Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én veszem azt észre,...

Csak én veszem azt észre, hogy rengetegen, szinte a nők fele, vagy egyharmada császárral szül? Ez mindig indokolt?

Figyelt kérdés

(Én is azzal szültem)

Szerintetek ez minden császárnál indokolt? Tényleg ennyi lenne a “problémás” eset? Nem lehet, hogy csak gyorsan ki akarják néha kapni a gyereket?

(Nálam indokolt volt, programozottan szültem. A gyerek konkrétan átlóban, farosan feküdt. Fizikai képtelenség lett volna megszülni. )

2022. dec. 10. 15:27
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
45%
10. Édes csillagom, akkor mondd el mit vágnak át? Nagyon izgulok 🤣🤣
2022. dec. 10. 16:33
 12/33 anonim ***** válasza:
67%

10: és ki mondta, hogy igen....?????

Szalmabábot püfölsz???

De attól még NAGYMŰTÉT!

2022. dec. 10. 16:34
 13/33 anonim ***** válasza:
58%

11: szerintem ő egy alternatív anatómia professzor, aki szerint a méh izomzata az nem izom... :-D :-D

Szegényke képtelen felfogni, hogy nem csak hasizom van...

2022. dec. 10. 16:34
 14/33 anonim ***** válasza:
42%

A császármetszés mindig indokolt. A kérdés inkább az, hogy a császármetszéshez vezető indok elkerülhető, vagy megoldható-e.

Hogy melyik út a biztonságosabb, az mindig az adott helyzettől függ. Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a hüvelyi vagy a hasi szülés biztonságosabb-e, mert rengeteg apró tényezőből áll össze a kép.

2022. dec. 10. 17:59
 15/33 flora08 ***** válasza:
91%
Valóban több a a császármetszés, mint az elmúlt évtizedekben. Az oka - szerintem - az, hogy korszerűbb lett a műtéti technika, és bizonyos esetekben kevésbé rizikósnak ítélik meg az orvosok, mint a természetes szülést. Az én kisfiam farfekvéses volt, mondta az orvos, hogy befordulhat akár a 40. héten is, de nagyon kicsi rá az esély (ahogy helyezkedik, szinte nulla), ő a császármetszést javasolja. Tudom, most jön az, hogy "régen is megszülettek a farfekvéses babák természetes úton..." Igen, ez így van. De én nem vállaltam ennek a kockázatát. Az én esetem csak egy példa, nyilván számos oka lehet még a császármetszésnek.
2022. dec. 10. 18:57
 16/33 anonim ***** válasza:
37%

Nem mindig indokolt!

Nekem a nőgyógyász, akihez jártam, azt mondta csak akkor szülhetek nála, ha császár lesz, mert különben ő nem lesz bent... Nyilván a pénz miatt!

Én meg voltam olyan naiv, hogy jajj akkor doktor úrnál akarok szülni...

Szóval rohadtul nem indokolt, egy ismerősnek azért lett pcsm, mert az orvos ment nyaralni.

Egyébként meg Európában pont az elmaradott országokban a legtöbb a császár, Románia, Bulgária... Olyan helyeken meg, mint Svédország, Finnország, Franciaország, meg a legkevesebb. El lehet gondolkodni, hol élnek értelmesebb emberek...

2022. dec. 10. 19:46
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Én a saját szülésem alatti tapasztalatokat tudom elmondani egy országos klinikáról.

Én úgy éreztem, hogy nagyon siettetik a szüléseket, fóleg hogy "csúcsforgalom" volt. Burokrepesztés, oxi, kézzel "rásegítés", ha érzésre 10 órán belül nincs meg a baba, akkor irány a műtő. Én ezeket nem tartom indokolt császárnak akkorsem, hacsak nem az az indok, hogy kell a helye a szülőszobán.

Nincs bajom a császárral. A siettetéssel van.

2022. dec. 10. 20:18
 18/33 anonim ***** válasza:
71%
Egyáltalán nem indokolt egy csomó csàszár. Sokszor az orvos kapkod vagy elszúr valamit és azért ,,kell" a császár.
2022. dec. 10. 22:43
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Miert zavar hogy más nő hogy szül? Engem nem érdekel, ha valaki otthon szül dúlával, vagy benyomul egy olyan kórházba ahol indán lógva lehet vajúdni.

Örülök, hogy mindenki eldöntheti, hogy akár szülni.

És különösen örülök, hogy a dokik nem akarnak kockáztatni. Mert ám vannak helyek, ahol kezd a dolog átfordulni a másik irányba (mindenáron természetes szülés), és tudod kevés nőt izgat, hogy hogy szült, akinek sérült a gyereke. Ez azoknak a privilégiuma, akiknek úgymond nincs nagyobb gondja az életben. Tök mindegy.

2022. dec. 12. 06:23
 20/33 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem jobb opció, ha nem 100 %-ig indokolt esetben is császároznak, mintha ehelyett esetleg meghal a baba/anya vagy súlyosan károsott gyerek születik.
2022. dec. 12. 09:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!