Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok a Kincső névről?

Mit gondoltok a Kincső névről?

Figyelt kérdés

2021. szept. 25. 12:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%
Egy jó barátnőm jut eszembe róla, így számomra egy pozitív tartalmú név, amúgy is szép, hogy benne van, hogy "kincs".
2021. szept. 25. 12:48
 2/21 anonim ***** válasza:
78%
Nem nekem adja, nagyon nem.
2021. szept. 25. 12:50
 3/21 anonim ***** válasza:
73%
Egyértelműen pozitív. Mikor családalapításra adtam a fejem és vártuk az elsőt, akkor tisztázódott le ez a név (pontosabban Kincső Árvácska). Igaz, fiaim lettek, de a név már megvan, amit a 3. kap meg…😉
2021. szept. 25. 13:10
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

3as ne haragudj de én is inkább fiúnak születtem volna minthogy az Árvácska nevet kapjam :-D

Kincső nekem semleges, nem tetszik de nem is kapom fel a fejem ha valaki így mutatkozik be.

2021. szept. 25. 13:22
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem tetszik.
2021. szept. 25. 13:28
 6/21 anonim ***** válasza:
29%

Nem haragszom, de szerintem mégiscsak jobb annál, minthogy teleregényből adtam volna nevet. Vagy szentekről…?!

2021. szept. 25. 13:31
 7/21 anonim ***** válasza:
54%

Ezt nem gondolom, hanem utánanéztem a wikin:

Kincső

A Kincső[1] női név Jókai Mór alkotása A jövő század regénye című művében, bár ott helynévként szerepel, az elképzelt őshaza magyar formájú neve, aminek a kínai változata Jókai szerint Kin-Tseu. Ennek a névnek a forrása a Kingcsou (pinjin átírásban: Jīngzhōu; magyar népszerű átírásban: Csingcsou; kínaiul: 荆州) ókori kínai tartománynév.[2] A helynévből a 20. században vált női név.[3]

Gyakorisága

Az 1990-es években igen ritka név, 2006 óta a 72-88. leggyakoribb női név.[3][4][5]

Névnapok

február 1.[3]

július 24.[3]

augusztus 27. [3]

Híres Kincsők

Takács Kincső [6]

Amit viszont gondolok az az, hogy a mai világban én nem adnám a saját és más kislánynak sem ezt a nevet. Túlságosan is különleges, magyarázatra szorul, és becézni is nehéz.

2021. szept. 25. 14:09
 8/21 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon nem tetszik.
2021. szept. 25. 14:22
 9/21 anonim ***** válasza:
40%

Nem szimpatikus név.

Olyan kiváltságosnak, különlegesnek érezteti a viselőjét, a névadóról meg mérhetetlen sznobizmust feltételeznék.

Ilyenekkel meg már tele a padlás, manapság már mindenki különleges, egyedi akar lenni, vagy a hozzátartozóját akarja ennek betudni.

2021. szept. 25. 14:26
 10/21 anonim ***** válasza:
39%

Nem szeretem, nekem túl kislányos, komolytalannak tűnik picit. De mondjuk most már kezdem elfogadni ezt a nevet. A mi sulinkban alattam két évfolyammal járt egy Kincső nevű,mostmár huszonéves; és mostmár valahogy kezdem úgy megszokni szal a gondolatot, hogy vannak már idősebb Kincsők is, nemcsak kislányokat hívnak úgy. De alapvetően nekem a Kincső egy olyan név, jkicsit még talán most is, mint ami bármelyik névnek lehet a BECENEVE. Hogy pl így egy nagymama mondja egy pl Bernadett, vagy Györgyi, vagy Odett, vagy bármilyen nevű unokájának, hogy "Kincsőkém". Szal ez ilyen gyereknév. De mondjuk az a csaj, akit ismerek, őneki eredendően, hivatalosan is ez a neve. Gyerekkoromban tutira büntetésként éltem volna meg, hogy így hívnak, amíg évtizedek alatt meg nem szokom. Amúgy nem cikizték miatta, nem azér', hanem mert ez gyereknév, becenév, nekem nagyon rosszul esett volna, ha a szüleim nem vesznek anno engem komolyan a névadásnál. Én amúgy Anna vagyok. Azt imádom, szerintem cool.

K-betűsből meg még a Kinga, Katalin, Kiara, Klementina, ezek is még pl cool-ak. Szal először biztos nehéz lehet megszokni, feldolgozni, hogy Kincsőnek hívják az embert egyébként énszerintem. De ezt most nem bántásból írom tehát, hanem , hogy én az elején még tuti tök rosszul érezném magam; amikor öntudatra ébredek, és felfogom, hogy 'milyen kis becézőkés' a nevem.

2021. szept. 25. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!