Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokat unatkoztatok, amíg a...

Sokat unatkoztatok, amíg a babátok pici volt? Mivel foglaltátok el magatokat, mivel töltöttétek a napjaitokat?

Figyelt kérdés

Még csak tervben van a baba, de a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a férjem az első 1-1,5 hónapban lesz itthon velünk, utána visszamegy rendesen dolgozni.

Itt jön az, ami engem megijeszt picit. Ugye így én leszek majd a babánkkal a nap nagy részében, az első hónapokban gondolom nem lesznek túl aktívak a napjaink. Majd mennék vele sétálni, találkoznék barátnőkkel, de ezek azért nem egész napos programok, 1-2 órásak maximum.

Megnyugtatnátok, hogy azért az első félév sem annyira rossz kisbabával itthon, úgy is eltelhetnek nagyon jól és boldogan a napok?

2023. jan. 11. 18:27
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Engem igazából az egyedüllét gondolata is megijeszt, mert például így most a vizsgaidőszak alatt 1-1 nagyobb tanulós session alatt is érzem, hogy 3-4 nap után már megőrülök az egyedülléttől napközben, alig várom, hogy a párom hazaérjen, vagy anyukám beugorjon valamivel, esetleg barátnőkkel tudjunk egymásra fél órát szánni.

15-18 órákat alszik egy újszülött, ebből mondjuk 6-8-at éjjel. Durván 10 óra marad nappalra is.

Szóval elég elképzelhetetlen még nekem, milyen lehetne az életünk egy babával, bírnám-e a kiképzést folyamatosan, 24/7.

2023. jan. 11. 21:37
 22/26 anonim ***** válasza:
Én most várok babat, és én is tartok az otthonléttől. Szerintem a kérdés sem a baba ellátására irányult, meg " fizikai" unalomra. Tudom hogy sok dolgom lesz a babával, inkább attól tartok nem lesz felnőtt társaságom. Nem úgy fogok unatkozni hogy jaj nincs mit csinálni,mert lesz mit, de az hogy kb olyan se lesz aki visszaválaszoljon napközben ijesztő kissé. Attól meg hogy kipucolom a fürdőt mentálisan nem leszek előrébb. Na mindegy, bízom benne hogy bírni fogom, de elgondolkodtató.
2023. jan. 11. 21:48
 23/26 anonim ***** válasza:
91%

"15-18 órákat alszik egy újszülött" 😅 Jaj. Ez fáááj 😅😅😅

Majd csatolj ide egy képet plíz, amikor égeted azt a könyvet, amelyikben ezt olvastad. 😅

2023. jan. 11. 22:45
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Aranyos vagy, amúgy :) Nekem is hatalmas elkèpzelèseim voltak, majd nyelvet tanulok, főzőcskèzek, ez-az, aztán volt időszak, hogy köntösben vánszorogtam szò szerint picsogtam, mikor a fèrjem elköszönt, hogy ő megy munkába, èn meg bombáztam őt az sms-eimmel, hogy mennyire nem bìrom már, kiugrok az ablakon :D depi határán voltam sokszor, a hormonok, az itthonlèt, a kialvatlanság ami fèl èvig tartott intenzìveb.... (rohadtul társasagszerető, barátnős tìpus voltam, wellness-ek, stb.) Szinte minden elvem megdőlt, kezdve azzal, hogy majd a csajokkal havi szinten összeülünk, laza leszek ès a gyereket alakìtom majd az èn èletemhez. A 2 èv alatt kb 6x jött össze a találka a csajokkal :D Jò alvò babám volt kb 4 hònapos koráig, NEM volt hasfájòs mègis ezer dolog akadt, amit nem kalkuláltam bele az èn kis fantázia világomba. De ne aggòdj, minden alakul. Az is lehet, hogy mákos leszel ès csak enni, aludni fog. De az is lehet, hogy 2 òránkènt ordìtani fog a cicièrt, szoptatnod kell èjszaka is, mint nekem, hasfájòs lesz, üvölt naphosszat, nem tud kakilni, reflux-os lesz, matrica lesz, bármit dobhat a gèp! 1 èves korára találtam vissza magamhoz, nem adtam bölcsibe, mai napig itthon vagyok vele ès imádom :)
2023. jan. 11. 23:10
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Ja ès ha nem nyitottam volna a helyi anyukák felè ès nem tartanám pár bnőmmel, szüleimmel a kapcsolatot online, már èn is megbolondultam volna. Kell a társaság, de nagyooon nehèz összehozni találkákat, mèg a helybèli anyukákkal is nehèz, mindenkinek van maga èlete, teendői, ovi, betegsèg, nehèz összehozni, de nèha muszáj, mert az ember otthob bekattan. Az anyukáknak ezer dolguk lehet, aki meg gyerektelen, az munkában van napközt. A spor, a társaság, olvasás, hobbi, sok sok sèta segìt nekem a mindennapokban :) na ès persze a csodás fèrjem
2023. jan. 11. 23:16
 26/26 anonim ***** válasza:

Mi a covid karantén alatt voltunk pont itthon, nagyon jó volt, hogy nem kellett embereket látnom minden ünnep is tiltva volt, a legjobb időszakunk volt. Ő már totyogós volt így volt kis játszóterünk és matattunk kint.

Nekem van már 2 nagy, mellettük mindent megtuttam csinálni pedig ketten voltak 2 év korkülönbséggel.

Most a kicsi mellett mindig tervezem, hogy na ha szabin leszek mostmár szétkapom a házat és kidobálom ami összegyült a röpke 4 év alatt, de mindig pont akkor lesz beteg mikor szabin lennék és nem beteges amúgy.

Nekem fontosabb hogy kimenjünk mint hogy katonás rend legyen nálam és patyolat tisztaság.

Nekem előtte is a kedvenc elfoglaltságom az órákig tartó séta volt zenével a fülemben, na ez hiányzik a céltalan séta úgy, hogy ne a gyereket figyeljem mit csinál.

2023. jan. 11. 23:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!