Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted nem túlzás ez?

Szerinted nem túlzás ez?

Figyelt kérdés
Szóval minden szülő szépen kidekorálja a baba szobáját. A nemének megfelelő színnel kifesti, giccses babaágy, bútorok, fali festékek, játékok, pelenkázó stb... szóval szerinted ez nem pénz pocséklás? A kisbaba ezt úgysem tudja értékelni, nem köszöni meg. Lehet hogy a környezetnek jót tesz, de szerintem nem egy giccses szobától lesz jó kedve, hanem attól hogyha látják hogy a szülők is jókedvűek. Nem?
2010. szept. 28. 18:16
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
TUDOD KINEK A PAP KINEK A PAPNÉ!Mi nem festegetünk,nálunk fehér falak vannak.Ha nőnek a gyerekek(2 fiú+1 lány)és Ők szeretnének vmilyen színt akkor lesz:)
2010. szept. 28. 18:21
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Van benne igazság. Ez nem a babának készül, hanem a felnőtteknek. Sőt! A babák eleinte nem is igazán kedvelik a pasztell színeket, hanem a kontrasztos, erős színek kötik le őket. Mi nem csináltunk habos.babos babaszobát egyik gyerekünknek sem, mégsem lett belőlük kevésbé igényes vagy elmaradott gyerek :) Amikor hallom, hogy valaki többszázezret költ csupán a bababútorokra, belegondolok, hogy ugyan tudja-e, meddig tudja majd használni a kicsi... Persze, mindenki költsön annyit, amennyit a pénztárcája bír, csak sajnos sokan túlzásokba esnek és kölcsönt kölcsönre halmozva csak azért is megmutatják, hogy ők is meg tudják venni a drágát... aztán megy nyögik a kamatot.
2010. szept. 28. 18:22
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van. De találjuk meg az aranyközéputat. Pl.Oké a mintás kiságy és a falvédő-ami a hideg faltól is véd vagy a szines zenélős forgó a feje felett.De ez szerintem is untig elég. Én inkább a ruházatára a minőségi pelenkájára költök mint babakék ill. rózsaszín falfestékre a higiéniai falfestésen túl.
2010. szept. 28. 18:24
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
de túlzás. De ha egyszer valaki ebben leli örömét, miért ne. Egy gyerek nem attól lesz okos, jólnevelt ha csicsás helyen várják.
2010. szept. 28. 18:24
 5/22 anonim ***** válasza:
78%

félig meddig igazad van mert a külcsin a fontos annak aki nagyon dekorál.

viszont a gyerek felnő egy fehérre meszelt szobában is de felnő egy csicsásban is.

legfeljebb kevesebb / több inger éri az agyát.

2010. szept. 28. 19:15
 6/22 anonim ***** válasza:
93%

biztosan maximalisták az anyukák, azért dekorálják/festik túl a gyerekszobát. Az pl. nem hülyeség, ha a falakat 1,5-2 éves korától az évszaknak megfelelő díszekkel díszíted. Az oviban is ezt csinálják, így tanulja meg az évszak jellemzőit. Egy anyuci által varrt takaró, falvédő anyuci kezemunkáját dícséri, és azt sugallja, hogy nem átall időt és energiát fordítani a gyermekére, így később ők lehetnek azok, akik együtt készítenek gesztenyebábot a babákkal, vagy adventi naptárat karácsony előtt. A giccses szoba túlzás. Az én fiamnak - ha végre lesz saját szobája - fehér falú lesz, natúr fa lesz a kiságy, és a falon lesz pár figura. Ennyi.

Meg attól is függ, ki mennyire vaskalapos. Én pl. szándékosan kisfiúnak nevelem a fiamat, kéket adok rá, kisautóval játszik, tüsifrizurája van, még véletlenül sem lehet kislánynak nézni. Ha nagyon szeretném a giccses dolgokat, biztosan kék lenne a szobája. De én rusztikus berendezés-párti vagyok, így abba nem fér bele a Mikiegér a falon, csak esetleg lambéria a falra.

Kicsit hosszú lett, de remélem, érted a lényeget:)

2010. szept. 28. 20:15
 7/22 anonim ***** válasza:

de,biztosan túlzás....de osztom a véleményt,miszerint mindenki maga dönti el,mire mennyit költ.

én pl mikor megtudtam,hogy fiam lesz,királykékre festetettem a falakat,a plafont és a sarkakat 10-10cmre fehérre.a bútor ,beleértve a kiságyat is használt,van ami a még a férjemé volt anno....nincs semmi agyoncsicsázva,de mivel én és a fiam is szereti a micimackós tigrist,így az ő ágya melletti falra tettem ilyen matricákat,foszforeszkáló csillagokat és a Möbelixben kapható ABC-s dínós matricákkal.

mikor megtudtam hogy a másik is fiú lesz,az ő falára is kiragasztottam a nevét a betűkből,és katicákat állatkákat...szerintem ez azért is jó,mert így tudja nézegetni a pici is.

de milliókat én sem költenék csicsára :-)

2010. szept. 28. 20:48
 8/22 anonim ***** válasza:
65%

Nem.

És szerintem irigy vagy egy kicsit :(

Mi is megcsináltuk a gyerekszobát, mert nem szerettem volna, ha benn marad a 30 éves ágy, szekrény, stb. A fal ugyan fehér, de minden más színes, vettünk új bútort, kiságyat, stb. Mikor terhes lettem, elkezdtünk rá gyűjteni. És nem azért csináltam, hogy a gyerek majd egyszer megköszönje, hanem hogy szép tiszta új szobája legyen, nem a giccstől, hanem mert olyan igazi színes gyerekszoba lett, amiben jól érzi magát. Persze amíg kicsi nem tudja értékelni, így magamnak is csináltam, és a szülők is jókedvűek :)

2010. szept. 28. 21:12
 9/22 anonim ***** válasza:
Én nem tartom túlzásnak csak felesleges dolognak. Habár ez is sok mindentől függ. Az én kisfiam 2 éves. A szobájában a falak fehérek, fa bútorai vannak és a szalagparkettán fehér szőnyeg. Nem túl színes. Sőt! De! Születése óta csak aludni megy be a szobájába. Az egész napunkat a nappaliban töltjük, itt élünk, itt játszunk, itt vannak a játékai is. Nekünk a nappali néz ki úgy, mint egy gyerekszoba. Alvásidőben a nappaliban átöltözik, bemegyünk a szobába, beteszem az ágyba és már le is húztam a redőnyt. Látja a szobát kb 2 percig. Ezért én teljesen feleslegesnek tartottam kicsicsázni.
2010. szept. 28. 21:36
 10/22 anonim ***** válasza:
71%

Nem igazán értem a problémádat. Egy babának is kell ágy, szekrény, stb. A babák szeretik a színes dolgokat, szeretik a figyurákat a falon. Ezek is és a játékok is a fejlődését szolgálják. Nem a baba jókedvre derítése miatt csinálják ezt a szülők. Legalábbis én olyanokat választottam, ami majd érdekelni fogja. Szereti a figurákat a falon, mutatom neki hol az orra a füle, stb. a csacsinak. Máshogy hogy tanulná meg ezeket?

Persze, hogy kiegyensúlyozott legyen a szülők jó kapcsolatára is szükség van.

2010. szept. 28. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!