Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megengedett mind a ket gyereke...

Megengedett mind a ket gyerekemnek ugyanazt a keresztnevet adni?

Figyelt kérdés
Tehat ha nekem csak egy ferfinev tetszik, de ket (vagy tobb) fiam szuletik, hivhatjak mindet mit tudom en Szabo Balazsnak?
2023. jan. 11. 04:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
79%

Nem.

(Vicces, de én ismerek Szabó Balázst :D jó példa volt)

2023. jan. 11. 04:19
 2/19 anonim ***** válasza:
75%

Ha más anyától születnek, akkor igen, édes testvéreket nem.

Egyik ismerősöm másodjára egy nem is kicsit defektes nővel jött össze, aki mikor kiderült, hogy iker fiúkat vár, a fejébe vette, hogy majd a nagyok miatt el fogja hanyagolni apuka a kicsiket. Ezt azzal szerette volna kiküszöbölni, hogy ugyanazon neveket adta nekik, mint apuka 2 előző kapcsolatából született fiát... Sajnos minden további nélkül megtehette, ezzel egyszerre 4 gyereknek okozva lelki gondokat.

Szerintem, ha szereted azokat a gyerekeket, nem akarhatsz ennyire kiszúrni velük!

2023. jan. 11. 04:44
 3/19 anonim ***** válasza:
82%

Olyat ismerek, hogy az elso gyereknek két keresztnevet adtak a szulok: István András, es az elso keresztnevet hasznalja, az ISTVÁN-t.

A masodik gyereknek pedig csak egy keresztnevet adtak, az ANDRÁS-t.

X ISTVÁN András és X ANDRÁS már egy, a 40-es éveikben járo testverpar.

Az engem is erdekelne, hogy most is lehet-e ilyen modon nevet adni ket testvernek. De sok ertelmet nem latom, mert a neveknek eppen a megkulonboztető szerepe a legfontosabb funkciója.

2023. jan. 11. 04:58
 4/19 anonim ***** válasza:
51%

Nekem van ismerős akinek a vezetékneve is keresztnév és 2 keresztneve van, de csak a másodikat használja.

A bátyjának ugyan az a keresztneve, mint az ismerősőm első keresztneve, amit nem használ.

2023. jan. 11. 06:25
 5/19 anonim ***** válasza:
52%
Igen is meg nem is. Szabó Balázs nem lehet mindkettő, de az egyik lehet Szabó Balázs, a másik meg Szabó Balázs Péter
2023. jan. 11. 06:49
 6/19 anonim ***** válasza:
84%

Hiába írjátok le ötször minden ilyen kérdés alá, hogy nem lehet, a hülye törvény továbbra is engedélyezi. Egyedül ikreknél nem szabad.

2010. évi I. törvény az anyakönyvi eljárásról, 44. § (5) „Az ugyanattól az anyától származó, ugyanazon a napon született gyermekek nem viselhetnek megegyező utónevet.”

[link]

2023. jan. 11. 07:21
 7/19 anonim ***** válasza:
38%
Lehet, de csak úgy hogy az egyik pl. Szabó Balázs, a másik Szabó Béla Balázs.
2023. jan. 11. 07:24
 8/19 anonim ***** válasza:
89%

köszi 6-os, hogy leírtad, már én éreztem magam kellemetlenül.

mivel a születési dátum különböző, így lehetnek egy anyának ugyanolyan nevű gyerekei. Szabó Balázs (1990.04.08.) és Szabó Balázs (1994.09.17.).

Régen ez sokkal elterjedtebb volt, amikor az első Balázs max 1-2 éves korában elhunyt, akkor sokszor gond nélkül adták a következőnek, mert például ez volt az apa neve.

2023. jan. 11. 07:29
 9/19 anonim ***** válasza:
68%
1-es: Szabó Balázst (szinte) mindenki ismer. 🤣
2023. jan. 11. 07:30
 10/19 anonim ***** válasza:
70%
Úgy látom, ez itt Szabó Balázs bandája :D
2023. jan. 11. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!