Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vagyok ilyen szemétláda...

Miért vagyok ilyen szemétláda a férjemmel?

Figyelt kérdés
Amióta terhes lettem az első gyerekünkkel, azóta teljesen ki fordultam magamból. Most az első gyerek 13 hónapos én pedig újra várandós vagyok (4 hónapos), tehát egy ideje már tart ez az állapot nálam. Ő rengeteg mindent megtesz értünk. Ott kímél engem, ahol tud. Fiunkkal is sokat foglalkozik, én viszont mégis folyamatosan kötözködök vele és olyanokat mondok, amiket nem gondolok komolyan. Ma is volt egy ilyen szituáció, és tudom, hogy sokkal türelmesebbnek kellene vele lennem, de egyszerűen nem megy. Utána pedig bűntudatom van, hogy miért mondtam neki azt például, hogy akkor érzem magam igazán jól, amikor nincsen itthon es épp üzleti úton van külföldön, pedig ez egyáltalán nem igaz. Amikor elmegy, akkor mindig alig várom, hogy haza jöjjön. Egy hárpia vagyok és hiába fogadom meg, hogy holnap másképp fogok viselkedni, egyszerűen nem tudok változtatni. Olyan dolgokkal csesztetem, amiknek semmi értelme nincsen, vagy nem is az ő hibája. Feszült vagyok sokszor és nem tudom, hogy miért. Szar a hangulatom és ezt rajta töltöm ki általában. Persze, mindig sikerül megbeszélni a dolgokat, de én akkor sem akarok így viselkedni.
2022. dec. 22. 23:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
45%
Mert túl rendes, és még nem rakott ki a házból.
2022. dec. 22. 23:18
 2/20 anonim ***** válasza:
90%

Abba nem is próbálok beleszólni, hogy ilyen feszültséggel ami benned él, minek vállaltatok ilyen hamar újra gyereket egy 13 hónapos pici mellett…

Egyébiránt meg kellene találnod mi az ami igazán zavar, vagy ami tényleg feszültté tesz..

Mondjuk a kinézeted? Vagy kellene több pihenés, szabadidő,kikapcs?

Lehet megoldódnának a dolgok, ha másra koncentrálnál a mindennapi teendők mellett.

2022. dec. 22. 23:32
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem depis lettél,keress szakembert.
2022. dec. 22. 23:34
 4/20 anonim ***** válasza:
78%

Egyszerű a képlet.

A szerelem elmúlt, maximum ragaszkodás van.

Te megtapasztaltad a szüléssel/anyasággal járó gyötrelmeket. Most újra kismama vagy és újra át kell élned a szülést, kezdheted elölről a kimerítő éjszakázást + ott van a 13 hónapos nagy, aki egyre izgágább, dacosabb lesz.

A férjed dolgozik, távol van tőled, nincs annyi segítséged, mint amennyire valójában szükséged lenne. Egyre fáradtabb és feszültebb vagy. Érthető, hogy hárpia módjára viselkedsz. Én is ezt tenném.

Valahogy fel kell melegíteni a házasságotokat, több időt kell együtt töltenetek lehetőleg a gyerkőc nélkül.

2022. dec. 23. 00:53
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket a kérdéseket egy jó terapeuta szét tudja bogozni, hogy honnan jön.

Már az első gyerek előtt rossz állapotban voltál mentálisan.

Nagyon szomorú, hogy nők úgy szülnek, élnek, hogy hozzák a rossz mintákat. Kötelezővé tenném a pszichoterápiát minden szülni készülő, önbizalomhiányos nőnek.

Az, hogy te eldöntöd, nem ilyen leszel, nem úgy működik. Kell hozzá empatikus, megértő közeg. Neked alapból nincs ilyen, hiszen a magánéletedet érintő szomorú kérdést az internet idegen népének írtad. Nincs olyan kapcsolatod, ahol ez megjelenhet, a te valódi érzéseiddel? Tudom, mert átéltem.

Magaddal van bajod valamiért. Szegény férjed a projekciós felület, rávetíted. Ezt idegenek nem tudják helyetetted kitotózni, hogy miért van így. Csak szakember.

2022. dec. 23. 07:21
 6/20 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Sajnos ugyanúgy viselkedek vele, mint az anyám viselkedett apámmal. Én pedig sosem akartam olyan lenni, mint az anyám, de lassan ugyanolyan elviselhetetlen vagyok, mint ő. Én nagyon szeretem a férjemet, még az a szerencsém, hogy ennyire türelmes. Ezek szerint ezzel a problémával érdemes lesz egy pszichológust keresnem. Szeretnék ugyanolyan élet vidám lenni, mint terhesség előtt. Az meg, hogy miért vállaltam a másodikat, hadd legyen az én dolgom. Első gyerekre is 6 évet vártunk mire megfogant. A második rögtön jött, aminek ugyanúgy örülünk, csak én vagyok itt a gond ebben a történetben egyedül.
2022. dec. 23. 08:48
 7/20 A kérdező kommentje:
10 éve vagyunk együtt egyébként, de soha nem veszekedtünk ennyit, mint amióta megfogant az első gyerekünk.
2022. dec. 23. 08:49
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Amikor fáradt az ember, a szülői (rossz) minta az első, ami a legkönnyebben eszébe jut, és azt fogja előadni. A férjemen látom, ha kipihent, tök jó fej. Ha kétszer egymás után hajnalban kel, egyszercsak azt veszem észre, hogy apósommal élek együtt... -_-
2022. dec. 23. 08:58
 9/20 anonim ***** válasza:
36%

Oké, de nem lett volna könnyebb rápihenned erre az időszakra? Főleg ha hajlamos vagy minden apróság miatt kiborulni, ez a gyereknek se tesz jót ha ezt látja, hallja. A férjed valszeg türelmes, de ha egyáltalán nem zavarja a viselkedésed, az is furcsa. Persze nyilván a te dolgotok.

Két kisgyerekkel nem lesz egyszerű dolgod és ez csak lapát lesz ezen az egészen.

2022. dec. 23. 10:12
 10/20 anonim ***** válasza:
5%

Mert hagyja

Nem tudod ot ugy tisztelni, ahogy egy csaladfot kene

De ez az o hibaja is, mert nem viselkedik ugy

2022. dec. 23. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!