Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Márciusi születésű babák...

Márciusi születésű babák mikor mehetnek óvodába?

Figyelt kérdés
2.5 évesen vagy 3.5 évesen?
2022. nov. 5. 08:32
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Ha van hely az oviban, simán felvehetik 2,5 évesen is. De 3 éves kortól óvodakötelezett, szóval hivatalosan 3,5 évesen kötelező mennie szeptembertől
2022. nov. 5. 08:46
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Ahogy az #1 mondja.

Ha betöltötte a 3-at, akkor legkésőbb a 3. születésnapját követő szeptember 1-én kezd.

De az óvodák alapító okirata sok mozgásteret ad, lehet, hogy mehet korábban, 2,5 évesen, és lehet, hogy csak a 3. szülinapját követő napon kezdhet.

Simán lehet, hogy a szeptember 6-án született gyermek csak szeptember 7-én kezdi az ovit.

Érdemes a saját körzeted oviját megkeresni, ők tudnak pontos tájékoztatást adni.

2022. nov. 5. 09:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Márciusi gyerek szeptemberben tölti a 2,5-et is. Ha nagyon szigorúan veszik a törvényt, akkor nem vehetik fel korábban, mert a 2,5-et is úgy határozza meg a törvény, hogy az a gyerek vehető fel szeptembertől, aki aug. 31-ig betölti a rá irányadó kedvezményes korhatart.

Egyébként meg ahogy írták, a 3. szülinapja utáni szeptembertől óvodaköteles. Az óvoda így csak majdnem 3,5 évesen köteles felvenni, előbb csak ha van szabad hely és teljesíti az óvoda feltételeit.

Pl: óvodaköteles 3 évesnek hivatalosan nem írhatják elő a szobatisztaságot, de mondhatják hogy előbb csak akkor mehet, ha szobatiszta. :)

2022. nov. 5. 09:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2022. nov. 5. 09:44
 5/6 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk pl ahogy betölti a 3-at mehet év közben.Tehát ha pl március 5-én betölti,6-án mehet.
2022. nov. 5. 10:09
 6/6 anonim ***** válasza:
36%
A lányom jövő év áprilisában lesz 3 éves, de most november 7.-n megy oviba. Tavasszal beírattam,2,5 évesen kezd.
2022. nov. 5. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!