Tényleg igaz ha egy névből több van divatban, akkor a játszótéren akit annak hívnak mind felkaja a fejét ha hívják? Vagy ez csak ilyen mondás?
Az én gyerekem Zoé, az ovijában 1 volt csak, akivel valaha az udvaron találkozott, és úgy örült neki a gyerekem, mint a csuda:)
Most sulis, két suliba járt, egyikben az évfolyamon sem volt Zoé(30+os létszámok), másikban az egyik gyerek, aki elsős, Zoé(20as létszámok, kevés lány). Annak is nagyon örült. Ő is, én is felkapjuk a fejünket, ha a nevét mondja valaki, mindketten az én nevemre is odafigyelünk. Ez mindenkinél így van. Az enyém nagyon örült neki mindig, ha valaki Zoé volt, úgy érezte tartozik valakihez(egyke), én utáltam mindig, ha hasonló nevű gyerekkel találkoztam és a legrosszabb az volt, hogy a becézése is ugyanaz volt.
Gyerekfüggő, ha egykéd van, vagy nagyon szociális gyereked valószínűleg kapcsolódási pontot fog benne látni, ha nem, akkor meg utálni fogja:)
Én az enyémet "Zoisznak" és "Zoinak" becézem(pedig direkt nem becézhető nevet kerestem annakidején).. így azért kevesebben fordulnak meg rá. Becézhetnéd a Hannát Nusinak, vagy Annikának, vagy Nikának vagy ilyesmi, egyébként megértem, nekem is nagyon tetszett, csak nem passzolt a vezetéknévhez. Ha tudtam volna, hogy így felkúszik a Zoé népszerűsége, nem ezt a nevet választom, max második névnek.
Én nem a játszótér miatt aggódnék, azt úgyis kinövi. Én az iskola, meg az óvoda miatt aggódnék, később a munkahelyen is kényelmetlen lehet.
Az én nevem közismert, de ritka, 27 év alatt csak kettő másikkal találkoztam személyesen. Én szeretem, hogy "egyke" vagyok és nem kell valami bugyuta vagy ronda becenevet viselnem vagy elvennem a másiktól keresztnevét.
Én ritkát fogok választani a gyermekemnek. De amihez nagyon ragaszkodnék, amellett kitartanék továbbra is és valahogy segítenék a gyereknek megküzdeni ezzel.
Pld. a mi általánosunkban volt egy Bianka, őt még a tanárok is Bébnek hívták.
Szerintem lehet a Hannának is találni valami becenevet, amit már az oviban is használhat, ha van még rajta kívül Hanna.
Mindenki felkapja a fejét, ha a nevét hallja, de ez miért baj?:)
Az, hogy gyakori, szerintem ne akadályozzon a névadásban, ha ez a név tetszik: a lányom 4 éves, elvileg gyakori név a Szofi/Szófia a korosztályában, az ovis csoportban ő az egyetlen, de náluk pl Zoé sincs, sőt igazából egyik névnél sincs “duplázás”, pedig közel harmincan vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!