Ugye hogy unatkoztak régen az emberek? Nem volt Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, troll kérdések a gyakorin.
"régen minden jobb volt"
régen kocsma, kártyázás, pletyka, színház, mozi, munka, foci, tv stb. volt
az emberek csak nagyon belemerülnek a mai internetes világba, különösen aki mobiltelefonnal a kezében nő fel
van amiben előrementünk és van amiben hátra
és van amiben előrementünk, csak az emberek/oktatás/munkahelyek/stb., nem tudta tartani a lépést
régen az internet is mássabb hely volt, az is sokat változott
"biztos, hogy unatkoztam volna"
Nem hinném. Vagy éhen haltál volna, vagy kiküldtek volna szántani látástól vakulásig, vagy besoroztak volna katonának mert arra is sok fogyókészlet kellett.
Az, hogy ki unatkozik, és ki nem, az nem az évszámtól függ. Van a világon rengeteg dolog, amivel az ember le tudja kötni magát, és ez így volt 10, 20, 50, 100, 600 éve is. A különbség annyi, hogy 100+ éve elég kiváltságosnak kellett lenned ahhoz, hogy annyi szabadidőd legyen, amivel ne tudj mit kezdeni.
De alapvetően az, hogy valaki unatkozik-e vagy sem, az adott személytől, az érdeklődési köreitől, és a személyiségétől függ. Ismerek olyat, akinek egyetlen elfoglaltsága a kocsmázás volt. Mióta alig tud menni, azóta egész nap unatkozik. Csak ül a tévé előtt, 150 csatorna, de már rég elkoptak a távirányító gombjai, mert mást nem csinál, mint kétpercenként kapcsolgat. De hogy fiatalabb példát is mondjak, hány olyan lánnyal ismerkedtem online, akinek a "hogy vagy?" "Mit csinálsz?" és hasonló kérdésekre az "unatkozok" a válasz, "Milyen volt a napod?" Unatkoztam. "Mit szoktál csinálni szabadidődben?" Unatkozni. Pedig látod, van Facebook, Instagram, Youtube, Netflix, miegymás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!