Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedülálló anyáktól kérdeznék...

Egyedülálló anyáktól kérdeznék. Mást nem zavar, hogy az apa csak a jó részét kapja a gyereknevelésnek? Kéthetente kicsit elbohóckodik a gyerekkel, elviszi valami programra vagy családlátogatóba. Mindenki szemében ő lesz a mintaapa...

Figyelt kérdés

Ha nincs kedve, el sem viszi a gyereket. Ha a gyerek eltávolodik tőle, akkor jön az "anya ellenneveli" aduász. Ha a gyerek várja azt a kicsi együtt töltött időt, akkor meg apuka a hős szerepében tetszeleghet. Legalább is nálunk valami hasonló a helyzet, hol azt kapom, hogy ellennevelek, hol büszkén feszít, mert egy hónapban két napot kábé a gyerekkel tölt, és közli velem, hogy ne nevezzen láthatásnak,amikor elviszi a gyereket, mert ez nem láthatás, hanem mi "közösen nevelünk"... Papíron tényleg....

Más anya nem érzi hálátlannak a szerepet, ami neki jutott?

2023. jan. 8. 14:06
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
#9 Vágyni vágyott rá, szereti is a maga módján. (Értsd. amíg nem kerül túl sok pénzébe és idejébe.)
2023. jan. 8. 20:10
 12/14 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, én is ebben a helyzetben vagyok, volt egy időszak, amíg általános iskolás volt a gyerek, az különösen rossz volt, minden kötelesség, tanulás, orvosi vizsgálat, ügyintézés velem, a szórakozás meg az apjával. Plusz a nyakamba sózott feladatokat, amik alól aztán kihátrált anyagilag és időben is, pl gyógytorna, külön óra, zsúr, stb, sokszor keresztbe szervezett, vagy direkt nem vitte el, mikor nekem programom volt. Ráadásul én is vittem a gyereket programokra, pl állatkert, gyereknap, kirándulás, de volt egy-egy hétvége, amikor nem szerveztem programot, akkor meg reklamált a gyerek, hogy miért nem megyünk SOHA sehova, (ami nem igaz), mert apa bezzeg... Meg a nyaralás, én minden évben vittem nyaralni, az apja talán összesen kétszer, és soha nem vitte el a nyári szünet felére. Nyáron is legfeljebb 2-4 napokra vitte el, neki az volt a kényelmes, de az összes elvitel tett ki talán két hetet. Egyszer volt nála tényleg két hétig, amikor továbbképzésre utaztam külföldre, na akkor hajnali 2kor szállt le a repülő, direkt kértem, hogy ne hívjon, majd jelentkezem, ha felébredtem, 9kor már hívott, hogy hozzá a gyereket. Most, hogy kamaszodik a gyerek, már könnyebb, de alig várom, hogy be töltse a 18at, hogy többet ne kelljen beszélni vele. Most már egyébként jobban szeret a gyerek itthon lenni, az apját is szereti, mert nem neveltem soha ellene, de azért most már látja, hogy az igazi támogatást tőlem kapja.
2023. jan. 8. 22:49
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, nekem nincs gyerekem, de biztos vagyok benne, hogy nem bírnám elviselni egyedül ezt a "terhet". Engem ez is visszatart a szüléstől, amiket itt leírtok. Tényleg minden tiszteletem az egyedülálló anyáké, mert nem lehet könnyű. Mondjuk az ilyen apukákat sem értem, hogy tudja ennyire minimálisra venni a láthatást? Ennyire nem kivenni a részét a nevelésből?

Ez most egy off téma, de ne csodálkozzanak, ha egyre kevesebb nő meri ezt bevállalni egyedül. Persze, senki nem úgy indul neki egy kapcsolatnak, egy babaprojektnek, de bármikor megtörténhet.

2023. jan. 10. 10:16
 14/14 anonim ***** válasza:
Anélkül is ezt csinálja, hogy különváltunk volna. Semmit se hajlandó szigorkodni a gyerekkel, sőt elvárja, hogy a gyerek nyüstöli, ő hívogatja, meg fogadja, de nekem kell leszednem róla, különben én vagyok a hibás, hogy nem halad a munkájával.
2023. jan. 22. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!