Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, mi a túròt tudtok...

Anyukák, mi a túròt tudtok csinálni kint 2-3 òrákat?

Figyelt kérdés
Persze, ha van kertes ház, az kissè talán más, bár mègsem, mert 3 òra olyan sok. Nálunk már minusz van, talán már van most kb 1 fok kint. Panelosak vagyunk, de anyòsèk is itt laknak nagy kerttel. Szoktunk sètalni, boltba menni, megnèzzük az állatokat, szedünk ezt-azt, megyünk a kertbe, van ott mindene a kisfiamnak, házikò, csúszda, motor, de hát mègis kb egy òra telik el ès úgy èrzem bőven elèg ez mára, csúnya nyirkos, hideg az idő. Nyáron teljesen más, sok a program, szaladozás, medence, kint voltunk este általában este 8-ig, de most ti mit tudtok kezdeni kint 2-3 òrákat? Jò, mi faluban lakunk, de akkor is. Meg amúgy is, bìr nektek a 2-3 èvesetek ennyit menni? Mert èn már hazafele felfele a lèpcsőn cipelem rendszerint.
2022. nov. 25. 13:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden füvet, kavicsot meg kell nézni..

Már nagyobbak, azóta csak felügyelô vagyok

Motor, bicikli, csúszda, homokozóba nem engedem be.

Kertesben lakunk. Van dolgom is a kertben.

Ma levelet geregblyéztem 2,5 h-t.

Amikor olyan, akkor séta…

Van egy 3,5 km-es körünk, azt a 2 éves is lesétálja vagy futóbicajozza.

Vagy elmegyünk a játsztótérre.

Ott bármennyit elvannak.

3 h utan könyörőgni kell, hogy menjünk.

Ha nem kellek, akkor gyakorizok😅🤣

2022. nov. 25. 13:29
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam mióta megtanult járni csak megy, amerre lát. Mindegy merre, csak menni és menni kell, időjárás nem számít. Mindig meg kell nézni az autókat, autómosót, több játszótérre be kell menni, motorozni kell stb.

Mióta megtanult járni, nem használtunk babakocsit, egy percet nem volt el benne előtte sem. Tök simán legyalogol bármekkora távolságot. Most múlt 2.5 éves.

2022. nov. 25. 13:42
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem minden nap, de mi mostanában bemegyünk a városba (autóval 7 perc), és ott sétálunk a parkban, kicsit vásárolunk, motorozik, a kis barátjával motoroznak és játszótereznek. Simán elmegy két óra. Néha bemegyünk sütizni a cukrászdába, hogy tudjunk pisilni :D 2.75 éves pont a lányom 😅

A többi nap pedig az udvaron vagyunk 1-2 órát, de ott jobban unatkozunk, hiába van hinta, csúszda, kisház, ott nem olyan izgi. Én nem csinálok nagy bajt abból, ha egy nap csak egy órát vagyunk kint... Persze amikor jobb idő volt, órákat homokozott, stb.

