Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmész valahova kikapcsolódni...

Elmész valahova kikapcsolódni gyerekek mellett?

Figyelt kérdés
Nekem van egy 4 évesem és egy 1 éves gyerekem. Sokáig úgy voltam vele hogy nem szeretnék külön tölteni egyetlen percet sem a gyerekeim nélkül, mindenhova együtt szerettem menni velük. De most úgy érzem annyira jó lenne néha egyedül lenni. Lenne kire hagyni a gyerekeket (Mamákra) de olyan lelkiismeretfurdolásom van ha elmegyek bárhova egyedül. Egyáltalán egy 1 évest otthon lehet hagyni a Mamával? Tudom jó helyen van de még is úgy érzem szar anya vagyok.
2022. nov. 30. 11:31
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
86%
Persze, hogy elmegyek! Mindig is szerettem egyedül IS lenni. Igaz, csak egy gyerekem van, két és fél éves, de ő simán elvan az apjával (nagymamák sajnos 1000 kilométerre élnek), úgyhogy heti legalább egy este "kimenőm van", és párhavonta el szoktam menni 3-4 napra a legjobb barátnőmmel kettesben (ő is 1000 kilométerre él). A férjem is eljár ugyanígy.
2022. nov. 30. 11:38
 2/20 anonim ***** válasza:
93%

persze. a lányom még nem volt 1 éves (nagyjából 10 hónapos lehetett) amikor nagyon közeli barátaink vigyáztak rá 2x is, mert olyan helyre kellett mennünk ahová nem tudtuk vinni.

anyum is vigyázott már rá párszor míg elmentünk moziba vagy nagybevásárlást megcsinálni. férjem pedig rendszeresen van vele délután amíg én futok vagy mást sportolok.

2022. nov. 30. 11:39
 3/20 anonim ***** válasza:
93%

Mennék. Ha lehetne. 3.5 illetve 1 éveseim vannak.

Nálunk nincs mama, fizetett segítaéget nem fogok igénybe venni. Férjem rengeteget dolgozik. A nagyot már az ovival el tudom "passzolni", de a kicsit nem.

Ha lenne mama, én kihasználnám.

2022. nov. 30. 11:46
 4/20 anonim ***** válasza:
5%

Nem mennék. Nem egy csomagnak gondolom őket akik ha túl nehezek ott hagyom őket valahol.

Én nem érezném jól magam ha ilyen kicsiket bárhol is hagynék, fizetettre meg esélytelen

Az én felelősségeim.

Nem vagyok a popojaban állandóan, önálló gyerek, óvodás, 3 éves. De nem hagynám ott senkire egy egész napra se, estére meg esélytelen. Ne az legyen már a szórakozás, hogy nincs velem. Szorakozzunk együtt.. Utazzunk együtt vagy bármi. Persze attól ugyanúgy gondoskodni kell róla, dehat ezért akartam őt a világra, nem azért hogy szabadnapokat vegyek ki. Nem munkaként tekintek rá, hanem az életem legfontosabb részeként. Majd eljon az az idő amikor ő akar máshova mrnni vagy másnál aludni. Ezek az idők nem jonnek vissza és én szeretném kihasznalni. Az meg hogy ne adhassak joejt puszit, mikor tudom hogy számít rá, vagy hogy menjek érte oviba stb.. Nem nem.

2022. nov. 30. 11:57
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek, egy kicsit próbálj már meg racionalisan gondolkodni.

Azert lennél "szar anya", mert elmennel valahova, miközben megbízható emberre bízod a gyerekeket? Hogy töltődj es jobb kedvű legyél a hetköznapokban? Mi értelme ennek az ostobasagnak, mondd? Az ilyen felesleges túlpörges vezet aztan ahhoz, hogy a kamaszod fejéhez vagod, hogy de te csak erte, csak miatta, soha sehova el nem mentél, erte eltél, es ez a hala... amit ő nem kért, nem várt el, és még rosszat is tett neki. És őt fogod hibaztatni, mert te csak miatta, és te milyen jó anya voltál, bezzeg a szar anyák elmentek neha kikapcsolódni, mondjuk ők nem is lógnak folyton a gyerekeiken és nem is keltik bennük a bűntudatot erzelmi zsarolassal, tenyleg, milyen szar anyak is ők.

Szóval ha ezt normalisan vegiggondolod, belathatod, hogy nincs értelme így ennek a kérdésnek. Ha tudsz, menj es kész. Mindenkinek jobb lenne.

