Nekem nagyon tetszik , főleg a jelentése miatt.
Számomra ő kincs.
Főleg ha első gyerkőc akkor ő tényleg egy kincs.
Gyerekes, komolytalan, becenévszerű; nem adnám, nem lennék szívesen Kincső. Második keresztnévnek szerintem okés, ha valaki ennyire imádja ezt a nevet. De, hogy egy felnőtt nőt ezen szólítsanak, nekem az fura. Meg még, ha gyerekkorában is így szólítják, ráragad. "Kincsőkémnek" meg bárkit lehet becézni. Jó, mondjuk a Kincsőkém az nem pont ugyanaz, mint a Kincső; de első keresztnévként a Kincső nevet rossz néven venném a szüleimtől. Második keresztnévnek, ha nagyon ragaszkodnak hozzá, akkor oké; de elsőnek szomorú lennék, ha csak egy cuki kisgyereket látnának bennem a szüleim. Degradálónak érezném magamra nézve, meg még a szüleimet is komolytalannak tartanám, hogy nem vettek engem komolyan, mint embert, és csak egy ,,untyurgatni-való" kisbabát látnak/tak bennem. Aki mindig ilyen kicsi marad, és lehet akár villogni vele, hogy ,,milyen cuki kisbaba, kisgyerek." A villogást azt nem feltétlen, de szóval engem zavarna, ha azt érezném, hogy a szüleim csak egy cuki kisbabát látnának bennem, és azt hinnék, hogy az is maradok örökké, meg még hogy el is várnák; hogy ,, csak egy cuki kisbaba maradjak egész életemben". Ebbe az "aranyos kisgyerek "- szerepbe akarnának engem bekategorizálni, rosszul esne, hogy nem vennének komolyan. Szóval második keresztnévnek oké, elsőnek, amin szólítják, annak semmiképp nem adnám. Másodiknak is csak azért oké , mert nem azon szólítják. Amúgy, asszem, ha felnövök, lehet, hogy megváltoztatnám Kingára, és akkor amikor látják hivatalos helyekre leírva a nevem, pl régi évfolyamtársak, egyéb ismerősök, akkor azt hinnék, hogy a Kincső, aminek mindigis szólítottak/ismertek, csak a Kingának volt a beceneve. A Kinga beceneveként oké, elfogadhatónak találom.
Bocsi,ha valakit megbántottam volna. Puszi mindenkinek. ♥
Én pl tudtam, hogy alkotott név, meg hogy azt jelenti, hogy kincs ő, akkor se tetszik. Nem is értem, csak ezért tetszenie kéne?
A Zselyke, Csenge se tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!