Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek azokról a...

Mi a véleményetek azokról a párokról, akik csak azért vállalnak/vállaltak 3 gyereket, hogy felvehessék a CSOK-ot?

Figyelt kérdés
A munkahelyemen 4 ilyen párról is tudok, akik amúgy soha a büdös életbe nem vállaltak volna csak max 1-2-t, de így bevállalták a 3-at is a plusz pénz miatt. A gyerekgyártás is üzlet lett?
2023. jan. 1. 08:13
1 2 3 4
 21/35 NTBS ***** válasza:
92%
Az ő dolguk. A gyerekeket sajnálom.
2023. jan. 1. 10:36
 22/35 anonim ***** válasza:
97%

Személyesen nem ismerek ilyet, akiről konkrétan tudom.

Nálad, kérdező, ezt úgy kell elképzelni, hogy köntörfalazás nélkül elmondták, hogy bizony csakis ezért jön a harmadik? Vagy csak feltételezed?

Amúgy valahogy a +1-et vállalóknál én gázabbnak tartom, aki 0 gyerekkel aláír 2 vagy 3 gyerekre. Miközben azt sem tudja, hogy egy gyerekkel hogy bír. Meg a kapcsolat is bizonytalan, esetleg csak hónapja tart, mikor kitalálják, hogy na, most aztán jöhet a gyerek.

2023. jan. 1. 10:49
 23/35 anonim ***** válasza:
85%

Ostobák...

Oke megkapjak a csokot, meg a babavarot (nem is tudom hirtelen mennyi az annyi hirtelen) vesznek házat oké, 3 gyerek is osszejon, ez is oké. De miből neveled fel?? Oké, lehet spórolni, meg megveszel valamit és az jó lesz a másik kettőnek is az első időkben. Na de utánna? Egy normális cipő 12-15.000 az 3x15.000 az 45K

Vagy ha betegen születik valamelyik?..

A csok az azoknak jó akiknek van pénzük eleve, és nem okoz alapesetben gondot ha valaki kiesik a munkából.

Sokan nem gondolnak bele ha egyedül maradnak mi lesz? Meg 1 gyerekkel is, nemhogy 3-4...

2023. jan. 1. 12:17
 24/35 anonim ***** válasza:
96%

Egy gyerekkel meg kb éhen hallsz, mindha nem is lenne (persze a támogatásokat nézve).

Amúgy semmit nem gondolok, mindenki azt csinál, amit akar.

Szomorú ha valaki ezért vállal csak gyerekeket, pláne ha nem is neveli normálisan.

2023. jan. 1. 12:42
 25/35 anonim ***** válasza:
76%

Szánalmas...

3 ilyen ismerős is van

Az egyik családban hiába van kacsalábú palota, a 3 gyerek nélkülözik, mert arra nem gondoltak, hogy el is kell tartani őket.

A másiknál anyuka egy idegbeteg állat. Szerintem 0-24ben ordít sőt láttam az utcán felpofozni a kb 2éves gyerekét is.

A 3.nál meg a mama neveli a gyerekeket konkrétan, mert anya nem tidta mit vállal be. (Gyerek nélkül írták alá, nagyot koppantak. De a muszáj az muszáj).

2023. jan. 1. 13:03
 26/35 anonim ***** válasza:
96%
A legalja emberek szerintem. Ennél már csak az rosszabb, amikor a második gyógyíthatatlan betegséggel születik és azért csinálnak egy harmadikat, hogy legyen ki gondoskodjon a másodikról majd.
2023. jan. 1. 19:47
 27/35 anonim ***** válasza:
27%

Az ilyen kérdéseknél nem értem, hogy honnan veszik az emberek, hogy csak a csok miatt vállal az adott család. Így odaállnak eléd és ezt elmondják, vagy mi? Mert addig csak spekuláció.

Szerintem ez a csak csokra vállalt gyerek nem igazán létező jelenség. Akinek egy minimális, icike-picike esze van, az tudja, hogy anyagilag így sem éri meg. Mert egy gyerek sokkal több pénzt elvisz. Márpedig a csokot nem a legszegényebb, iskolázatlan rétegnek osztogatják. Aki nem akarna alapból nagy családot, az csak amiatt a pénz miatt sem fog akarni. Olyat el tudok képzelni, hogy valaki alapból 2-3 gyereket akart, de tudta, hogy nem lenne rá elég pénze. Aztán így, hogy jött a csok már mégis be meri vállalni. De erre erőteljes csúsztatás és rosszindulat azt mondani, hogy CSAK a csok miatt vállalták. Mert nem amiatt, hanem annak köszönhetően.

Amúgy azokat akik 0 gyerekkel rögtön háromra írnak alá hülyének tartom én is, mert fingjuk sincs mibe másznak bele. De ettől függetlenül azt feltételezem róluk, hogy alapból is nagy családot akartak volna.

2023. jan. 1. 22:38
 28/35 anonim ***** válasza:
79%

"Az ilyen kérdéseknél nem értem, hogy honnan veszik az emberek, hogy csak a csok miatt vállal az adott család. Így odaállnak eléd és ezt elmondják, vagy mi? Mert addig csak spekuláció."

Egyik kollégám nyíltan közölte, hogy csak így tudnak saját házhoz jutni és azt bizony még fel is kell újítaniuk.7 hónapos korig dolgozott, addig elvett minden ünnep napot, rengeteg éjszakás műszakot a többiektől, amivel többet kereshetett volna mindenki más is.Megtehette, mert a főnökünk csókosa volt, és ő mindent megengedett neki mondván, hogy gyereke lesz. Azóta viszont nagy ívben szarik a főnök fejére.Ezt már belátja a főnök is, hogy csak kihasználta. Mindenki haragszik rájuk azóta is. Az első megszületett már náluk. Kíváncsian várjuk, hogy mikor hozzák össze a következőt, főleg, hogy a férj egy eléggé link alak.

Szóval, van olyan, aki bizony nyíltan vállalja, hogy csak ezért fog szülni, hiába hitetlenkednek egyesek.

2023. jan. 2. 06:44
 29/35 anonim ***** válasza:
87%

"Az ilyen kérdéseknél nem értem, hogy honnan veszik az emberek, hogy csak a csok miatt vállal az adott család. Így odaállnak eléd és ezt elmondják, vagy mi? Mert addig csak spekuláció."

Unokatesómék nem is akartak gyereket, max egyet, de azt is csak ha már megvannak a megfelelő körülmények. Aztán behozták a csokot, a babavárót és hirtelen 3 gyereket akartak úgy, hogy azelőtt 0 és 1 gyerek közül vaciláltak.

Kolléganőm pedig nyíltan kimondta, hogy az ingatlanárak az egekbe, szülőktől nem fog örökölni semmit, nem is kapott lakást, házat, ingatlant, a férje oldaláról is elmondható ugyanez, úgyhogy felveszik. Már 2 gyerek van, nemrég született meg a második.

2023. jan. 2. 07:14
 30/35 anonim ***** válasza:
9%
Magyarul az ilyen spekuláns embereknek van maximum 1 ismerőse és azt vetítik ki mindenkire :D gratula, ehhez nagy ész kell
2023. jan. 2. 07:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!