2022. nov. 30. 11:58
 6/20 anonim ***** válasza:
48%
A gyerekeim 9,7 és lassan 3 évesek. A legkisebbem másfél éves korában visszajöttem dolgozni, azóta heti 5 nap, napi 8 órában dolgozom, Ők pedig suliban-bölcsiben vannak. Alig tudunk időt tölteni hétköznaponként, hiszen mire a nagyobbak hazaérnek a suliból, sportról, este 5-6 óra van, akkor pedig lassan készülődünk pihenni. Szval én egyelőre nem vágyom el mellőlük, sőt, az estékből azt a keveset, vmint a hétvégeket teljes mértékben szeretném a gyerekeimmel és a férjemmel tölteni. Nem vagyok ősanya, legalábbis nem érzem annak magam, nem telepszem a gyerekeimre, de még Ők is nagyon igényelnek (a 9 éves fiam még mindig nagyon ragaszkodik, a kisebbek pedig értelemszerűen még velünk akarnak mindent csinálni), ráadásul jófej gyerekeim vannak, már a lassan 3 évessel is el lehet menni mindenhová, a barátaink pedig szintén gyerekes családok, amikor együtt vagyunk, összeengedjük a gyerekeket. Segítségem van, két mama is jön a gyerekekhez, de most még nem vágyom el.
2022. nov. 30. 12:12
 7/20 anonim ***** válasza:
94%
Én 1 éves mellől simán elmentem lánybúcsúra és esküvőre is, semmi gond nem volt. Sőt, 4es válaszoló, múlthéten egyik nap reggel elvitték a szüleim a fiamat reggeli után és csak vacsorára hozták haza. Csodálatos nap volt! Egész nap netflixeztünk a férjemmel, délben még pizsamában voltunk és csak ebédelni keltünk ki az ágyból. Az ilyet receptre írnám fel minden anyukának. Szerintem ahol van nagyszülői segítség mindenképpen érdemes kihasználni. Ahogy Vekerdy is mondta, a gyereknek jól rágható, jól szívható, pihent anyára van szüksége.
2022. nov. 30. 12:18
 8/20 anonim ***** válasza:
82%
Sajnos nem tudok. 3 eves lesz. Talan ket szuloin voltam eddig tavol, meg neha ha anyukam jon (3 havonta ket napot) :( akkor elrohanunk ruhat venni es rohanunk haza. En is lassan megorulok mar. Szerencsére megyek vissza dolgozni, alig varom, bar bevettek az oviba,pelenkasan, nem tud beszokni sem, mert 2-3 nap utan beteg es itthon ulunk 1-2 hetig. 🤦 Kaparom magam. De januartol megyek ,visitani fog,hogy egesz napra ott hagyom, de oszinten mar annyira nem erdekel. Majd elkinlodnak vele mar az ovonok. En a vegletekig elfaradtam,kiegtem. Sirogorcseim vannak. Nem birok mar vele. Ferjem este 19 is dolgozik reggel 7tol,hetvegen is a gep elott kell ulnie.
2022. nov. 30. 12:22
 9/20 anonim ***** válasza:
12%

"Egyáltalán egy 1 évest otthon lehet hagyni a Mamával?"

Kérdező, a legfontosabbat nem írtad le: Mennyi időre?

Pl. napközben néhány órára simán lehet. Reggeltől estig már sok lenne.

Ami viszont eléggé visszatetsző számomra, hogy először nem a férjedre, hanem a nagymamákra gondolsz, akik vigyáznának a gyerekre. Miért a férjed erre nem alkalmas? (Kivéve persze, ha pont vele akarsz kettesben menni valahová, de te azt írod, egyedül szeretnél lenni.)

2022. nov. 30. 12:23
 10/20 A kérdező kommentje:

Max 1-2 órára gondoltam.

Férjemet azért nem írtam oda, mert nem egy apa típus. Egyszerűen nem tudom rábízni, ha pl összeakarok pakolni a házban akkor is úgy kell könyörögnöm hogy foglalkozzon velük, ha sikerül is rávenni akkor se vagyok előbbre mert engedi hogy kirámoljanak mindent a szekrényekből. Nem igazán vesz részt a gyerekek életében, csak hétvégente de akkor is csak úgy mintha csak eljönne velünk pl játszóházba vagy ide oda, elkísér minket. Sajnos azt kell hogy mondjam hogy mi vagyunk 3an és van a férjem. Tudom, most jönni fog a sok komment hogy minek szültem gyereket neki, de hát honnan tudtam volna hogy ilywn lesz?!

2022. nov. 30. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!