Szép név a Bernardina? És milyen kislánynak adnátok ezt a nevet?
Nekem egy fehér bőrű,barna loknis hajú kislány jut róla eszembe pörgős szoknyában!Kicsit fenséges név,szerintem régen előszeretettel alkalmazták a nemesek lányainál!Olyan kedves,illedelmes,szófogadó lányka neve ez,aki sosem fajulna ütlegeléshez,előrébb jár a többi egykorú gyermek szellemi fejlődésében,nagy az önkontroll nála és minden körülmény között megmarad fenséges hatásúnak anélkül,hogy nyafogós,kényes és beképzelt lenne,csöppet sem játssza meg magát,ő olyan,mint egy földre szállt angyal,az ember nehezen hiszi el,hogy 25 évesen nem őrjöng,ha a főnöke "beszól neki",mindig nyugodt!
Mondom ezeket úgy,hogy nem tetszik a név...nem értem miért kell parasztul viselkedni csak azért,mert nem Dorina vagy Anna lesz a gyerek neve!Aki meg nem tudja kimondani az magára vessen és keressen egy jó logopédust,esetleg tanuljon egy kis kommunikációt!
Na ez is pont olyan név, hogy anyuka azt hiszi, hogy ettől milyen különleges lesz a gyereke, mert bezzeg ez nem tucatnév és senkit nem hívnak így.
Aztán a kislány egy tök átlagos gyerek lesz, se nem túl szép, se nem túl okos, csak a neve lesz ilyen különlegeskedő. És majd ha valahol bemutatkozik, akkor azt gondolják az emberek: "Na, ezt is filmsztárnak szánta az anyja, mégis csak pénztáros lett belőle."
Ugyanez a véleményem az össze többi hű-de-különleges-név választásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!