Az normális, ha egy 10 éves gyereket csak a telefon, TV, PS5 érdekli?
11: Nem a szülő telefon, tv fogyasztását kell korlátozni (azt majd korlátozza ő magának, vagy ha nem, akkor rég veszett fejsze nyele a dolog, és nem is abban kért segítséget a kérdező)
A kérdező (vélhetőleg minden bizonnyal szülő) abban kért segítséget, hogy hogyan lehet ezt megoldani. Nos, igen, részben korlátozással, de nem az a megoldás, hogy elvesszük a gyerektől a telefont és punktum, hanem - ha megtanult - akkor a tanulás mellett(!) programokat ajánlunk cserébe, urambocsá beiratjuk erre, arra, amarra, mozgásra sarkalljuk.
Aztán meg kell találni, meg kell mutatni nekik az arany középutat. Mint mindenben, ebben is van. Az eszközök baromi hasznosak tudnak lenni, ha ésszerűen és ésszerű keretek között vannak használva.
Ha jó tanuló, nincs gond a magatartással akkor én nem korlátoznám. Nekem 11 éves fiam van, aki kitűnő, szeret olvasni, érdekli a fotózás, konyhai dolgok. De bizony imádja ezeket, tv, ps, számítógép. Képes órákig szerkeszteni egy képet. De ha ő ilyen érdeklődésű nem változtatom meg.
Nem minden gyerek szeret sportolni, vagy épp kint játszani. Ha a gyerek nem ideges, feszült semmi gond nincs.
Na az én gyerekem nem menne nyáron pancsolni, vagy épp focizni mert nem szereti. De túrázni, fotózni imád. Legyél nyitott, beszélgess vele erről. Nem mindenki rambo gyereket nevel.
És most megjósolom a kérdező reagálását: nem a saját gyerekéről van szó, hanem a szomszéd unokatestvérének szomszédjáról...
:)))
Tegnap is ez volt a meg akarja buktatni a rajztanár a gyereket kérdés alatt...
LOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!