Tavaszi születési (márciusi, áprilisi) gyermeketek mikor kezdte az iskolát?
Fiam májusi 6 évesen megy.
Én augusztus végi vagyok én is mentem 6 évesen. Nem bánom.
Mindez nagyon gyerekfüggő. Fiam májusi, 6 évesen kezdte az iskolát. Sógornőm lánya áprilisi, ő késett egy évet. Az iskolaérettség elég komplex, összetett dolog. Ha a képességei alapján iskolaérettnek nyilvánítják, még a személyiségét, szociális érettségét, testi fizikai érettségét is figyelembe kell venni a tanulási képességek mellett. Ha bizonytalan vagy, kérd szakértő tanácsát.
Én a fiamnál bizonytalan voltam, mert a kézügyessége nem volt túl jó, nem rajzolt szépen, nem is szeretett rajzolni. De az óvónő és a pszichológus szerint is iskolaérett, jó képességű, és ő is nagyon várta az iskolát. Mindenből ötös, csak az írása négyes. A tanító néni szerint ha egy évet késik, akkor sem írt volna szebben, egyszerűen ilyenek a képességei, nem lesz egy Picasso belőle.
De van olyan ismerősöm, akinek a kislánya kis pici vékony, de nagyon okosnak látszott már nagycsoportosan is, az óvónő mégis azt mondta az anyukának, maradjon még 1 évet, mert fizikailag nem fogja bírni az iskolát. Az anyuka nem hitt neki, a kislány 6 évesen ment iskolába. Nagyon fáradékony volt, órán álmos volt, nem bírt figyelni stb.
A saját gyereked te ismered, ne azt nézd, hogy ki mikor tölti a 6-ot, 7-et, hanem azt, hogy a gyereked minden szempontból érett-e az iskolára.
Legnagyobb fiam március végi. Nagyon pici, vékony volt, így sokan győzködtek, hogy várjunk még egy évet. nem vártunk, 6 évesen ment suliba. kezdettől fogva nagyon jó tanuló volt, nem volt gond a beilleszkedéssel.
Azóta már nem olyan pici és vékony, 70 kg :-)Jövőre érettségizik. Kb. 4,7 lesz az év végi átlaga, erős gimiben. Sok barátja is van, szóval mi nem bántuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!