Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehetne vinni olyan...

Mit lehetne vinni olyan keresztelőre, ahová semmi közünk?

Figyelt kérdés
Férjem unokatesója meghívott a gyerekének a keresztelőjére minket. Nem is értem minek lakodalmat tartani ebből, kb 30 főnek, utána ebéddel?! Én abszolút ateista vagyok, nálunk a 2 gyereknek nem volt keresztelője, nem értem minek hívtak meg, ha nem is leszünk keresztszülők, de elutasítani bunkóság lenne szerintem. Mégis mit vigyünk? Pénzt azért, mert valaki más odatette a víz alá?! Azt nem szeretnék, de akkor mégis mit?

2023. febr. 4. 22:07
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, még azoknak is akik rajtam élték ki a mai napon összegyűjtött frusztrációit.

#6, nem tudom miből vontad le a következtetést, hogy én csak olyan "elviselnivaló" vagyok, de biztosan meg van a magad baja, nem hibáztatlak érte.

Aki valóban segíteni akart ,köszönöm!

2023. febr. 5. 00:31
 12/22 NTBS ***** válasza:
73%
Pénzt.
2023. febr. 5. 06:30
 13/22 anonim ***** válasza:
52%
Én vagy nem mennék el valamire hivatkozva vagy pénzt vinnēk. Szerintem is baromság az egész, nemkell sok pénz max egy 5ezres azt csókolom. :D
2023. febr. 5. 06:43
 14/22 anonim ***** válasza:
58%
Én el se mennék
2023. febr. 5. 07:33
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire rossz a kapcsolatotok, akkor minek mentek? Nem értelek, komolyan. Oké, őket sem, hogy minek hívtak meg titeket is. Csak vannak olyan rokonaik meg barátaik, akik kíváncsiak is rájuk, és együtt ünnepelnének velük egy számukra fontos napon. Küldjetek nekik egy üdvözlőlapot, meg valami kis utalványt esetleg, és köszönjétek meg a meghívást. Egyúttal közlitek, hogy sajnos egyéb elfoglaltságaitok miatt nem tudtok jelen lenni az eseményen.

A szavaidból azt veszem ki, hogy túl sűrűn nem találkoztok. Nem nagyobb bunkóság nem elfogadni a meghívást, mint fikázni őket mert van képük megvendégelni 30 embert. Aljas népség...

2023. febr. 5. 11:18
 16/22 anonim ***** válasza:
62%

Pelenka valami kos pluss.

Vagy a legegyszerubb megmondani,hogy ne haragudjatok de nem tudunk elmenni.

2023. febr. 5. 12:08
 17/22 anonim ***** válasza:
68%
Kis pluss bem kos pluss.elirtam 😅
2023. febr. 5. 12:09
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha valamivel nem értek egyet, nem megyek el. Nem érdekel, mit szólnak.

Engem a sógornőm (férjem nővére) keresztanyának kért fel, elutasítottam, mert nem hiszek Istenben, ergo nem bohóckodom templomban. Nem érdekelt, mit szólnak, ez nálam elvi kérdés. Meg aki komolyan gondolja a keresztszülő dolgot, nem csak a pucc miatt tart ilyet, az nem akar olyan keresztszülőt, akit hidegen hagy ez a vallásos maszlag.

2023. febr. 5. 12:18
 19/22 anonim ***** válasza:
73%

A férjed hogy áll mindehhez? Kedvelitek a rokonságot? Én elmennék, mert jó lenne egyet "családozni" nagyobb körben, más közegben, helyen lenni a párommal, mint az átlagos. Én inkább ezt látom az ilyenekben, mint magát a "főeseményt".

Ajándék terén én nem babában, hanem családban gondolkodnék. Egy közepes vagy nagyobb ajándékcsomagocsot adnék, ehető dolgokkal. Mennyi idős a gyerek, még baba? Arra nincs ötletem, de mások biztos adnak majd. 😅 De valami hasonló van a fejemben: gyerektea és kávé, felnőtt tea és kávé, kakaó, gyümölcs, ropogtatni való (mazsola, mogyoró, kandírozott gyümi, popcorn, stbstb), keksz, csokoládé, két kisebb pezsgő, gyümölcspüré. Ilyesmik. Ha baba, akkor bele lehet csempészni valami kisebb játékot. Pld. a fürdőjátékokkal nehéz mellé nyúlni, sokáig szeretik a gyerekek és sokszor a pelenkázóasztalon is jól jön, hogy van egy masszíroznivaló, sípolós gumi gömbhal. :) Esetleg egy szép rongyika, nekem ebből nagyon tetszenek az olyanok, amiken van egy állatka és annak egy részéből jön le a "rongyi" rész. Vagy valami olyant néznék, amit rá lehet erősíteni a babakocsira és a baba tudja tapizni, paskolni, zörgetni.

Vagy ha tényleg pötidanon a gyerek és van türelmetek, keretetek rá, akkor vennék három legalább közepes méretű képkeretet és tennék bele ilyen babáknak való fekete-fehér képeket. Az egyiken szerepelne a gyerek neve is.

Meg persze egy bubifújót is raknék bele, azt is szeretik nézni vagy elkapkodni a gyerekek. :)

(Lécci, ne írjátok, hogy a ti babátokat nem érdekelték azok a dolgok, amiket írtam. Segíteni szeretnék a Kérdezőnek, ha a rokonoknak ez nem jön be ,majd ők kezdenek vele valamit.)

2023. febr. 5. 20:05
 20/22 anonim ***** válasza:
65%
Amúgy pénzt semmiképpen! Nekem olyan furcsa, hogy felnőtt dolgozó emberként kell más felnőtt dolgozó embereknek pénzt adnom. 😅 Pályakezdő közeli rokonnak nagyon szívesen, de ilyen viszonyban nekem furi.
2023. febr. 5. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!