Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A lányom valaha fog tudni a...

A lányom valaha fog tudni a kortársaihoz mérten viselkedni?

Figyelt kérdés

28. Hétre születtek az ikreim, ami hatalmas törés az életemben.

Vegyes páros, a fiammal minden rendben, a lányom mindig le van maradva, 2 és fél évesek, szeptemberben kezdik az ovit.

Mindig az utolsó pillanatokban tanul mindent, pl.: a járás ha még nem tanult meg járni, az 18 hónapig még nem baj, na ő 17 hónaposan, majdnem 18 hónaposan tanult meg járni.

A beszéd is ugyanez, 2 éves korig nem baj, ha nem szólal meg, ő a második szülinapjuk előtt pár nappal mondta ki, hogy "aba" (apa).

Mindenki szerint rendben van, de ég és föld a kettő gyerek, az egyik már folyékonyan beszél, a lányom meg szavakat mond. És sokszor bambul, meg egyszer érti, amit mondok, egyszer nem érti ugyanazt. Látom rajta, hogy fura. Lassabban is mozog, a fiam húzza mindig magával.

2023. jan. 4. 18:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ehhez nem is kell koraszülőtt ek lenni.

Időre született gyerekek sem fejlődnek egyformán.

Konkrètan az enyèm nem beszélt, de elvittem a megfelelő helyre és beszél.

A kutya sem mondja meg, hogy 2,5 èvesen azt sem mondta, hogy cica..

4,5 èves

Jah és nekem benne van a pakliban, szintèn ikreket vàrok…

Viszont a hozzáállásod nagyon nem jó.

Ha aggódsz, akkor vidd a megfelelő helyre.

De minden rendben, egészséges gyereke(i)d van(nak), ami 28 hetes születès utàn nagyon szuper.

Biztasd, ne lehúzd a lànyod!

Ikres/ koraszülöttes csoportokban tàèkozódj, kinèn hogy van.

Bízz a gyerekeid kèpességeiben!

2023. jan. 4. 18:37
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Az az igazság, hogy a kislányod tényleg időben csinál mindent, ezért mondja mindenki hogy nincs baja. A kisfiad egy picit hamarabb éri el ezeket a mérföldköveket, ami szintén rendben van.

Biztos találkoztál már azzal, hogy nem szabad a gyerekeket összehasonlítani. Hiába ikrek, rájuk ugyan ez vonatkozik.

Szerintem nem hülyeség, amit már javasoltak előttem is, hogy keress fel szakembert, aki tud segíteni ennek a helyzetnek a feldolgozásában, helyén kezelésében. Tényleg nagyon szerencsés vagy amúgy, hogy ilyen szépen fejlődnek az extém koraszülött ikreid, igazán hálás lehetsz ezért.

2023. jan. 4. 18:42
 13/26 anonim ***** válasza:
87%
Ha határidőn belül csinálja, amit kell, nincs gond vele. Ha gond lenne, védőnő, orvos már szólt volna és küldte volna tovább vizsgálatra. Nagyon eltérően fejlődhetnek, még a testvérek is, ezért nem szabad hasonlítgatni egymáshoz őket. A lányom például egy évesen már sok szót tudott mondani, de a fiam csak baba nyelven halandzsázott. Amúgy ha nagyon aggódsz, elviheted TSMT terapeutához, ő látni fogja, ha vmi lemaradása van és ajánl tornát. A fiamnak is ajánlották annak ellenére, hogy minden rendben van vele. Ott azért a terapeuta némi lemaradást és elkezdtünk tornázni. 1-2 hónap alatt rengeteget fejlődött.
2023. jan. 4. 18:46
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

A kislányod a kortársaihoz mérten viselkedik. 40. hétre született babáknál sem ritka, hogy 1,5 évesen indulnak meg és 2 évesen kezdenek el szavakat mondani.

Nincs lemaradva, az itt az alapvető probléma, hogy Te ezt hiszed, holott nem igaz.

2023. jan. 4. 18:49
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét lányom majdnem másfél évesen volt mire elindult.

A nagyobb 2 évesen 2-3 szavas mondatokban beszélt, a kicsi most 2,5 évesen örülök ha 2 szót néha egymás után kimond.

A nagyobb 2 évesen már éjjel nappal szobatiszta volt, a kicsi örülök ha 3 éves korára az lesz jelen állás szerint.

Ne pánikolj már ennyire, teljesen normálisan fejlődik.

2023. jan. 4. 18:57
 16/26 anonim ***** válasza:
90%
Most is a kortársaihoz mérten viselkedik. Egy csomó 2,5éves tart pont ott, ahol a lányod. Ennél nagyobb baj, hogy már most kialakult, hogy ki lesz a családban a bezzeg gyerek. Nem irigylem szegény kislányt.
2023. jan. 4. 19:14
 17/26 Derjaderja ***** válasza:
23%

Szerintem pedig ki kellene vizsgáltatni a gyereket, ha az anyjának rossz érzése van.

Az én lányom is 18 hónaposan járt, de éreztem, hogy rendben van, minden egyéb alapján. Egy anya sokszor helyesen érez meg dolgokat.

A koraszülés szörnyű trauma lehetett. Nyilván nem a nembeszélés az aggály, hanem hogy van vmi fogyatékossága, értelmi baja. Persze akkor se kell, hogy legyen, ha kicsit lassabb, de amúgy rendjén való a fejlődésmenete.

2023. jan. 4. 19:14
 18/26 Derjaderja ***** válasza:
23%
14. Az én fiam 2éves és legutóbb 1 hetesen vizsgálta védőnő. A gyerekorvos is max párszor látta, azt se tudta, mivel táplálom, nem is vizsgálta neurológiai szempontból sem soha. Pedig örültem volna bármelyiknek.
2023. jan. 4. 19:18
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm ikrei 39. Hétre születtek, két makkegészséges kisfiú. Hiába ikrek, ég és föld a kettő. Az egyik mindent éppen időre csinál, vagy inkább picit később, a másik meg mindent jóval hamarabb (pl 11 hónaposan már járt, a másik baba ugyanekkor még felállni sem tudott). Ne hasonlítgasd őket egymáshoz, minden gyerek más és más ütemben fejlődik, akkor is, ha ikrek. Amíg mindent időben csinál, nincs vele semmi gond.
2023. jan. 4. 19:23
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

"Majd ha neked születik koraszülött gyereked, és neked kell minden nap heteken keresztül azt nézni,"

Nem kellett minden nap néznem, mert az első naptól látszott hogy baj van, hiába született időre a lányom. Oxigénhiány.

Mégse így álltam hozzá. 7 éve minden áldott nap fejlesztésre hordom, sorra dönti a saját "rekordjait", holott a saját orvosai még abban se hittek, hogy járni megtanul. Jár, de még hogy. Normál iskolába, pedig teljesen lemondtak róla. Na de NEM MI!

2023. jan. 4. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!