21/39 anonim válasza:
Nem tetszik, de vállalható. Számokra olyan idétlen.
22/39 anonim válasza:
A Júlia, Julianna szép név. A Csenge, Zselyke szintén borzalmas. A Kincső továbbra is egy kemény, férfias név. Nem lehet egy Júlia/Julianna mellé rakni.
23/39 anonim válasza:
Nekem olyan, mint a Villő, csak arról sokáig nem tudtam, hogy lánynév, erről meg tudom. Vannak ennél még kevésbé tetsző nevek is, szerintem nem gáz. Annyi lenne vele a bajom azon túl, hogy nem tetszik, hogy külföldön élünk, és itt sokat szívna vele.
24/39 anonim válasza:
Valóban Jókai névalkotása, de miért lenne kötelező csak ezért szépnek találni? Több név van, amit irodalmárok alkottak, pl. Tímea, Tünde, Enikő, Imola, Ilma, Csilla stb. Ezeket sem kötelező szeretni. Nekem pl. egyáltalán nem tetszik a Kincső hangzása, ezenkívül tényleg szívna vele külföldön. Ettől függetlenül akinek ez tetszik, nyugodtan adja, vállalható név.
25/39 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszik
Itt nem ritka, és 2 nagyon kedves embert kötök hozzá
26/39 anonim válasza:
Nekem sem tetszik. A Zselyke, Csenge, Janka kategória, vagyis nem szép a hangzása.
27/39 anonim válasza:
Szerintem a Gerda, Gréta, Gertrúd, Petra, Martina, Tilda a 'kemény hangzású' nevek.
Ezeknél sokkal lágyabb a Kincső, de még a Kinga is.
Mégis elég népszerű pl. a Gréta és a Petra.
28/39 anonim válasza:
Egyet értek a 24-sel. Attól még, hogy Jókai alkotása, miért kéne tetszenie? Nekem se tetszik, nem is adnám a saját gyerekemnek, de attól még ha szülőknek bejöhet.
29/39 anonim válasza:
Nem tetszik, de vállalható. Szerintem sokaknak nem jön be ez a név, vagy nem tartják lányosnak. Az biztos, hogy ritka név, de ugyanakkor nem olyan erőltetett, mint némelyik külföldi névből átvett meg nemtudomhányszótagos... Szóval ha ez tetszik, ad nyugodtan szerintem.
30/39 anonim válasza:
Én úgy kifejezetten nem adnám gyermekemnek,de egy tekjesen vállalható,szép név,gyerekként,és felnőttként is.Jelentése is szép,maga a kincs ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!