Anyukàk akik nem vezettek gyerek elött mivel vettétek rà magatokat a jogosítvànyra?
Eddig elvoltam így csak koràbban albiztam a vàrosban hàzat venni viszont ott lehetetlen lett volna, csak falun sikerült 25km-re
Még van idöm de màr melòba jàrni, oviba vinni is bajos lenne.Kellene az a jogsi.... De nemtudom ràvenni magam
Ti mivel vettétek rà magatokat?
Én megértelek, csak azért írtam le, hogy tudd, van, akinek nem sikerül, bár biztos helyfüggő is, én megyeszékhelyen csináltam, iszonyat forgalom állandóan, mindenki tol le, mászik rád, eléd rántja a kormányt, stb.
És minden sz*rért meghúznak. Amúgy az ismerőseim 90%-a mesélte, hogy ők anno úgy mentek át, hogy, vezettek 20 percet, meg haza dobták az oktatók és ilyesmit, na ilyen már nincs. Szerintem sokan nem is tudnának ma átmenni, akiknek van most jogsija.
Tedd le helybe gyakorold be az utakat.
A kolléganőm se menne pestre csak helyben vezet(amúgy jól teszi, mert a táblák nem zavarják)
Volt jogsim, de gyűlöltem a vezetni. 10 éve le is járt. Muszáj volt meghosszabítani, mivel teljesen egyedül voltam a lányommal, így tudtunk csak elmenni kirándulni, strandra, ráadásul ha beteg volt könnyebb volt vinni dokihoz, gyógyszertarba. Bevasárolni is jobb volt így,nem kellett két szatyrot, kismotort, meg a gyereket cipelnem egyszerre. Most oviba viszem kocsival, így 5 perc, mire odasétalna 20 perc lenne. Ovi után meg annyira fáradt, hogy vagy az lenne hogy cipelhetem kézben haza a cuccokkal együtt, vagy kocsi. Ráadásul szombatonként suliba jártam, ami tömegközlekedve 1 óra, kocsival 10 perc. Nagyon nem mindegy.
A belvárosba nem szeretek kocsival bemenni, meg sok sávban kavarogni, de arra tényleg remek hogy itt külterületen ellegyünk, meg elmenjünk nyáron belföldön ide oda.
Én gyerek előtt 1 évvel vizsgáztam. De nálam a kutya döbbentett rá, hogy a bicikli és a tömegközlekedés nem mindig opció.
Vittem az ebet oltásra, a doki a város túlfelén. Lazán legyalogoljuk együtt azt a 6 km-t meg haza. Na de az oltastól úgy ki volt, hogy a sarkon már kihányt mindent. Na, ilyenkor a tömegközlekedés pl ki van csukva, mert ha látják, hogy nincs jól a kutya akkor még mindenki néz is ránk, hogy milyen kórságot hozok az ebbel fel a buszra, ha behány az utas térbe... az külön kellemes lesz mindannyiunknak.
Szerencsére kistestű tacsi, de nagyon jó volt karba haza vinni. Akkor döntöttem el, hogy lesz jogsi és lesz kocsi is.
Haza is sokat jártunk a szülőkhöz, és nem akartam a babát fel-le hurcolni a vonatról mert pl. Csak átszállás van. És ha lerobban az erdő közepén a mozdony (amire azért volt példa) te még lazán túlélsz 2-5 óra késést, de egy pici baba már nem biztos, hogy ilyen megértő lesz.
Úgyhogy engem ez nagyon motivált.
1999-ben tettem le a jogsit, es mostanaig, azaz 2021-2022 ig nem vezettem.
Ugyhogy kb. ujra kellett tanulnom mindent.
Mig kicsi volt a gyerek, nekem sem volt gond, elbuszoztam, de mire iskolas lett, es jottek a szulinapi partyk kis falukban a mienk mellett, vagy erdo kozepen tabor, es miattam nem tudott elmenni , na az rosszul esett. (apja nincs jelen). Vagy pl. focira akar jarni, de nem tudom beiratni mert nem tudunk eljutni. Sok sok ilyen eset utan egyszeruen kellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!