Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmész valahova kikapcsolódni...

Elmész valahova kikapcsolódni gyerekek mellett?

Figyelt kérdés
Nekem van egy 4 évesem és egy 1 éves gyerekem. Sokáig úgy voltam vele hogy nem szeretnék külön tölteni egyetlen percet sem a gyerekeim nélkül, mindenhova együtt szerettem menni velük. De most úgy érzem annyira jó lenne néha egyedül lenni. Lenne kire hagyni a gyerekeket (Mamákra) de olyan lelkiismeretfurdolásom van ha elmegyek bárhova egyedül. Egyáltalán egy 1 évest otthon lehet hagyni a Mamával? Tudom jó helyen van de még is úgy érzem szar anya vagyok.
2022. nov. 30. 11:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%

Ez nagyon szomorú. Én azért írtam feljebb, hogy nem vágyom el egyelőre a családom mellől, mert jó Velük, ebbe a férjemet is beleértem, foglalkozik a gyerekekkel, közösen csinálunk mindent, a programokon is ott van testben-lélekben, nem csak kísérőként.

Sajnálom, kérdező, így nem csodálom, ha néha menekülni akarsz.

2022. nov. 30. 12:36
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Meg szerintem, ha majd vissza mész dolgozni, jobb lesz a helyzet, én például a munkahelyemen pihenek, mert, bár komoly koncentrációt igénylő munka, akkor is van egy stabil üteme, nem az az állandóan változó valami, ami a gyerekekkel töltött időt jelenti.😊
2022. nov. 30. 12:37
 13/20 anonim ***** válasza:
82%
Ne izgulj, én nem ítéllek el. Van egy barátnőm akinek az idősebb, érettebb férje igazi gyerekekkel suttogó volt a gyerek születése előtt és a kicsik is ragadtak rá. Saját gyerekkel meg úgy kell könyörögni hogy foglalkozzon. Tényleg nem lehet előre tudni, hiszen ebben a helyzetben még nem voltatok.
2022. nov. 30. 12:39
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

Igen, sajnos a gond elsősorban a férjed akkor.

Nincs jó ötletem, a férjeddel kéne ezt megbeszélni. Néha pakolja ki a szekrényt az a gyerek, ha csak ennyi a gond. A férjednek mondod, hogy mit szeretnél, vagy csendben vagy és tűrsz.

2022. nov. 30. 12:54
 15/20 anonim ***** válasza:
90%

Nekem 6 hónapos a fiam. Ha lenne mama, vagyis élne anyukám, egészen biztosan rábíznám bármikor gond nélkül.

Anyósomat sajnos nem igazán érdekli az unoka, szóval rá nem tudom hagyni.

Eddig néhány alkalommal vigyázott rá a legközelebbi barátnőm, aki olyan, mintha a nővérem lenne. Olyankor a férjemmel mentünk el sütizni, vagy sétálni.

Ha egyedül szeretnék menni valahova (eddig talán 1x volt ilyen), akkor a férjemre bármikor számíthatok. Nálunk van nagyobb gyerek, így aztán vele szoktam menni külön programra is. Mert ő igényli. Olyankor is a férjem marad itthon a picivel.

De ha nálatok van mama, akire nyugodt szívvel rá mered bízni, akkor tedd azt. Nem kell egész napra, elsőre próbáld meg, hogy otthagyod, és elmész sétálni, vagy kávézni egyet. Hidd el, neked is jó lesz kicsit feltöltődni, kicsit kiszakadni a hétköznapokból. Ettől még ugyanúgy szereted a gyereket, és nem leszel szar anya.

2022. nov. 30. 13:11
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

1-2 havonta én is el szoktam menni egy-egy kávéra délután barátnőkkel. Volt amikor gyakrabban is. Addig a szüleimmel vagy a húgommal volt a lányom. Vagy ha a ferjemmel megyünk el pár órára, akkor is vigyáznak rá.

Éjszaka egyszer próbáltuk, hogy aludjon náluk, de az nem sikerült. 2,5 éves.

2022. nov. 30. 13:41
 17/20 anonim ***** válasza:
92%
Én vezetni tanultam a lányom 7 hónapos korától, amikor elkezdtük a hozzátáplálást és kiváltottunk étkezést. Heti 2x 3 órát töltött a nagymamával, nagyon elhúzódott a vezetés tanulása, úgyhogy ahogy alakult a napirendünk, volt, hogy nagyi altatta, vagy ebédeltette, vagy csak játszottak. Sose volt lelkifurdalásom, ez a 2x3 óra feltöltött mindig (mondjuk előtte a készülődés, mindent előkészíteni rohanós volt, de megérte). 15 hónaposan altatta este először itthon anyukám (mi addig a közelben vacsoráztunk), aztán 16 hónapos volt, amikor először töltött egy egész napot és aludt a másik nagyinál. Szerintem egy titka van az egésznek: sose menj el köszönés nélkül, sose tűnj el. Mi az ottalvás előtt már napokkal sokszor eljátszottuk a játékaival, hogy mi fog történni, nem érte váratlanul. Azóta kb. havi 1x alszik valamelyik nagymamánál, de pl. tegnap is felugrott anyósom két órára, én addig leléptem vásárolni. Én mondjuk sose akartam örökké minden pillanatot a lányommal tölteni, fél éves korában már én is ,,megértem" az ,,elválásra". Használd ki az időd, amit egyedül tölthetsz, ha van segítséged, nagyon be lehet sokallni.
2022. nov. 30. 13:45
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
1-2 órára simán elmentem 1 éves gyerek mellől is. És nem azért, mert teher a gyerek, de nekem jó volt feltöltődni, sportolni, beszélgetni egy barátnővel.
2022. nov. 30. 21:13
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Fél éves korától tértem vissza a sportohoz, heti négyszer egy órát rendszeresen távol voltam. Addig az apjával volt. Olyan 9-10 hónapos korától pedig minden hétvégén néhány órát a nagyszülőknél volt, addig mi randiztunk a férjemmel. Nem éreztem magam rosszul, miért kellett volna? Attól még, hogy lett gyerekünk, a házasságunk ugyanolyan fontos. És a gyereknek is jót tesz, ha minél több emberhez hozzászokik és jól érzi magát velük.
2022. dec. 1. 07:15
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommenteket. Megfogadom a tanácsaitokat és el fogok menni heti 1x vagy 2x feltöltődni! :)
2022. dec. 2. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!