Szoktatok esti mesét olvasni a gyereketeknek?
11es vagyok. Könyvtárba is járunk 3 eves kora óta.
Ma már ő is olvas,bár még ovis. Megtanult,még nem volt 5 éves.
Rengeteg könyve van,délután is,délelőtt is előveszi sokszor az aktuális kedvencet.
Szuper, hogy mennyien olvastok napi szinten mesét a gyereketeknek! Ezzel óriási előnyhöz juttatjátok!
Az olvasás lehet az esti rutin része, de nem szükségszerű. Nálunk nagyon sokáig nem volt esti mese, akkor csak éneklés volt.
Viszont volt olvasás ebéd után. meg bármikor máskor a napban.
Viszonylag későn tudtam az esti mesét bevezetni, amikor még volt benne annyi erő, hogy oda tudott figyelni.
Először saját mesét meséltem este fejből, valami kis rövidet, hogy mi is történt vele aznap, vagy valami ilyesmit. Aztán tértünk át a mesekönyvre.
Az igazi áttörést az hozta, amikor a férjem kezdett elolvasni, azt imádják a gyerekek.
A fiam napközben nem engedett és most is ritkán kéri, de este ritkán maradki,nyáron ha sokáig csavarogtunk balcsin.
4 éves most a nagy kedvencek a Berci, Bori könyvek, Pettson és Findus.
Néha Disney, ma Frenklin volt meg egy Bori.
8 hónapos koratól olvasok este, 1 évesen már feküdt rajtam és halgatta, nézte, 1.5 évesen már ő választotta(mindig ugyan az a Maszat ment, ha próbáltam jobban elbújtatni kikereste).
Ment kicsinek Babóca, Boribon, Anna Peti, Kipp Kopp
Én mindet megvettem jó lesz unokáknak is(van két 20+ gyerekünk is, így pár év talán és kellhet is) .
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!