2022. nov. 25. 13:55
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is olyan, mint a 2-es kisfia, csak az én lányom szeret ülni amúgy a babakocsiban. Panelban élünk. Az autók, a járművek a minden. Mi egy forgalmas csomópontnál lakunk, itt jár troli, villamos, buszok, a 4 sávos úton örökké mennek a kamionok, mezőgazdasági járművek, kukásautó, mentő, meg a rengeteg autó. Néha az a program, hogy elmegyünk ide a kereszteződésig kismotorral, és ott állunk, és nézzük a járműveket, mondjuk, hogy melyik milyen színű. Játszótéren fél óráig ül a hintában, addig énekelünk, utána még persze minden játékot meg akar nézni. De itt a trolitelep is mellettünk, néha csak elmegyünk és megnézzük a trolikat a kerítésen. A héten lementünk motorozni, csak a ház körül voltunk, de kavicsokból épített, hozta a gumiállatait, azokkal játszott, etetgette őket, legurult motorral a lejtőn, rohangált, madarakat néztünk, csigákat gyűjtött, 1,5 óra után könyörögtem haza, még fél óra volt, mire fel is értünk. Egy 30 percnyi (felnőtt) sétatávot simán lenyom, de én azért viszem a babakocsit, mert én szoktam megunni hamarabb, hogy 10 perces út vele gyalog 40 perc, mert minden megnéz. A bolt az egy egész délelőttös program...kiszáll a babakocsiból, segít mindent berakni az aljába, ő akarja tolni, stb. A 4.-en lakunk, még ezek után felsétál egyedül, nem engedi, hogy felvegyem, olyan makacs.
2022. nov. 25. 13:56
 5/14 A kérdező kommentje:
Nekem itt borzalmasan unalmas, falun. Mèg jatszòtèr sincs, csak kint a suli/ovinál, de oda nem engednek be, pedig nagyon jò, hatalmas. Város autòval 30 ès 45 perc. Nèha bandázunk másokkal, de ebben a takony időben mindig beteg valaki. Mi is szedünk csigákat, nèzzük a járműveket stb. Anyòsèknál meg nem akarok azèrt òrákat dekkolni. Nem tudom, biztos bennem van a hiba, de borzalmasan lassan megy nekem az idő, miòta ilyen az időjárás. Kisfiam sokszor nem akar bejönni mèg, akkor mèg maradunk. Ő sincs el a babakocsiban, tricikli is a pincèben van nyár òta. Sokat bìr jönni, de cipelteti is magát már felfele jövet. Hát nem tudom, de èn fèlek, hogy megfázik. Asztma jellegű fulladása is volt már ès ott figyelmeztettek, hogy amint nyirkos-ködös lesz az idő vigyázzak, mert előjöhet újra. Parázok. Talán kicsit a hangulatom is depi, nincs kedvem kint lenni, ez van.
2022. nov. 25. 14:08
 6/14 anonim ***** válasza:
17%
Én sem megyek ki az 1 évesemmel, mert ilyen hidegben egyből leszoktam betegedni. Túléli a gyerek, helyette bent játszunk.
2022. nov. 25. 14:14
 7/14 anonim ***** válasza:
54%

Ezzel a "csúnya" idő vanozással ki lehet készíteni. Szerencsétlen gyerek élvez minden időjárást, a hlye szülő meg beleneveli, hogy jajj ez csúnya idő.

Fel kell öltözni megfelelően.

Nem bent kell poshadni, ahol alig van mozgastere, meg igazabol semmi se tortenik.

Mi kint kerti mznkazunk, gereblyezes stb. Díszítjük az udvart kertet téli hangulatúra. A gyerek hintazik, csuszdazik, kis asztalán autozik, köveket gyűjt. Gyűjti taligaba amit szeretne. Kutyakat etetunk, kiengedunk. Pakolaszunk. Futkarozunk csak úgy.. Kergetozunk. Motorozik. Osszeszedjuk a gyumolcsoket. Asunk, kukacot keresunk. Osszekenjuk magunkat, pocsolyaban ugralunk. Alagutat teszek le neki. Néha eldugok neki itt ott dolgokat, szeret keresgélni. Sötétben elemlampaval szeret jarkalni, békát keres stb.

Nem akarom olyannak nevelni aki csak 15 és 25 fok napsutesben szeret kint lenni, mert "csak akkor lehet bármit csinálni kint".

2022. nov. 25. 15:56
 8/14 anonim ***** válasza:
40%
Ez van nem megyünk ki mert egyből beteg leszek, igen fontos a gyerek, de nincs kedvem minden héten kikúrálni az arcüreggyulladásom. Napos időben megyünk ki.
2022. nov. 25. 16:58
 9/14 anonim ***** válasza:
87%
Én meg mennék, de a fiam egy szobanövény 🤣 a benti jatékok érdeklik meg a zenélés, kint megy egy kört és már kéri, hogy menjünk be. Nyáron jókat játszott játszótéren, akkor is 2 óra volt a max egyben, bár akkor 2x voltunk kint minden nap. Hát ő ilyen. Átvészeljük így a telet, tavasszal kinyílik majd a világ megint.
2022. nov. 25. 17:13
 10/14 anonim ***** válasza:

5.

Elsô vagyok.. amatszoter nekünk is autoval megközelitôs.. sokszor masik települèsre viszem a gyerekeket

2022. nov. 25. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!