Miért védik sokan a késői (40 körüli) gyerekvállalást?
A női szervezet számára borzalmasan megterhelő a terhesség. Kvázi rendbe se jön már sohase, ha 40 évesen szült. A nő és a gyerek számára is növekszik a betegségek esélye.
Persze a teherbe esés esélye is csökken a korral.
Bizonyos kor felett pedig automatikusan veszélyeztetett a terhesség.
Egy idősebb embernek nincs annyi energiája a kisgyerekekhez, jellemzően nem olyan rugalmasan neveli. Generációs szakadék is kialakulhat.
Idős és jellemzően igen beteges lesz, mire a gyereke érettségizik.
Amikor a gyereke kirepül, már özvegy vagy beteges, nem tud élvezni még éveket utazással, hobbikkal a párjával.
Nem éri meg az unokázást. Ha a gyereke is későn szül, pláne nem.
Én 30 vagyok és nagyon elkésettnek érzem magam. Mások meg körülöttem olyan lezserül veszik a témát, mintha pont velük nem történhetne semmi rossz.
És az miért baj, hogy "szürke" vagyok, meg annak mi köze van a korhoz?
Nem tudom, én ismerek fiúsabb csajokat, szintén olyan semmilyen csajokat, "csajos" csajokat, csitris csajokat...
Az életkorától függetlenül.
És sokaknak van párja, sokaknak gyereke is.
Én dolgoztam étteremben, nem is egyben, és nem is rossz étteremben.
Maradjunk annyiban, hogy csak akkor rendelek, ha nagyon-nagyon muszáj...
380
Köszi, hogy leírtátok.
Elfogadom.
Bár 100-ból 1 negyvenest ismerek ráncok nélkül.
De az is lehet, hogy nekem is van, csak én vagyok hiú
Úgyhogy köszi, hogy leírtátok, ennyi.
Nagyon nagyon ritkán hasznàlok bolti szósz alapot, vagy leveskockàt. A rendelt menzás kajaban viszont tuti ilyesmik vannak.
Mindenki magábol indul ki ugye....gondolom nàlad a leves az a kocka+víz aztàn mindenki màsnál is az 🤦
Le kehetne állni màs életének megszakértésével, mert eddig se jött be meg még mindig nem jön be.
354-es vagyok.
Én ránézésre kb 37-38 évesnek tippelnélek. Rossz a hajad, a ruhád, tényleg olyan semmilyen vagy. Nem a ráncoktól vagy öreges, összességében vagy az. Nem bántásból, tényleg, de nagyon nem az a típus vagy, aki csettintésre talál párt, ahogy itt előadtad.
386
Bárkivel kerül szóba a főzés, azon szörnyülködik, hogy nem használok leveskockát meg alapokat, látatlanban ízetlennek tartják.
A középosztálybeli életszínvonal meg kb. mi vagyunk. Nagy ház, jóval millió feletti havi bevétel, 2 autó (egy mondjuk céges), utazás gyerekekkel és nélkülük is, jelentős megtakarítás.
354-es vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!