Csak én veszem azt észre, hogy rengetegen, szinte a nők fele, vagy egyharmada császárral szül? Ez mindig indokolt?
(Én is azzal szültem)
Szerintetek ez minden császárnál indokolt? Tényleg ennyi lenne a “problémás” eset? Nem lehet, hogy csak gyorsan ki akarják néha kapni a gyereket?
(Nálam indokolt volt, programozottan szültem. A gyerek konkrétan átlóban, farosan feküdt. Fizikai képtelenség lett volna megszülni. )
1: ez semmiféle színvonalat nem jelez!
totál fölöslegesen választani olyan nagysebészeti beavatkozást, ami normális, természetes módon sebészet nélkül is megvalósítható....
Az eü. rendszer indokolatlan leterhelése.
Ma sokkal hamarébb császároznak (a választott császár lehetösége nélkül is), mert ma már sokkal kisebb mütét, mint ezelött 50 évvel, rutinnak számít, alapesetben elég komplikációmentes, emellett rengeteg szülési kockázatot el lehet vele kerülni. Pl. oxigénhiánnyal született gyerekek száma csökkenthetö, illetve az anya esetében is kevesebb károsodás következik be.
De a te esetedben kérdezö ezelött 50 évvel még nem császároztak volna, hanem megpróbálták volna szülés közben kézzel addig fordítani a babán, amíg vagy fejjel vagy farral elöre van, és utána meg kellett volna szülni, akár vákum segítségével is. Még régebben meg ilyenkor fogóval húzták ki a gyereket.
Azaz idöközben a császár indokoltsága elösen megváltozott, ma már nem várnak több napot, hogy hátha sikerül befordítani a babát, stb.
3-as, 20 perces rutin mutet.
30 eve nem szamit nagy mutetnek, miota nem vagnak izmot.
Egy bolcsesseg fog mutet tovabb tart !
Nyilván az ecceri gyakorizó tudja jól, és nem a nőgyógyász szakorvos.... :)
"Mi, orvosok könnyedén, nagy biztonsággal elvégzünk egy császármetszést, amely egyébként egy komoly hasi NAGYMŰTÉT, de annak kockázataival az átlagember nincsen tisztában vagy a szövődmények lehetőségét egyszerűen nem hajlandó elfogadni."
És nem, nem 20 perc...
"Maga a műtét fél-egy órán át tart. A bőrmetszés keresztben, az úgynevezett bikonivonalban történik, hogy lehetőleg esztétikailag kevésbé legyen látható."
Olvasas nem megy latom.
Nem vagnak IZMOT. 🤦🏻♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!