Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted nem túlzás ez?

Szerinted nem túlzás ez?

Figyelt kérdés
Szóval minden szülő szépen kidekorálja a baba szobáját. A nemének megfelelő színnel kifesti, giccses babaágy, bútorok, fali festékek, játékok, pelenkázó stb... szóval szerinted ez nem pénz pocséklás? A kisbaba ezt úgysem tudja értékelni, nem köszöni meg. Lehet hogy a környezetnek jót tesz, de szerintem nem egy giccses szobától lesz jó kedve, hanem attól hogyha látják hogy a szülők is jókedvűek. Nem?
2010. szept. 28. 18:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Bizonyos téren igazad van, de ha van rá keretük, akkor végülis a saját ízlésüknek megfelelően miért ne csinálhatnák?

Mondjuk mi albérletben lakunk, így szóba sem került, hogy itt majd nagy falmázolás meg hasonlók lesznek, meg pénzem sincs rá, de ha saját lakás lenne és lenne rá bőven pénz, akkor én is ki tudtam volna találni tök jó dolgokat. Igaz, én nem bírom a giccset sem, meg az elcsépelt megoldásokat sem, szóval én valami vagányat meg eredetit csináltam volna, de a gyerek kb. azt is pont annyira tudná értékelni, mint a pillangós meg tündérkés szobát, magyarul csecsemő korában semennyire :) De ettől még megcsináltam volna.

2010. szept. 28. 22:26
 12/22 anonim ***** válasza:
53%
"Szereti a figurákat a falon, mutatom neki hol az orra a füle, stb. a csacsinak. Máshogy hogy tanulná meg ezeket?" Hát az én fiam szobájában nincsenek figurák a falon, valahogy mégis megtanulta :D Megmutattam neki saját magán, magamon, mesekönyvben, stb., és tudja :)
2010. szept. 28. 22:31
 13/22 anonim ***** válasza:
48%

Hát Te könyvben mutattad, én meg a falon, gyakorlati jelentősége nincs. Na persze majd magán is fogja tudni, ha nagyobb lesz.

Nem értem az ilyen kötekedő embereket. És ki is másolja, veszi a fáradtságot, hogy szó szerint idézi, amit írtam.

2010. szept. 28. 22:48
 14/22 anonim ***** válasza:
31%
Igazad van. Mennyivel jobb a gyereknek egy ingerszegény környezet. Minimálstílust a gyerekszobába is!!!!
2010. szept. 29. 11:11
 15/22 anonim ***** válasza:

Én is raktam figurákat a falra, és csak kb. 8 hónaposan kezdte érdekelni, hogy mi is az. Na és? Azért gyerekszoba a gyerekszoba, hogy barátságos legyen. Ráadásul 7 hónapos koráig a hálószobánk is az volt. (a szoba másik fele)

Én is szívesebben megyek be olyan baba-gyerekszobába, amiben vannak színek és barátságos. Bútorban pedig pont azért nem vettünk drágát, mert később összematricázni, teleragasztgatni mindenfélével, ami aztán nyomot hagy, jó az olcsóbb is. De mégsem komoly hálószobabútort tettünk be, ami jó lesz majd ha 15 éves lesz is....

És igen. Az elején a dekoráció a szülőknek van. De mi nem? A játékokat a szülők nem maguknak veszik? Ezek a sok FP-s zenélő, színes kütyük.... csak mi szórakozunk vele, a gyerkőc inkább eljátszik egy porszívócsővel, vagy az ajtóval.... Akkor már játékot se vegyünk a gyerekeknek, mert minek...

2010. szept. 29. 11:13
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Akkor ezek szerint a te gyereked szobája fehérre van meszelve és egyszerű semmitmondó bútorokkal berendezve. Ha pedig nem így van, akkor meg minek teszel fel ilyen hülye kérdést? Mindenki úgy rendezi be a gyereke szobáját ahogy akarja, és ha nem sajnálja rá a pénzt akkor az ő dolga. Emellett még lehet jókedvű szülő és megadhatja a gyereknek ugyanazt a törődést mint az, akinél nem olyan giccses a gyerekszoba.

Ezzel az erővel az is kérdés lehetne, hogy miért adunk a gyerekre szép mintás ruhákat, vagy a nemének megfelelő szinűt, mert úgyis mindegy, "a gyerek úgysem köszöni meg", ahogy te írtad.

2010. szept. 29. 12:49
 17/22 anonim ***** válasza:
Ja és még annyi, hogy a babavárás időszaka a legtöbb kismamánál erről szól, a babaszoba szépítéséről, hogyha majd megérkezik a baba minden szép legyen körülötte. Sokan ebben élik ki a várakozás perceit, és ez is egyféle szeretkimutatás lehet.
2010. szept. 29. 12:55
 18/22 anonim ***** válasza:
Szia, hát ha megnéznéd a kislányunk szobáját tuti azt mondanád micsoda túlzás:)) rózsaszín szinte az egész, persze vagy 10 féle árnyalata lilával-fehérrel keverve, na és persze micimackó, tigris, malacka, cica a falon, virágok a függönyön, a szőnyeg is mintás (kutyus-cica-kislány) összeségében nem giccses de azért fel van cicomázva, a kislányom 15 hónapos szerintem imádja a szobáját, mindig mutogatja mi hol van, szereti nézegetni a figurákat, a bordűrt.Egy kisgyereknek legyen igazi gyerekszobája, én így vagyok vele, és bármilyen meglepő nem költöttünk 100ezreket bútorra, csak ügyesen kell vásárolni, meg persze fantázia is kell hozzá!
2010. szept. 29. 14:47
 19/22 A kérdező kommentje:
Nem, de nem értem hogy minek olyan nagy szekrény, tele van giccses ruhákkal? Én nem vagyok irigy. De azért ez már többnyire lassan arra hasonlít, amikor egy állatnak berendezel kifestve egy szobát a lakásodban. Nem értékeli, és semmi hazsna belőle, a természetben úgyis mindent megismer.
2010. szept. 29. 17:39
 20/22 anonim ***** válasza:
9%
Te aztán tudod használni a szavakat! Állatnak....cössz.
2010. szept. 29. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!