Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megengedett mind a ket gyereke...

Megengedett mind a ket gyerekemnek ugyanazt a keresztnevet adni?

Figyelt kérdés
Tehat ha nekem csak egy ferfinev tetszik, de ket (vagy tobb) fiam szuletik, hivhatjak mindet mit tudom en Szabo Balazsnak?
2023. jan. 11. 04:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%
Miért akarsz ennyire kibszni a leendő gyerekeiddel?
2023. jan. 11. 07:36
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk az anyakönyvvezető nem engedélyszte. Igaz 13éve.

Párom x Attila.

Fiunk is X Attila.

De a második fiunknak nem engedélyezték már ezt a nevet első névként. A kórházba lediktáltam az anyakönyv vezetőnek, hogy X Attila Roland lesz ő is. De maanap visszajött, hogy nem engedélyezheti, mert látja van egy másik fiunk, akinek szintén ez az első keresztneve. Így Roland Attila lehetett csak.

Akkor azt mondta, 1 apától és 1 anyától nem lehet 2 ugyan az a név.

2023. jan. 11. 08:09
 13/19 anonim ***** válasza:
74%
Bármelyik kommentelő is utána nézett itt a jogszabálynak? Mert amúgy akármilyen fura is, de igen, lehet ugyanazoktól a szülőktől született gyermekeknek ugyanazt a nevet adni, kivéve ikrek esetében, mert ott a születési dátum is ugyanaz. Ha nem hiszitek, nézzétek utána. Neten elég világosan fent van az anyakönyvezés szabályainál.
2023. jan. 11. 08:15
 14/19 anonim ***** válasza:
87%
13. Előtted pont leírtak egy személyes történetet. Szerintem a gyakorlat a leírtaktól sokszor eltér…
2023. jan. 11. 08:18
 15/19 NTBS ***** válasza:
100%
Ne tedd ezt velük. Csak keveredés lehet belőle.
2023. jan. 11. 09:16
 16/19 anonim ***** válasza:
29%
Lehet. Csak ikreknek nem lehet, ha egy napon születnek. De ha mondjuk az egyik 23:50kor születik, a másik meg 0:10kor akkor nekik is lehet.
2023. jan. 11. 09:23
 17/19 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem max úgy, hogy a másik gyereknek a második keresztneve lesz az.

Amúgy, meg, eléggé fantáziátlan lenne mindkét gyereknek ugyanazt adni; meg még értelmetlen. Azért vannak a nevek; hogy legalább valamennyire megkülönböztessük egymást. Meg pl egyik megszívhatja a másiknak a hibájából; pl az egyiket elkönyvelik x@rarcnak; és ha valaki csak a másikat ismeri; azt hiszi, hogy ő az, ő a x@rarc; és akkor lehet, hogy úgy fog hozzá viszonyulni. Amúgy van egy sorozat, Pete & Pete - Pete és KisPete (Pít és Kispít) Na, ők testvérek. Amúgy nem nagyon emlékszem már a sorozatra, csak a színészek arcára; nemtom, milyen volt. Csakúgy beugrott, hogy régen ment a tv-ben, és néztük.

2023. jan. 11. 18:42
 18/19 anonim ***** válasza:
Ja amúgy még az ikreket is összekeverik,még tök különböző nevekkel is; és ráadásul, aki ikerpárt én ismerek, ők direkt, külön kérik, hogy ne utaljunk úgy rájuk, hogy "az ikrek" , mert ők két külön személy,hanem mondjuk ki mindkettőnek a nevét,hogy az XY meg a Z
2023. jan. 11. 18:45
 19/19 anonim ***** válasza:
79%

#12 A törvény attól még engedi. Szerencse, hogy te belefutottál egy olyan anyakönyvvezetőbe, akinek több esze volt, mint a törvényhozónak, és megvédte a gyerekeid érdekét.

Egyébként ahol azt látom, hogy minden gyerek nevébe belepasszírozzák valahogy az apja keresztnevét (még teljesen azonos nevűeket nem láttam, de olyat igen, ahol az első gyerek – most fiktív nevekkel – pl. József, a második Péter József, a harmadik Árpád József, na ott bennem mindig az merül fel, hogy ez nagyon kényszeres bizonygatása annak, hogy „igen, istenbizony a Józsitól van mind a három!”

2023. jan. 11. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!