Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kérjek több gyerektartást?Lesz...

Kérjek több gyerektartást?Leszögezném, 10 éves kapcsolatból van a közös gyerek és nem szándékom az apukát kizsákmányolni. Csak tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés

Mielőtt fikázás érne, nem 3. fél miatt ment tönkre a kapcsolatunk. Hanem, mert rengetegett hazudott és kamuzott, amiket nem tűrtem már. 6 éve nevelem egyedül a gyereket. Az apukával akkor találkozhatott amikor akart. Nem voltunk házasok, nem volt gyerekelhelyezési per, se gyerektartásról sincs papír. Megegyeztünk, hogy bármikor jöhet hozzá, viheti, addig maradhat a gyerek ameddig akar nála. Én apa nélkül nőttem fel, ezért fontos volt, hogy az én gyerekemnek jó kapcsolata legyen apukával. A gyerektartásban megegyeztünk 20ezer ftban és minden nagyobb kiadást felesbe fizetünk. A gyerkőc most 10 éves és idáig mindig fizette a gytartást, bár általában nekem kellett szólni vagy menni a pénzem után. 1. osztályba fizette az iskola cuccokat felesbe velem meg 1x egy osztály kirándulást, onnantól soha semmibe nem szállt bele. 1 évben egyszer vett neki 1 cipőt vagy pólót. De volt, hogy a gyerek kapott pénzt, és abból vett neki cipőt :/ nyár óta nem látta a gyereket, nem is hívja, meg engem se. 2 hónapja nem fizet gytartást sem. Nagyon sokat verte át a gyereket meg engem is, ezért szerencsére nem hiányolja az apját. Én amit tudok megteremtek neki, adok neki élményt, szeretem, foglakozok vele, próbálok joanya lenni. Sokszor nem akart menni előtte se apjához, olyankor megkaptam, hogy én "nevelem ellene". Erről szó sincs. Ha a gyerek menni akar, viszem. Hiszen neki akarok jót. Nem érdekel, hogy fizetett-e apja vagy nem. Az ő lelkén szárad a 20ezer ft. DE nem akar menni, se hívni, semmit. Az elején még én mondtam, hogy hiányzol apának, menj. De már feladtam. Nem az én feladatom ragaszkodtatni az apukájához, úgy, hogy ő semmit nem tesz meg érte. Így azon gondolkoztam, hogy jobb nekünk így, hogy ő nincs az életünkbe.

Van egy ügyvéd barátnőm, aki folyamatosan azzal "csesztett", hogy adjam be a gyerektartást hivatalosan. Mert az a 20ezer ft semmire nem elég és nem is nagyon akar még annyit se fizetni.

Most ezen töprengek, hogy mi legyen? Ha beadom, akkor gyerekelhelyezés is kell legyen, tehát kötelező el vinni a gyereket 2 hetente. De ha ő nem akar menni, akkor most erőltessem rá? Viszont ha meg nem teszem meg, a gyerekemtől veszem el a pénzt úgymond. Azt a gyerektartás pénzt mindig egy külön számlára utaltattam, ami az övé. Ha meg vagyok szorulva, de neki pl szüksége van valamire abbol megveszem. De igazából neki gyűjtöm, az az övé. És ezen agyalok, hogy nem látja a gyereket, holott nincs el tíltva tőle, de akkor milyen jogon kérek több pénzt tőle? Viszont 3000 ftot sajnál egy cipőre tőle, ami azt jelenti, hogy apuka csak a pénzét félti, akkor jól megszorongatom és pengesse a gyerektartást. Azt mondta ügyvéd barátnőm, hogy 60at biztos elkérhetek tőle. De pénzéhesnek se akarom magam titulálni. Szóval nem tudom mi lenne a helyes út...szerintetek?

2023. febr. 5. 16:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

"voltam már külföldön. Senki nem kérdezi, hogy hol az apja"

Jogosítvány nélkül is vezethetsz, egészen addig, amíg meg nem állít a rendőr. Akkor viszont szükséged lesz rá. Tőlem repülőtéren már többször elkérték a papírokat. Persze nem muszáj rendezned a helyzetet, de neked lehet gondod belőle.

