Egy emberen/gyereken hány évesen látni, hogy jó, vagy rossz adottságokat örökölt és szép felnőtt lesz-e?
16 évesen kb. Rengeteg átalakulást látni a neten (és való életben is tudok párat) hogy 14-15 évesen rosszul néz még ki valaki aztán hirtelen szép lesz.
Aztán az adottság és a valóság is eltérhet. Nővérem enyhén túlsúlyos volt elég sokáig, aztán 25 évesen ledobta a felesleget, stílust váltott és meglepően nagyon jól néz ki azóta. Sosem volt rajta igazán sok, de nagyon előnytelen helyekre hízott, így sosem gondolta volna senki, hogy ennyire jó adottságai vannak igazából.
Felnőttként lehet látni biztosra:)
Egyébként az első jóslat ovis-elsősként helytálló, utána 16 körül(mikor megnyúlik az állkapocs, arccsontok alakulnak), de biztosan csak 20 körül lehet megmondani.
Ovisként a legtöbb gyerek arca kerek egyébként, akinek már ilyenkor is hosszúkás, annak nagyon hosszúkás arca lesz felnőttként is. Meg ugye tudjuk, hogy az orr folyamatosan nő, tehát akinek már babaként is nagy orra van, max akkor tűnik kisebbnek, ha az arca még nagyobbra nyúlik meg felnőtt részére.
A szépség nem szubjektív, az szubjektív, hogy te mit gondolsz róla, de az nem sok embert érdekel. Ha van mondjuk egy világos kék szín, ami a kéket árnyalatának színskálájához van viszonyítva, mondhatod, hogy szerinted az nem is világos, hanem túl sötét, de attól még nem változtatják meg a fogalmat. Szépnek "hivatalosan" azt tartjuk emberek arcán, ami szimmetrikus, szabályos, arányos, hibátlan részekből áll. Így ha mondjuk van egy törött orrú, kancsal, csíkszemöldökű, konnektor orrú, pengeajkú stb nő/férfi, mondhatod, hogy szerinted bájos, vonzó és csodálatosnak gondolod, mert nagyon tetszik, mikor ránézel, szerinted pont illik az orra görbülete az arcához, attól még nem lesz szép. Amivel semmi baj nincs egyébként, a legtöbben túlértékelik a szépséget, szerintem fontosabb, hogy "karakteres" legyen, mert az több ember számára vonzó és jobban megfog, mint az aranymetszéses sima, szabályos szépség.
Ugyanez van víznél is, hogy értsd, mondhatod, hogy szerinted a 23 fokos víz nem hideg fürdésre, pont jó, de az igenis hideg, mert a testhőhöz viszonyítják fürdésnél.
Vagy mondhatod, hogy a víz jég hideg, mikor csak 10 fokos, de akkor meg a fagyponthoz kell viszonyítani, a 10 foknak meg köze nincs a jéghez.
A világ több országában a 18 fokos sulikra csak mosolyognak, semmi extra nekik.. minden csak viszonyítás kérdése, és a szépségnél a tökéletes, szabályos kinézethet viszonyítanak, aminek még tudományos méricskélt része is van.
Bővíteni kell a szókincset, a szép és a vonzó között, utóbbit használd. Ha tudod, hogy másoknak nem tetszene, de te szépnek tartod, akkor meg is van a fejedben a minta, hogy mit tartunk szépnek "szabályosan", csak nem akarod beismerni.
Hát figyelj. Egy hónapja nagyon csúnyának gondoltam magamat. 30 éves vagyok, öreg volt a bőröm, a hajam nagyon hülyén állt.
Kitaláltam, hogy nem iszok többet alkoholt (sajnos előtte 3 naponta azért lecsúszott), és elmentem fodrászhoz, vágattam egy bobot.
Fogytam 2 kilót, és a bőröm kitisztult, (cukrot sem eszem a fogaim miatt), a hajam is szép lett, szóval ennyitől egy hónap alatt szebb lettem. 🤷🏼♀️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!