Csak engem szokott zavarni, ha második gyermek tervezésénél sokan azt mondják, hogy szeretnék már kistesót?
Nem provokáció, tényleg érdekel.
Egy ideje kezdett zavarni, hogy néha itteni kérdéseknél látom, hogy "szeretnénk már kistesót" "kistesó tervezésben vagyunk :)"...mintha nem egy önálló gyermeket terveznének hanem csak az elsőnek egy kistesót. Nem tudom, valamiért zavar ez a jelenség. Nyilván kistesó lesz a gyermek de sokszor úgyérzem csak kistesó megnevezés ragad rá és nem egy önállló gyermekként tekintenek rá, lehet orosszul gondolom de kíváncsi vagyok ki mit gondol erről. Meg valamiért irritál ez a kistesó rövidítés sose szerettem, kistestvér jobban hangzik, másoknak is van ilyen rigojája? :D...
11, végre valaki, aki tudja értelmezni a szavakat és nem gondolja túl a dolgokat.
Ha születik egy többedik gyerek, akkor ha akarja, ha nem ő lesz a kisebb testvér. Nem tudom mi zavar ezen.
Tehát a "kistesó" egy degradáló szó, mivel ezzel csak azt fejezzük ki, hogy az első gyereknek szeretnénk egy kistesót.
Akkor ennyi erővel a "gyerek" szó is degradáló, mivel ezzel azt akarom hangsúlyozni, hogy egy gyereket akarok MAGAMNAK, a már meglévő nem számít...
Pont azért is jobb a "tesó" megnevezés, mert ezzel be van vonva a nagyobbik gyerek is, érzékeltetve van, hogy már van egy gyerek, és a következő az ő kistesója lesz.
Nem tudom, ebben mi a probléma...
De most a 2.gyerekkel szemben etikátlan az ha ő testvér lesz kapásbol?
Úgy is lehetne nézni a 2.nak sokkal jobb lesz mert van mar tesója, az elsőnek pedig sokkal nehezebb hogy egykeként tekintett eddig önmagára de márcsak egy "fél" lett belole.
A jön egy kistesó, szerintem nem a 2.gyerek degradálása hogy csak az elsőnek lesz a tesója, mint vmi pótlék.
Saját gyerekét mindenki hívhatja így. Nekem is furcsa, de zavarni nem zavar, hát az ő gyerekük.
Én azt szoktam mondani abban az időben, hogy szeretnénk még egy gyereket. De ismerek olyan anyukát, aki huginak hívja a lányát, mert van két idősebb testvére, és így szokta meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!