A lányom valaha fog tudni a kortársaihoz mérten viselkedni?
28. Hétre születtek az ikreim, ami hatalmas törés az életemben.
Vegyes páros, a fiammal minden rendben, a lányom mindig le van maradva, 2 és fél évesek, szeptemberben kezdik az ovit.
Mindig az utolsó pillanatokban tanul mindent, pl.: a járás ha még nem tanult meg járni, az 18 hónapig még nem baj, na ő 17 hónaposan, majdnem 18 hónaposan tanult meg járni.
A beszéd is ugyanez, 2 éves korig nem baj, ha nem szólal meg, ő a második szülinapjuk előtt pár nappal mondta ki, hogy "aba" (apa).
Mindenki szerint rendben van, de ég és föld a kettő gyerek, az egyik már folyékonyan beszél, a lányom meg szavakat mond. És sokszor bambul, meg egyszer érti, amit mondok, egyszer nem érti ugyanazt. Látom rajta, hogy fura. Lassabban is mozog, a fiam húzza mindig magával.
Mondjuk fejlesztésre kéne hordani, nem már kétévesen blame-elni emiatt.
Örülj neki, hogy életben vannak, de egy rhadt sorscsapásnak fogd fel a dolgot (szerencsétlen törés).
A gyerekek a szerencsétlenek, amiért ilyen "kedves" anyukájuk van.
4-es, nekem is pont ez jutott amúgy eszembe.
1-es voltam, és nem érdekel a lepontozósdi, az sem, hogy kemény vagyok, de ez a stílus, ahogyan egy kisgyerekről beszél, bicskanyitogató (úgyis, hogy nem vagyok oda kimondottan a gyerekekért).
Majd ha neked születik koraszülött gyereked, és neked kell minden nap heteken keresztül azt nézni, hogy a hónaljig bepelenkázott kis testükből több cső lóg ki, mint ahány naposak, akkor majd beszélhetsz, meg kiműsorozhatsz! Törés, igen! N úgy éltem meg. Ettől még szeretem őket, és ne egy kérdés alapján döntsd már el, hogy milyen anya vagyok.
Lehet ám normálisan is írni.
Még kilenc hónaposan sem egyformán fejlődnek.
Az öcsém alig múlt egy éves és már beszélt.
A hugom 2 évesen kezdett el beszéni.
Mindketten elvégezték az egyetemet és jó állásuk van.
Nekem az ikertestvéreim 27. hétre születtek és mindkettő meghalt, 3 es 4 hónaposan. Mit nem adtunk volna, ha barmelyikkel csak annyi a gond, hogy 2 évesen szólal meg. Hát nem egyformák a problémáink, az biztos.
Ha nem tudod feldolgozni, ami történt, kérd szakember segítségét. Ha aggódsz, hogy a lányodnak baja van, vidd orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!