Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek vagy nem gyerek? Miért...

Gyerek vagy nem gyerek? Miért nem tudok dönteni?

Figyelt kérdés

35 éves leszek 4 hónap múlva. Lassan kifutok az időből, nyilván jobb minél fiatalabban szülni.

Nekem sosem volt vágyam, hogy legyen gyerekem, és hát el is teltek az évek. Igazából most sem érzek vágyat. De attól tartok, hogy túl késő lesz, mire meggondolom magam.

Egyszerűen nem tudom mi legyen.

Én boldog vagyok, abszolút jól elvagyok, imádom az életem úgy, ahogy van. Talán ettől is tartok, hogy ezt "elveszítem", ha teherbe esnék. Nyilván nem szó szerint, de azért gyerekkel már nem ilyen lenne.

Viszont 40 éves koromig sem kellene várni. Fogalmam sincs.

Hogy lehetne ebből a kételyből kimászni?:/

2022. nov. 11. 13:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Amíg 1000%ra nem akarsz gyereket, addig ne...

Mert ha sikerül, utána nem tudod meggondolni magad.

Majd hibaztatnád azért, mert feladtad érte az amúgy tökéletes életedet

2022. nov. 11. 14:02
 2/15 anonim ***** válasza:
74%
Ha ujra csinalhatnam nem szülnek. :(
2022. nov. 11. 14:05
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig nem akartál, valószínűleg később sem szeretnél. Ha vki ennyire bizonytalan, semmiképpen ne vágjon bele.
2022. nov. 11. 14:07
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy 1 írja. Amíg nem vagy benne tökéletesen biztos addig ne. Ha majd nem ilyeneken gondolkozol hogy jajj oda lesz az életed (ami tény hogy nem lesz már olyan) akkor fogsz rá igazán vágyni
2022. nov. 11. 14:08
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Én 38 leszek lassan, és a mai napig nem érzem, hogy gyereket szeretnék valamikor is.

Lehet, hogy "kifutok az időből", de egyelőre nem is érzem, hogy bánnám.

Nem mindenki akar gyereket.

2022. nov. 11. 14:10
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Én világ életemben akartam, mindennél jobban, legalább hármat, folyton gyerekekkel voltam, bébiszitterkedtem stb. Most, hogy 30 évesen lett egy… hát nem mondom, hogy nem kőkemény a dolog és ha ezer évig élek is egyke marad. El sem tudom képzelni milyen lehet annak aki ilyesmi dilemmával vállal vagy csak becsúszik és sajnálja elvetetni és ne adj isten még párosuljon hozzá egy ADHD vagy valami hasonló “jópofa” nyavalya, esetleg egy ikerterhesség aminek a kor előrehaladtával ugye nagyobb az esélye.

Mindenkinek azt mondom amióta szültem, hogy senkit nem akarok se rá se lebeszélni, neki kell tudnia, de amekkora öröm annyira nehéz is, sőt…

2022. nov. 11. 14:17
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, kb. újra meg lettem erősítve abban 5 perc alatt, hogy nagyon is jó nekem így. :D
2022. nov. 11. 14:24
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Amig ilyeneket gondolsz, addig NE.

En is hasonloan voltam, aztan egyszer 33 evesen atkattant valami az agyamban, es azt vettem eszre, hogy fel orakat allok a DM -ben a baba cuccoknal, es szinte minden gondolatom a korul forgott, hogy nekem kell gyerek. Kb. fel even belul terhes lettem, igy 34 evesen szultem. Es meg igy is, hogy nagyon akartam, igy is nagyon nehez.

2022. nov. 11. 14:41
 9/15 anonim ***** válasza:
91%
Nekem ezt a kérdést egy pszichológussal folytatott terápia segített eldönteni.
2022. nov. 11. 14:55
 10/15 anonim ***** válasza:
61%
Nézd meg mindenképp a Beszélnünk kell Kevinről című filmet és szűrd le idejében a tanulságot, szabad-e ilyen hozzáállással szülni.
2022. nov. 11. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!