Holnap ónos eső, mi várható napközben autópályán?
Biztos hogy sózva lesz az út elvégre az 5-ös Szerbiát köti össze az országgal
Nyilván ha látod hogy a víz fagy az ablakra nem 200-zal kell menni
Persze, ma sem hanyagolták el: M6-oson állt a hó, mi pedig M44-esen jöttünk, tiszta jég volt végig, belső sáv pl. Lényegében használhatatlan, külsőn a keréknyom elfogadható. Sózva nem volt.
4 -es, nem is feltétlenül azért veszélyes útra kelni, mert te magad megcsúszol, hanem mert jön egy-egy barom, aki nem vesz tudomást a fizikáról és könnyebben tesz kárt benned, mint mondjuk száraz úton.
Én ezért hanyagolnám az utazást, nem pedig a saját vezetési képességeim miatt, mert jöttem már friss hóesésben több száz kilométert is.
hát nem tudom.. nem igazán rutinos soförrel mennénk, de nagyon jó lenne Szegedre érni. Viszont egész napos esőt illetve abból havazásba váltó időt jósol, ráadásul egész nap nem megy a hőmérséklet fagypont fölé.
Ha ennyire parázol, akkor vezessen valaki rutinosabb, vagy otthon kell maradni októbertől márciusig.
Esetleg vonat/busz
Hát én nem úgy vettem észre, hogy valaha is előre lesózták volna. Nagyon sok emlékem van arról, ahogy az autópályákon a 10cm mély hó nyomvályúból kell kiugorni a kocsival, amikor sávot akarsz váltani, olyankor néha meg is indul keresztbe az autó, volt hogy csak az fogta meg, hogy a következő nyomvályú irányba rakta, élmény.
Pár éve ugyan ilyen helyzetben indultam el az M6-on Pécsre, és katasztrófa volt, 30km-enként baleset, rendőr/mentő helyszínen, de hókotró egy darab nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!