A gyerek után járó adókedvezmény meglátszik a fizetésen?
Melyik fizetésén?
A bruttón nem látszik, de nettóban azzal a nem levont összeggel többet kell kapnia.
A bruttó béren valóban nem látszik, hanem az adózott, nettó jövedelmen, amit kézhez kapsz, de az a lényeg. Az 10 ezer forinttal több.
Az meg, hogy kinek mennyit jelent az a havi 10 ezer forint, nagyban függ attól, mennyi a bevétel és a kiadás. Mennyire necces a költségvetés. Biztos van, aki megérzi.
Mi nem érezzük meg, nem is kértük, egy összegben igényeljük majd vissza jövőre (jelenleg várandós vagyok).
Ha kb. ugyanannyi a fizetésed (nem befolyásolja műszakpótlék, ami változhat), akkor azt fogod látni, hogy nettó 10 ezer forinttal több a fizetésed.
A tételes bérjegyzékben gondolom jelzi az összeget, ezt nem tudom, hogy néz ki, mert én nem igényeltem. Viszont pl. egy kolléganőm az igénylés után pár hónapig még nem kapta meg, mert a munkahely késve dolgozta fel, így ő azokra a hónapokra következő évben igényelte vissza.
Mondjuk ha a kollégád nem látta, akkor azért vigyáznék vele, lehet, hogy te sem fogod látni.
Ki mondta azt, hogy a cégnél marad a 10.000 forint?
10.000 Ft a csaladi adokedvezmeny egy honapra, amit lehet ervenyesiteni ha kitoltod a nyilatkozatot es leadod a munkahelyeden. A kovetlezo honaptol jar.
Van egy brutto bered 500.000 Ft
Es egy netto, amit a szamladra kapsz 332,500 Ft
Na már most ha igenybeveszed a csaladi adokedvezmenyt es kered havonta akkor 342,500 utalast kapsz
(Aztan lehet még elsőházasok kedvezményét is igénybe venni, ez 2 even keresztul 5000 Ft plusz ha most hazasodtatok.)
Ezeket nem lehet nem észrevenni ha tudja korábban mennyi volt a bére
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!