Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg igaz ha egy névből...

Tényleg igaz ha egy névből több van divatban, akkor a játszótéren akit annak hívnak mind felkaja a fejét ha hívják? Vagy ez csak ilyen mondás?

Figyelt kérdés
Pl.Hanna régóta top név és szívesen adnám is de szokták mondani, hogy mennyire nem jó ha játszótéren 3-4 gyerek felkapja rá a fejét. Oké, lehet hogy sok Hanna lesz akkor de a gyerekek csak felismerik az anyuk, apjuk hangját nem? Nem tudnám elképzelni a szitut valahogy. Csak sokszor láttam ezt a szöveget itt és nem tudom mennyire igaz. Meg ennyiből érheti valami hátrány? Régóta gondolkodok a Hannán és nem azért mert tényleg sok van belőle, hanem mert tetszik, örök kedvenc és más nevet nem tudnék elképzelni. Lehet sokadik Hanna lesz, de ő a mi Hannánk lesz és igy lenne kerek. :)

2022. dec. 22. 23:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

Az én gyerekem Zoé, az ovijában 1 volt csak, akivel valaha az udvaron találkozott, és úgy örült neki a gyerekem, mint a csuda:)

Most sulis, két suliba járt, egyikben az évfolyamon sem volt Zoé(30+os létszámok), másikban az egyik gyerek, aki elsős, Zoé(20as létszámok, kevés lány). Annak is nagyon örült. Ő is, én is felkapjuk a fejünket, ha a nevét mondja valaki, mindketten az én nevemre is odafigyelünk. Ez mindenkinél így van. Az enyém nagyon örült neki mindig, ha valaki Zoé volt, úgy érezte tartozik valakihez(egyke), én utáltam mindig, ha hasonló nevű gyerekkel találkoztam és a legrosszabb az volt, hogy a becézése is ugyanaz volt.

Gyerekfüggő, ha egykéd van, vagy nagyon szociális gyereked valószínűleg kapcsolódási pontot fog benne látni, ha nem, akkor meg utálni fogja:)

Én az enyémet "Zoisznak" és "Zoinak" becézem(pedig direkt nem becézhető nevet kerestem annakidején).. így azért kevesebben fordulnak meg rá. Becézhetnéd a Hannát Nusinak, vagy Annikának, vagy Nikának vagy ilyesmi, egyébként megértem, nekem is nagyon tetszett, csak nem passzolt a vezetéknévhez. Ha tudtam volna, hogy így felkúszik a Zoé népszerűsége, nem ezt a nevet választom, max második névnek.

2022. dec. 23. 08:35
 12/16 anonim ***** válasza:
84%
Persze, hogy igaz. A nevére mindenki hallgat. Fel fogja kapni a fejét minden alkalommal, amikor az ott levő összesen 3-4 Hannának szól valaki.
2022. dec. 23. 08:53
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
A mostani kicsik között már kevés Hanna van, szóval ha a gyakorisága zavar, akkor simán adhatod. De tényleg igaz a felkapott nevekre, amit írtál, meg hát nem csak a szülők hívják őket a nevükön. Bölcsi, ovi, suli?
2022. dec. 23. 11:26
 14/16 anonim ***** válasza:

Én nem a játszótér miatt aggódnék, azt úgyis kinövi. Én az iskola, meg az óvoda miatt aggódnék, később a munkahelyen is kényelmetlen lehet.

Az én nevem közismert, de ritka, 27 év alatt csak kettő másikkal találkoztam személyesen. Én szeretem, hogy "egyke" vagyok és nem kell valami bugyuta vagy ronda becenevet viselnem vagy elvennem a másiktól keresztnevét.

Én ritkát fogok választani a gyermekemnek. De amihez nagyon ragaszkodnék, amellett kitartanék továbbra is és valahogy segítenék a gyereknek megküzdeni ezzel.

Pld. a mi általánosunkban volt egy Bianka, őt még a tanárok is Bébnek hívták.

Szerintem lehet a Hannának is találni valami becenevet, amit már az oviban is használhat, ha van még rajta kívül Hanna.

2022. dec. 23. 15:54
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki felkapja a fejét, ha a nevét hallja, de ez miért baj?:)

Az, hogy gyakori, szerintem ne akadályozzon a névadásban, ha ez a név tetszik: a lányom 4 éves, elvileg gyakori név a Szofi/Szófia a korosztályában, az ovis csoportban ő az egyetlen, de náluk pl Zoé sincs, sőt igazából egyik névnél sincs “duplázás”, pedig közel harmincan vannak.

2022. dec. 23. 17:13
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Pár éve még kb mindenki István, Zoltán, Imre, János volt, mégse szrakodtak ilyen hülye kérdéseken.
2022. dec. 24. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!