lehet normális használt ruhákat venni, meg már fel sem veszik.

Rezsi, mindegy ,amúgy is fűtesz, nem?

Akkor van gond, ha a gyereknek van valami speciális igénye. Pl. az enyém tejérzékeny, ez nyilván megdobja az étkezési költségeket.

A suliban az iskolakezdés kb. 50.000 Ft, de azért 2-3 havonta veszek még ceruzát, füzetet, ilyeneket. Tankönyvek szerencsére most már ingyen vannak.

Kicsinek nekünk is kellett járni logopédushoz, nekem mázlim volt, mert még 3500 ft/óráért találtam egy nagyon jó szakembert, de most már az is olyan 20.000 körül van. Persze ismerek olyat, akinek szintén kellett volna a gyerekének, de nem foglalkozott vele.

Szóval tényleg gyerek és anyagi helyzet függő.

2023. febr. 13. 12:44
 12/22 anonim ***** válasza:
86%
Meg az 1 gyerek is sokba!! Kaja, ruhák, gyógyszerek,logopédia néha egy új játék, programok... Több százezer is lehet. Ezt pontosan kiszamolni nem lehet.
2023. febr. 13. 15:30
 13/22 anonim ***** válasza:
83%
2 gyerek felnevelése egyetemig, nálunk egy középkategóriás lakás árát vitte el.
2023. febr. 25. 23:26
 14/22 anonim ***** válasza:
78%

2 gyerek kb. 250k havonta nem esznek menzán már nagyobbak és nem kapnak olyan sok játékot. Néha veszünk könyvet és külön órákra is járnak. Volt ez már kevesebb és több is, ha az egyéb költéseket nem számoljuk.

Nem vészes egyébként 😄

2023. máj. 25. 14:49
 15/22 anonim ***** válasza:
68%
Ha rendesen szeretnéd “tartani”, minőségi oktatást, utazásokat, élményeket stb, akkor több százezerbe. Nekem épp ezért lesz csak egy, de ő ne nélkülözzön semmiben sem.
2023. máj. 25. 15:39
 16/22 anonim ***** válasza:
16%
Nekünk durandán 0 Ft-ból kijön a 8 kölök.
2023. máj. 26. 11:44
 17/22 anonim ***** válasza:
Egy gyerek felnevelése egy budapesti II. kerületi, 2 szobás lakás árával egyenlő. Születéstől egyetemig.
2023. máj. 26. 22:20
 18/22 anonim ***** válasza:
72%

Őszintén? Amennyit rászánsz, lehet venni mindenből használtat, vagy sok netes csoportban lehet lecsapni, vagy kincsorogni ingyen cuccért. Nem muszáj nekik drága, vagy sok ajándék, programokra vinni őket, a hajukat te is tudod vágni, ha betegek majd citromos teával kúrálod.

Tényleg annyiban van, amennyit rá tudsz/akarsz költeni, nyilván a minőség is ezzel arányosan változik, de a nincsből nem lehet elvenni.

2024. jan. 4. 13:11
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

"Tényleg annyiban van, amennyit rá tudsz/akarsz költeni, nyilván a minőség is ezzel arányosan változik"

Szerintem ez így önmagában nem igaz. Mármint, nyilván 10 ezerből nem ugyanazt tudja megadni az ember, mint 100 ezerből, de ahogy valaki írta, azért sokan költenek felesleges dolgokra is, és ami olcsóbb, az nem automatikusan "rosszabb".

Most mondom egy példát, az én lassan 3 évesem pl. a mai napig 95%-ban használt ruhában jár, kaptuk, turiztuk, Marketplacen vettem 2-3-400 forintokért. Szóval, én erre minimális pénz költöttem, de a gyerek életminőségét szerintem az égvilàgon semmiben nem befolyásolta, hogy 3 ezres Zarás bodyt hord-e vagy új állapotú turisat. És ez elmondható még sok dologról, azért bizonyos korig az égvilágon semmit nem befolyásol nagyon sok dolog.

2024. jan. 4. 13:39
 20/22 anonim ***** válasza:
36%
Ami szinte biztos, hogy rámegy az a kapcsolat és rengeteg pénz.
2024. jan. 4. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!