Utazást gyerekekkel ti lemondanátok kizárólag azért, mert sűrű köd van és ónos eső esik? Vagy ettől még el mertek indulni, autóval?
Igazából elméleti kérdés, de van valós történeten alapul. Ismerősi körben - tavaly - egy kétgyerekes család eljött a rokonokhoz, nagyszülőkhöz ünnepelni, családi rendezvényre, úgy volt eredetileg, hogy egy éjszakát alszanak csak náluk, de végül éjjel ónos eső esett, ezáltal "ottragadtak", még plusz 2 vagy 3 éjszakára, mert a szülők a gyerekekkel féltek hazamenni.
Nálunk meg jópár éve azért halasztódott egy rokon látogatás, mert sűrű köd volt az úton.
Kérdésem: Ti is lemondanátok az adott programot, vagy utazást ilyen esetben? Vagy az útviszonyok/időjárási viszonyok nem lehet indok? Kinek mi a véleménye? Mennyire féltek a balesettől? Illetve milyen okok szólnának még ellene?
Ónos esőben semmiképp nem imdulnék el,szerintem az a legveszélyesebb. Ködben még csak-csak.
Az más, ha útközben kap el, akkor nem nagyon van mit tenni
Van egy erős, biztonságos autóm, így nekem sosem volt olyan helyzet, opció, hogy ne indultam volna el valahová... Akár egyedül, akár gyerekkel. Rengeteg balesetmentes kilométer van mögöttem, 2 évig hetente ingáztam Budapest és Bécs között autóval. Nagyon szeretek vezetni, sosem féltem az utakon.
De aki ilyesmitől tart, nem indul el pl. 50 km-re se, az inkább tényleg maradjon otthon. A félős, tapasztalatlan sofőrök még napfényes időben is halálosak lehetnek, nemhogy ködben, meg ónos esőben. Nem való mindenkinek az autóval közlekedés, ezt el kell fogadni.
Nyilván a jégen minden csúszik, de nagyobb biztonságban érzem magunkat az én autómban, mint egy 35 éves Suzukiban.
Ha menni kell, akkor menni kell. Nem ész nélkül, hanem a körülményekhez alkalmazkodva. Sajnos nem tehetem meg, hogy ne menjek el valahová azért, mert éppen esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!