Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Név változtatásról mi a...

Név változtatásról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Van 1 hónapos kislányom és szinte mindennap sirok mióta meglett. Ő választotta a nevét a nevét a picinek és nekem nagyon nem tetszik. Gondolkodtam hogy kap mégegy nevet de annyira elvagyok keseredve , hogy már magam se tudom mi tetszik. A terhességem vége fele az összes nevet elolvastam a jelentését mindent és a család annyira elbizonytalanitott hogy végül már mondtam nem tudom legyen amit szeretne. De most már nagyon bánom. Valaki változtatott már nevet?

2022. okt. 24. 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

Véleményem?!

Hogy akkor kellett volna gondolkodni, mielött meglett a gyerek.

2022. okt. 24. 12:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
De ki választotta?
2022. okt. 24. 12:19
 3/6 anonim ***** válasza:
96%

De volt 8 hónapod… hogy-hogy ennyi idő nem volt elég?

Gondolom apuka választotta. Megpróbálhatod megváltoztatni, egyrészt mindkét szülőnek kell a beleegyezése, indokolni is kell a változtatást (és nem biztos, hogy a bocs mégsem tetszik megállja a helyét), illetve van ennek költsége is.

2022. okt. 24. 12:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az a véleményem, ha ennyire megvisel valami, ami végleges, akkor nagyon nehéz életed lesz, mert sok olyan dolog van, ami fontosabb, mint a név, és utólag nem lehet megváltoztatni. Ráadásul ez nem egy baleset, ti adtátok neki. Ezek a dolgok egyébként is változnak, még megszeretheted. Vállald a felelősséget, és hozd ki a helyzetből a legjobbat, pl. találj neki olyan becenevet, amit te is el tudsz fogadni.
2022. okt. 24. 12:44
 5/6 anonim ***** válasza:

A névváltoztatási kérelmet az e célra rendszeresített nyomtatványon, személyesen kell benyújtani bármely polgármesteri hivatal anyakönyvvezetőjénél (külföldön élő magyar állampolgár esetén a kérelem bármely hivatásos konzuli tisztviselőnél is előterjeszthető). A nyomtatványt az anyakönyvvezető, illetve a hivatásos konzuli tisztviselő biztosítja.

Kiskorú gyermek családi és utónevének megváltoztatását törvényes képviselője kérheti. A gyermek névváltoztatásához mindkét szülő hozzájárulása szükséges.

Az eljárás díja 10.000 Ft. A születési név megváltoztatására irányuló eljárásban a kérelmező kizárólag a saját vagy kiskorú gyermeke születési nevének megváltoztatását kérelmezheti. A névváltoztatási kérelmet indokolni kell, azaz, a névváltoztatási szándékot megalapozó okokat és körülményeket a kérelemben fel kell tárni.

2022. okt. 24. 13:16
 6/6 anonim ***** válasza:

A kérdésből az derül ki, hogy az 1 hónapos kislány választotta a nevét.

"Van 1 hónapos kislányom és szinte mindennap sirok mióta meglett. Ő választotta a nevét a nevét a picinek és nekem nagyon nem tetszik."

Ha neki tetszik a saját maga által választott név, akkor ne változtasd meg.

2022. okt. 27. 01:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!