Szerinted nem túlzás ez?
félig meddig igazad van mert a külcsin a fontos annak aki nagyon dekorál.
viszont a gyerek felnő egy fehérre meszelt szobában is de felnő egy csicsásban is.
legfeljebb kevesebb / több inger éri az agyát.
biztosan maximalisták az anyukák, azért dekorálják/festik túl a gyerekszobát. Az pl. nem hülyeség, ha a falakat 1,5-2 éves korától az évszaknak megfelelő díszekkel díszíted. Az oviban is ezt csinálják, így tanulja meg az évszak jellemzőit. Egy anyuci által varrt takaró, falvédő anyuci kezemunkáját dícséri, és azt sugallja, hogy nem átall időt és energiát fordítani a gyermekére, így később ők lehetnek azok, akik együtt készítenek gesztenyebábot a babákkal, vagy adventi naptárat karácsony előtt. A giccses szoba túlzás. Az én fiamnak - ha végre lesz saját szobája - fehér falú lesz, natúr fa lesz a kiságy, és a falon lesz pár figura. Ennyi.
Meg attól is függ, ki mennyire vaskalapos. Én pl. szándékosan kisfiúnak nevelem a fiamat, kéket adok rá, kisautóval játszik, tüsifrizurája van, még véletlenül sem lehet kislánynak nézni. Ha nagyon szeretném a giccses dolgokat, biztosan kék lenne a szobája. De én rusztikus berendezés-párti vagyok, így abba nem fér bele a Mikiegér a falon, csak esetleg lambéria a falra.
Kicsit hosszú lett, de remélem, érted a lényeget:)
de,biztosan túlzás....de osztom a véleményt,miszerint mindenki maga dönti el,mire mennyit költ.
én pl mikor megtudtam,hogy fiam lesz,királykékre festetettem a falakat,a plafont és a sarkakat 10-10cmre fehérre.a bútor ,beleértve a kiságyat is használt,van ami a még a férjemé volt anno....nincs semmi agyoncsicsázva,de mivel én és a fiam is szereti a micimackós tigrist,így az ő ágya melletti falra tettem ilyen matricákat,foszforeszkáló csillagokat és a Möbelixben kapható ABC-s dínós matricákkal.
mikor megtudtam hogy a másik is fiú lesz,az ő falára is kiragasztottam a nevét a betűkből,és katicákat állatkákat...szerintem ez azért is jó,mert így tudja nézegetni a pici is.
de milliókat én sem költenék csicsára :-)
Nem.
És szerintem irigy vagy egy kicsit :(
Mi is megcsináltuk a gyerekszobát, mert nem szerettem volna, ha benn marad a 30 éves ágy, szekrény, stb. A fal ugyan fehér, de minden más színes, vettünk új bútort, kiságyat, stb. Mikor terhes lettem, elkezdtünk rá gyűjteni. És nem azért csináltam, hogy a gyerek majd egyszer megköszönje, hanem hogy szép tiszta új szobája legyen, nem a giccstől, hanem mert olyan igazi színes gyerekszoba lett, amiben jól érzi magát. Persze amíg kicsi nem tudja értékelni, így magamnak is csináltam, és a szülők is jókedvűek :)
Nem igazán értem a problémádat. Egy babának is kell ágy, szekrény, stb. A babák szeretik a színes dolgokat, szeretik a figyurákat a falon. Ezek is és a játékok is a fejlődését szolgálják. Nem a baba jókedvre derítése miatt csinálják ezt a szülők. Legalábbis én olyanokat választottam, ami majd érdekelni fogja. Szereti a figurákat a falon, mutatom neki hol az orra a füle, stb. a csacsinak. Máshogy hogy tanulná meg ezeket?
Persze, hogy kiegyensúlyozott legyen a szülők jó kapcsolatára is szükség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!