2023. febr. 5. 17:45
 12/18 anonim ***** válasza:

" El KELL vigye a gyereket,"

NEM; NEM KELL! CSAK LEHET!

2023. febr. 5. 18:14
 13/18 A kérdező kommentje:
#11 amúgy csak mondom, hogy csak akkor van belőle baj, ha apa/abya bejelenti hogy a gyereket külföldre vitték. Hidd el ha a rendőr megállít nem kérik hogy hol az apa. Külföldön sem. 20 évig éltem Külföldön apa nélkül. Anyumnak soha nem volt ebből baja. Ezt biztos forrásból tudom, hogy ezzel csak ijesztgetik az embert. NEM kell "engedély" sem a költözés,sem a külföldi tartózkodás során az anyának/apának ha vele tart a gyerek. DE ha a másik fél bejelenti akkor lehet belőle baj csak
2023. febr. 5. 18:54
 14/18 anonim ***** válasza:

Ebben nincs teljesen igazad. Mint írtam repülőtéren már többször kérték tőlem a gyerekelhelyezési papírokat. Frankfurtban például félreállítottak minket, és ellenőriztek mindent. A tiszt megtagadhatja a felszállást vagy az országba való belépést. Apuka nem jelentett be semmit nálunk.

Te meg valószínűleg anyukádnál voltál elhelyezve. Vagy ő is ugyanígy lusta volt rendezni a jogviszonyodat? És ilyen alapon az exed is foghatná a gyereket, és lelép vele külföldre, te meg sosem látod viszont.

2023. febr. 5. 20:15
 15/18 A kérdező kommentje:
#14 igazából nem is a külföldre vittel itt a probléma, meg nem is ez érdekel. Nem anyukámnál voltam elhelyezve, hasonló volt sajnos a helyzet, mert sz@rt a fejemre apám. Az meg hogy lusta az ember rendezni a jogviszonyt, remélem kerülsz ilyen helyzetbe és eszedbe jutnak a szavaid. Bár csak a lustaságról szólna...de a gyerekemet helyeztem idáig előrébb.
2023. febr. 5. 20:55
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Voltam ilyen helyzetben. Mivel nem voltunk házasok, és nem volt válás, ezért elmentem a bíróságra, és kértem a gyerekelhelyezést és a gyerektartás megállapítását. Így jogilag a gyerekem helyzete tisztázva lett, kapom havonta a 60 ezer gyerektartást, amiért nem kell könyörögnöm, és ezt a pénzt minden hónapban a gyerekemre költöm, pl. sportra, kirándulásra, stb.

Persze lehet, hogy te keresel 800 ezret, és így is mindent meg tudsz adni a gyerekednek, de akkor meg nem rugóznál azon, hogy ki vesz cipőt a gyereknek. És pont a gyerek érdeke, hogy ezek a dolgok tisztázva legyenek. Ha egyszercsak kitalálja, hogy elviszi magával, és nem hozza vissza, akkor mit csinálsz? Most sokkal több joga van elvinni a gyereket bármikor, bárhová, mintha meg lenne határozva a láthatás.

2023. febr. 5. 23:22
 17/18 A kérdező kommentje:
#16 sajnos nem keresek annyit. Viszont egyre kevesebb jut a gyerekre, ezért szeretnék változást. Idáig mindig nálam rövidítettem meg a pénzt. Pl be mentünk egy boltba, akkor neki vettem egy puddingot, magamnak meg nem vettem meg azt a kávét, ez csak egy példa. De nem szeretnék így élni már. Kirándulásra nem marad pénz sose :( nyáron egyszer se voktunk fürdőbe
2023. febr. 6. 05:19
 18/18 anonim ***** válasza:
5# most komolyan mit nem értesz ezen ????
2023. febr. 6. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!