Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szemüveges gyerekek szülei?

Szemüveges gyerekek szülei?

Figyelt kérdés

Akinek a gyereke rosszul lát távolra, otthon is hordja a szemüveget?

Mit reagálnátok, hogyha rokon mondaná a gyereknek, hogy "miért ülsz olyan közel, elromlik a szemed nem kellene hagyniuk a szüleidnek" , erre te: "dehát távolról nem fogja látni szemüveg nélkül, nem ülhet hátrébb, hiszen MÁR ROSSZ a szeme, nem lát távolra", "attól romlott el a szeme, hogy ilyen közel ül folyton". Nem folyton, évente ha 3x találkoznak 5 percre, nem is ül sokat közel a képernyőhöz(nincs tv, alig videójátékozik), videójátékot meg 15 nappal ezelőtt kapott először, a szeme 3 éve rossz, de csak -0,25ös-0,5ös

A ti rokonaitok mit találtak ki, mitől romlott el a gyerek szeme? Az enyém is rossz pont ennyire, az én időmben még nem is volt videójáték, 7 éves korom óta rossz minimálisan a szemem, és a mai napig közel hajolok/géppel dolgozom, de nem romlott semmit, ugyanúgy -0,25ös-0,5ös mint 30 éve.

2022. dec. 25. 16:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem csúfolják vele, de attól még csúfít rajta, mint mindenkin. Persze vannak kevésbé ronda szemüvegek de jól senkinek nem áll. Nyílván nem mondom neki, de a szemész is mondta, hogy majd ha nagyobb lesz hordhat lencsét helyette. Ez van elfogadom, addig kihúzzuk valahogy, csakhát a csajozásnál nem sok esélye lesz így sajna.
2022. dec. 26. 00:10
 12/21 A kérdező kommentje:

Nem anyós, nagypapa, azt szokták egyébként "utálni", aki piszkálja a másikat tudatlanul és a hibát keresi benne. Pl nagybácsi sem a szívem csücske.

Nem állandóra kapta, mert rendkívül kicsi dioptriás, akkor kellene használnia, amikor szüksége van rá. Csak távoli, a legkisebb. Most megyünk vissza egyébként kontrollra, lehet, hogy nagyobb kell, ezért írtam a felest is, de nem biztos. Annakidején én is így kaptam, mondjuk soha nem hordtam, és nem is romlott a szemem többet, ugyanolyan kell, pedig 10 éves korom óta gép előtt ülök 8 órában legalább, kb fél méter távolságra.

Szerintem nem születéstől ilyen a szeme, hanem kb 4 éves korától, de lehet csak rosszul mérte fel a védőnő a "látásteszten", nem tudom, sosem volt valami alapos védőnő, ezt is suli előtt a szemész mondta meg, a védőnőis látásteszt utoljára már csak annyi volt, hogy túl közel hajol-e a papírhoz írásnál, előtte meg rajzolásnál. Az, hogy romlik a szeme egyértelműen genetikai hajlam számára írom, ezt a születéstől dolgot begooglezom, eszembe sem jutott, én abban nőttem fel, hogy az én hibám, azt tudom, hogy genetika, de hogy születéstől..

Amúgy a kanapé kb két méterre van, és én sem látom onnan rendesen, de csak annyira nem, hogy nem teljesen éles a körvonala. Kb egy méterre ül a nagy képátlós tévétől, hogy élesen lássa. Én tökre megértem.

Egyébként a szemüveg cuki(szerinte is)csak zavaró a viselete, így ha nem kell, nem hordja, de szívesen fel szokta venni, néha csak játékból is. Órán hordta, amíg nem látta a táblát, de elölre ültették kb két méterre a táblától, így élesen látja, csak néha teszi fel, ha kis betűkkel ír a tanár. Amikor -0,25öst állapították meg, mondták, hogy ez a legkisebb eltérés, ilyen kicsi eltérésre gyerekkorban nem is szokták felírni, rendbe jöhet magától, szóval nem gondoltam, hogy állandóra írták volna. Na majd rákérdezed a szemésznél, de a "közel ülsz és elromlik a szemed" szövegre is.

2022. dec. 26. 06:18
 13/21 anonim ***** válasza:
85%

Én is pici dioptriával kezdtem, nem hordtam így -2,5-nél tartok.

9! Senkit nem csúfít el a szemüveg. Felfogtad hogy a saját gyerekekről beszélsz??? Remélem ezt neki nem mondtad örökre sárbatporva az önbizalmát...

2022. dec. 26. 07:46
 14/21 A kérdező kommentje:

Dehogy örökre, csak amíg rájön, hogy az anyjának rossz az ízlése. Az én szemüvegem direkt jól áll nekem, és a gyerekemnek is, kényelmetlennek viszont mindegyik kényelmetlen. Bepárásodik, nem hajthatod le a fejed, nem emelheted magasra a bögrét, hogy kiidd az alját, nem lehet úgy viháncolni, kacarászni, ugrálni, és meg is nyomja az ember orrát.

Teljesen zavaró a gyereknek, ha nem muszáj, nem hordja. Hogy lehet, hogy én pl alig hordtam max egy napot életemben, és nem romlott tovább a szemem, pedig utána jött igazán a "megterhelés", 13asnál meg igen? Néztem neten, de úgy tűnt nem igazán tudják, mitől van, csak a születéskoriban biztosak. Egyébként bennem felmerült még az is, hogy amit környezeti hatásnak gondolnak, az valójában már a meglévő szemprobléma megmutatkozása. Tehát nem attól romlik, hogy közel ül a kijelzőhöz, közel hajol a könyvhöz, hanem azért hajol közel, mert már rosszabbul lát minimálisan.

2022. dec. 26. 07:58
 15/21 anonim ***** válasza:
Minuszos szemüveget állandóra szoktak felírni, nem alkalmanként kell használni.
2022. dec. 26. 08:00
 16/21 anonim ***** válasza:
#11 Te vagy trollkodsz, vagy nagyon buta vagy. Remélem, a gyerekednem nem mondod ezeket az égbekiáltó hülyeségeket.
2022. dec. 26. 10:03
 17/21 anonim ***** válasza:
65%

11!

Inkább add örökbe, jobb sora lesz mint veled, nem anyának való vagy ha ilyeneket komolyan gondolsz...

2022. dec. 26. 11:51
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
#11 Ha a szemüveg ellehetetlenítené a csajozást/pasizást, a fél világ szingli lenne.
2022. dec. 26. 12:48
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező. Pont így volt idén januárban a fiam. Csak távolra kellett, nem állandóra, kevés dioptriával. November végén voltunk kontrollon, 1 dioptriát romlott ez alatt a 11 hónap alatt és állandóra kapott sajnos.
2022. dec. 26. 15:26
 20/21 A kérdező kommentje:

Utolsó, megkérdezhetem mennyi idős a fiad?

Én is kíváncsi vagyok, mit fognak mondani januárban neki, majd megírom.

2022. dec. 27. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!