Anyukák, mi a túròt tudtok csinálni kint 2-3 òrákat?
Minden füvet, kavicsot meg kell nézni..
Már nagyobbak, azóta csak felügyelô vagyok
Motor, bicikli, csúszda, homokozóba nem engedem be.
Kertesben lakunk. Van dolgom is a kertben.
Ma levelet geregblyéztem 2,5 h-t.
Amikor olyan, akkor séta…
Van egy 3,5 km-es körünk, azt a 2 éves is lesétálja vagy futóbicajozza.
Vagy elmegyünk a játsztótérre.
Ott bármennyit elvannak.
3 h utan könyörőgni kell, hogy menjünk.
Ha nem kellek, akkor gyakorizok😅🤣
Kisfiam mióta megtanult járni csak megy, amerre lát. Mindegy merre, csak menni és menni kell, időjárás nem számít. Mindig meg kell nézni az autókat, autómosót, több játszótérre be kell menni, motorozni kell stb.
Mióta megtanult járni, nem használtunk babakocsit, egy percet nem volt el benne előtte sem. Tök simán legyalogol bármekkora távolságot. Most múlt 2.5 éves.
Bár nem minden nap, de mi mostanában bemegyünk a városba (autóval 7 perc), és ott sétálunk a parkban, kicsit vásárolunk, motorozik, a kis barátjával motoroznak és játszótereznek. Simán elmegy két óra. Néha bemegyünk sütizni a cukrászdába, hogy tudjunk pisilni :D 2.75 éves pont a lányom 😅
A többi nap pedig az udvaron vagyunk 1-2 órát, de ott jobban unatkozunk, hiába van hinta, csúszda, kisház, ott nem olyan izgi. Én nem csinálok nagy bajt abból, ha egy nap csak egy órát vagyunk kint... Persze amikor jobb idő volt, órákat homokozott, stb.
Ezzel a "csúnya" idő vanozással ki lehet készíteni. Szerencsétlen gyerek élvez minden időjárást, a hlye szülő meg beleneveli, hogy jajj ez csúnya idő.
Fel kell öltözni megfelelően.
Nem bent kell poshadni, ahol alig van mozgastere, meg igazabol semmi se tortenik.
Mi kint kerti mznkazunk, gereblyezes stb. Díszítjük az udvart kertet téli hangulatúra. A gyerek hintazik, csuszdazik, kis asztalán autozik, köveket gyűjt. Gyűjti taligaba amit szeretne. Kutyakat etetunk, kiengedunk. Pakolaszunk. Futkarozunk csak úgy.. Kergetozunk. Motorozik. Osszeszedjuk a gyumolcsoket. Asunk, kukacot keresunk. Osszekenjuk magunkat, pocsolyaban ugralunk. Alagutat teszek le neki. Néha eldugok neki itt ott dolgokat, szeret keresgélni. Sötétben elemlampaval szeret jarkalni, békát keres stb.
Nem akarom olyannak nevelni aki csak 15 és 25 fok napsutesben szeret kint lenni, mert "csak akkor lehet bármit csinálni kint".
5.
Elsô vagyok.. amatszoter nekünk is autoval megközelitôs.. sokszor masik települèsre viszem a gyerekeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!