Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is tapasztalt ilyet, vagy...

Más is tapasztalt ilyet, vagy csak engem készítenek ki?

Figyelt kérdés

1 éves elmúlt a lányom, több gyerek nem lesz.

Szanáltam a cuccokat. Meghirdettem pár dolgot.

Igazából egy 15ezres hintát, egy 32ezres babahirdozót és egy 20ezres játékot ingyen. Nem szorulunk rá, hogy ennek az ára kelljen a pénztárcánkba.

Szóval pár ingyenes csoportba kitettem őket

És bakker csak olyanok írnak, hogy vigyem el 30km-re. Vagy megyek érte, utana pedig eltűnik. Konkrétan 3 hónapig hirdettem őket, beleuntam. Csak a követelőzés megy. Ha meg írok, hogy nem viszem sehova, én vagyok a szarszemét. Vagy adjam fel postán, de neki nincs pénze a pk-re sem, álljam azt is.

Legközelebb inkább dobok mindent a kukába.

2023. jan. 10. 20:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Melyik kerület? Én facebookon saját kerületi ingyen csoportban szoktam kirakni és kiírom előre, hogy nem megyek sehova.
2023. jan. 10. 20:56
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ilyennel már én is sokszor találkoztam, én egy kisvárosban lakom, de még itt sem jön el érte hanem vigyem már ide oda mert neki esik útba. Na menjen az ilyen a francba.
2023. jan. 10. 21:11
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Sajnos mindenhol vannak ilyenek. Én is benne vagyok egy helyi csoportban (megyeszékhely), valaki nyílászárókat hirdetett meg tök ingyen, at “érdeklődőnek” nem felelt meg a színe, fehérben miért nincs és ha lenne, akkor ő a 4. emeleten lakik, oda szeretné, ha felvinnék neki… itt már a fejem fogtam. De ugyanez a cipőkkel… más méretben miért nincs? A kisujjad nyújtod…
2023. jan. 10. 21:19
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is ki szoktam írni, hogy nem viszem sehova, illetve jelképes árat mindig mindenért kérek, ez egy picit szűri a jelentkezőket.

Ha nagyon nem talál vevőre a cucc, akkor pedig van egy segítő csoport, használt cuccokat árulnak, bizonyos dolgok bevételét felanánlja rászorulónak a hölgy, aki csinálja. Ilyenkor felajánlom neki, hírdesse meg amennyiért gondolja és tegyen az árával, amit jónak lát.

Egyszer futottam rá erre a dologra, azóta cselekszem így. 4 hónapos volt a kislányom, ingyen meghírdettem pár cuccát, jelentkezett is valaki, jött a duma, hogy vigyem el Pesterzsébetre (nekem 15 km lett volna, ő ott lakik), mondtam hogy bocs, de nem. Akkor nekem hol lenne jó? Találtunk kompromisszumos helyet, megbeszéltük hogy csütörtök délután 2, előző este mégegyszer nyugtáztuk, hogy akkor másnap. 13:30-kor elkezdtem gyors készülődni, megszoptattam a kislányomat, felöltöztettem, felnyaláboltam magunkat és elindultam a babakocsit és autót is utáló gyerekemmel... Már a találka helyen láttam, hogy írt 15 perce, hogy bocs rossz buszra szállt, megtudom-e várni. Válaszoltam neki, hogy persze, addig elmegyünk a közeli boltba bevásárolni. 20 perc múlva válaszolt, hogy hát bocs, de mivel nem válaszoltam, ezért ő hazament. WTF!? Mondtam, hogy ne haragudjon, de a babámat készítettem össze, nem nézegettem a telefonomat, részemről, ha megbeszélünk valamit, az úgy van. Erre jól megsértődött, hogy ő így még sosem járt, neki így nem kell a cucc és messze van és akkor adjam másnak. Oké, köszi, helló! Még ő van megsértődve? Hát én kérek elnézést. :D Soha, de soha többé nem vagyok hajlandó sehova menni. Ha nem kell annyira ingyen a dolog, hogy valaki eljöjjön érte, akkor sajnálom.

2023. jan. 10. 23:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Van, akinek a kisujjad nyújtod és a karod kell. Akinek van bőr a képén, az próbálkozik, ingyen van és hátha bejön, hogy még utaznia sem kell érte. Nálam is volt már ilyen. Egyetértek az előző hozzászólókkal: Az jó ötlet, hogy írd bele a hirdetésbe, hogy nem viszed sehova, ahogy a minimális ár is szűri a jelentkezőket, de ha nem kell a pénz, akkor valamelyik jótékonysági oldal (pl. csodacsoport) is megoldás lehet.
2023. jan. 11. 00:05
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Illetve én adományboltba szoktam leadni ha ingyen nem viszik el. Komolyan én bezzeg nem találok ilyen drága ingyen cuccot pedig elmennék érte XD
2023. jan. 11. 00:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én ingyen csak a barátaimnak adok gyerekruhákat. Mert ismerem öket nem eladják amiket én oda adok ingyen.

Mindenki másnak pénzért adom a dolgokat és csak helyi csoportba hirdetem.

Én mentem már el messzebb egy bicikliért de akkor én voltam a vevő és nekem megérte az utazás.

2023. jan. 11. 06:05
 8/12 A kérdező kommentje:

Babaruhákat én is barátnőmnek adom. 1 év van kereken a gyerekeink között.

De ezeket a tárgyakat nem kérte. Így gondoltam jófej leszek.

Elsőre próbálkoztam a védőnőnél, hátha tudja ki a rászoruló, kinek érdemes adni. Annyi volt a válasz, hogy ő nem közvetítő, nem szeretetszolgálat....

Utána van a szomszéd varosban egy ilyen adomány bolt. Ott sem kérték, "van már elég szarunk" megfogalmazással.

Ezért tettem ki 2 csoportba. Az egyik helyi, ott senkinek nem kellett. A másik pedig a településünk +20km-es körzete. Ingyenes csoportok.

Úgy tettem ki, hogy háztól vihető. Szóval nem is értem.

2023. jan. 11. 07:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én bezzeg ha nincs túl messze elmegyek érte,ha messze van akkor is messengeren elnézést kérek és lemondok a tárgyról. Sajnos sok a paraszt...
2023. jan. 11. 09:15
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

4 vagyok, igen nekem is nagy pofára esés volt az az út, iszonyat rosszul esett, mert én tényleg jó szívvel adtam volna és még én lettem leb*szva, hogy nem válaszoltam időben. Érezzem magam sz*rul. Hát többé nem. Pedig ha én jó áron találok valamit, ami nekem kell, akkor egyértelmű, hogy megyek érte, vagy elutalom előre a postaköltséget. Ingyen meg nem találok soha semmit én sem. :D

Szóval rossz érzés, hogy az ember próbál korrekt lenni, de a mai világban ez annyit ér, hogy cserébe pofán baszarintják egy péklapáttal...

2023. jan. 11. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!