Egyedülálló anyáktól kérdeznék. Mást nem zavar, hogy az apa csak a jó részét kapja a gyereknevelésnek? Kéthetente kicsit elbohóckodik a gyerekkel, elviszi valami programra vagy családlátogatóba. Mindenki szemében ő lesz a mintaapa...
Ha nincs kedve, el sem viszi a gyereket. Ha a gyerek eltávolodik tőle, akkor jön az "anya ellenneveli" aduász. Ha a gyerek várja azt a kicsi együtt töltött időt, akkor meg apuka a hős szerepében tetszeleghet. Legalább is nálunk valami hasonló a helyzet, hol azt kapom, hogy ellennevelek, hol büszkén feszít, mert egy hónapban két napot kábé a gyerekkel tölt, és közli velem, hogy ne nevezzen láthatásnak,amikor elviszi a gyereket, mert ez nem láthatás, hanem mi "közösen nevelünk"... Papíron tényleg....
Más anya nem érzi hálátlannak a szerepet, ami neki jutott?
Igaz, nekem nincs gyerekem, de biztos vagyok benne, hogy nem bírnám elviselni egyedül ezt a "terhet". Engem ez is visszatart a szüléstől, amiket itt leírtok. Tényleg minden tiszteletem az egyedülálló anyáké, mert nem lehet könnyű. Mondjuk az ilyen apukákat sem értem, hogy tudja ennyire minimálisra venni a láthatást? Ennyire nem kivenni a részét a nevelésből?
Ez most egy off téma, de ne csodálkozzanak, ha egyre kevesebb nő meri ezt bevállalni egyedül. Persze, senki nem úgy indul neki egy kapcsolatnak, egy babaprojektnek, de bármikor megtörténhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!