Megengedett mind a ket gyerekemnek ugyanazt a keresztnevet adni?
Nálunk az anyakönyvvezető nem engedélyszte. Igaz 13éve.
Párom x Attila.
Fiunk is X Attila.
De a második fiunknak nem engedélyezték már ezt a nevet első névként. A kórházba lediktáltam az anyakönyv vezetőnek, hogy X Attila Roland lesz ő is. De maanap visszajött, hogy nem engedélyezheti, mert látja van egy másik fiunk, akinek szintén ez az első keresztneve. Így Roland Attila lehetett csak.
Akkor azt mondta, 1 apától és 1 anyától nem lehet 2 ugyan az a név.
Szerintem max úgy, hogy a másik gyereknek a második keresztneve lesz az.
Amúgy, meg, eléggé fantáziátlan lenne mindkét gyereknek ugyanazt adni; meg még értelmetlen. Azért vannak a nevek; hogy legalább valamennyire megkülönböztessük egymást. Meg pl egyik megszívhatja a másiknak a hibájából; pl az egyiket elkönyvelik x@rarcnak; és ha valaki csak a másikat ismeri; azt hiszi, hogy ő az, ő a x@rarc; és akkor lehet, hogy úgy fog hozzá viszonyulni. Amúgy van egy sorozat, Pete & Pete - Pete és KisPete (Pít és Kispít) Na, ők testvérek. Amúgy nem nagyon emlékszem már a sorozatra, csak a színészek arcára; nemtom, milyen volt. Csakúgy beugrott, hogy régen ment a tv-ben, és néztük.
#12 A törvény attól még engedi. Szerencse, hogy te belefutottál egy olyan anyakönyvvezetőbe, akinek több esze volt, mint a törvényhozónak, és megvédte a gyerekeid érdekét.
Egyébként ahol azt látom, hogy minden gyerek nevébe belepasszírozzák valahogy az apja keresztnevét (még teljesen azonos nevűeket nem láttam, de olyat igen, ahol az első gyerek – most fiktív nevekkel – pl. József, a második Péter József, a harmadik Árpád József, na ott bennem mindig az merül fel, hogy ez nagyon kényszeres bizonygatása annak, hogy „igen, istenbizony a Józsitól van mind a három!”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!