Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ítélik el az embert, ha...

Miért ítélik el az embert, ha őszintén leírja, hogy a gyerek nevelés nem neki való?

Figyelt kérdés
De tanult belőle, és az első után nem vállalt többet. Az őszinte érzés és az, hogy ezt nem is tagadja, miért ennyire elítélendő?
2023. jan. 29. 07:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
#10-es, a kérdező már nem tudja úgy élni az életét, ahogy szeretné, mert már megvan a gyerek.
2023. jan. 29. 08:31
 12/17 anonim ***** válasza:
89%

Azért, mert rengeteg a hasonszőrű ember (nő és férfi egyaránt), aki pont ugyanúgy érez és beugrott a gyerekvállalásba, ezért próbálják agresszióval lereagálni az amúgy teljesen valódi érzést mások esetében.

Sokkal többen vannak akik a hátul közepére kívánják az egész gyerekvállalást, mint ahányan bevallják. Hozzáteszem hogy nemcsak fullban lehet utálni az egészet, ennek sok árnyalata van. Legalábbis a környezetemben egy csomóan vannak akik állítják hogy mennyire imádják a gyereküket meg minden percet vele töltenek - annyira, hogy Facebookon lógás meg minden alternatív tevékenység az áldott gyermekkel töltött idő helyett. Különösen látszik hosszú távon, hogy hányan foglalkoznak érdemben a gyerekeikkel. Csak ezt valaki belátja, más meg nem...

2023. jan. 29. 08:33
 13/17 A kérdező kommentje:
Diszkréten kezeltem mindig. Ez a része is nagyon nehéz volt. A gyerekem mára felnőtt, de nem tudja azt, hogy mit éreztem magamban. Az apja sem tudja. Most végre őszintén kiadtam magamból egy olyan oldalon, ahol senki sem ismer. De nem gondoltam volna, hogy ennyire negatív lesz emberek számára, hogy bátran lemertem írni azt, hogy rájöttem nem nekem való a gyerek nevelés.
2023. jan. 29. 08:34
 14/17 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a legtöbb szülő így érez, csak kevesen merik vagy tudják belátni. És pont azért nézik le őket, mert ők képesek ezt elismerni, mert akkor rossz embernek hinnék magukat, pedig ez nem ezen múlik. Gyereket vállalni az egyik legnehezebb dolog a világon. Nagyon kevés olyan szülő van, aki lazasággal, stressz, bűntudat nélkül nevel gyereket. Ott valószínűleg sok a segítség. De lenézni könnyebb a másikat, mint magukba nézni.
2023. jan. 29. 09:56
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert nálunk nagyon él még az a nézet, hogy az élet értelme a gyerek, csak minél több gyerekkel lehet egy ember boldog. A gyerekvállalás témaköre semmilyen formában, legcsekélyebb mértékben sem közelíthető meg negatív attitűddel.
2023. jan. 29. 10:07
 16/17 anonim ***** válasza:
60%

Én pontosan úgy érzek, ahogy te.

1 éves a kislányom és hát ez az egész gyerekvállalás nem nekem való.

Nagyon nem.

A baba születése után tanácsadóhoz jártam, és most hárman apával együtt járunk pszichológushoz.

1 éves, most már inkább kisgyerek, mint baba, így azért már sokkal jobban tudok kapcsolódni hozzá.

De a nehézségeket a hátam közepére sem kívánom.

Gyerek előtt lövésem sem volt, hogy valójában miről is szól az anyaság (ha volt is, mindenhol azt olvasni h bármi nehézség van, 100%-an megéri minden).

Egyenlőre én most még a nagy szenvedés kis öröm fázisában vagyok.

Sokszor érzem azt, hogy utálom az életemet.

A kialvatlanságot rosszabbul viselem, mint az átlag, ezt előtte is tudtam, de hogy 1 év után se fogok még kb se normálisan aludni, azt nem láttam előre.

Sok olyan van amit nem mondanak el gyerekvállalás előtt, amit csak a saját bőrünkön tapasztalunk meg.

Nekem nem lesz több gyerek, eszem ágában sincs még egyet vállalni (szülni főképp nem, ha akarnék is még gyereket, akkor csak örökbefogadással).

Nem hangoztatom, de segítséget kértem.

A gyermek ebből az egészből egyáltalán semmit nem érzékel, semmilyen szinten nem éreztetem vele, hogy ez az egész nekem rossz.

2023. jan. 29. 11:25
 17/17 anonim ***** válasza:
Hány éves a gyereked? Később még változhat ez az érzés, nyugi. Az eleje szívás meg amikor kamasz
2023. jan. 29. 12:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!